REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cercetat pentru tentativă la nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Cercetat pentru tentativă la nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Valentina CAMARA 10 martie 2023 | 14:26 533

La data de 9 martie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Serviciul de Investigații Criminale, au efectuat 3 percheziții domiciliare într-un dosar având ca obiect infracțiunea de tentativă la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cercetat pentru tentativa la nerespectarea regimului armelor si munitiilor

Din cercetări a reieșit că, la data de 31 ianuarie 2023, un bărbat, de 34 de ani, din județul Botoșani, ar fi contactat telefonic o persoană care intenționa să vândă, legal, o armă cu glonț de calibrul 30-06.

Persoana în cauză i-ar fi solicitat vânzătorului cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizație, dar a fost refuzat.

Totodată, în urma cercetărilor, s-a mai stabilit că bărbatul mai contactase, anterior, 2 persoane, în vederea achiziționării unei arme letale fără îndeplinirea formalităților cerute de lege.

De asemenea, din cercetări a reieșit că bărbatul și cumnata sa ar fi intenționat să-l omoare pe fratele său, dacă ar fi reușit să achiziționeze arma, motiv pentru care, în cauză, a fost sesizat Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor calificat.

La data de 9 martie a.c., polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare și au pus în executare 2 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului și al cumnatei sale, au fost descoperite și ridicate 2 telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța, urmând ca vineri 10 martie să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Botoșani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218