REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 25 Mai 2024
Anul XX Nr. 6740
15.4° Constanța Sâmbătă, 25 Mai 2024 Anul XX Nr. 6740
 

Cercetătorii chinezi au creat un înveliş mineral menit să ajute probioticele să supravieţuiască procesului de producţie şi digestiei

Cercetătorii chinezi au creat un înveliş mineral menit să ajute probioticele să supravieţuiască procesului de producţie şi digestiei

A.F. 22 martie 2023 | 00:00 229

Cercetătorii din China au dezvoltat un înveliş mineral care poate ajuta bacteriile benefice din probiotice să supravieţuiască în timpul procesului de producţie şi în tractul intestinal, reprezentând astfel o soluţie la problemele legate de disponibilitatea redusă la nivel global a acestor produse terapeutice orale, transmite agenţia de presă Xinhua.

Cercetatorii chinezi au creat un invelis mineral menit sa ajute probioticele sa supravietuiasca procesului de productie si digestiei

Suplimentele probiotice orale câştigă din ce în ce mai mult în popularitate ca terapie neinvazivă pentru sănătatea florei intestinale. Cu toate acestea, eficacitatea lor este destul de incertă din cauza ratei reduse de supravieţuire a bacteriilor în intestine, potrivit Agerpres.

Studiul, publicat în cea mai recentă ediţie a revistei Science Advances, afirmă că noul înveliş pe bază de calciu este capabil să protejeze probioticele orale de expunerea la acidul gastric şi de ameninţările din procesul de fabricaţie, cum ar fi oxigenul, razele ultraviolete şi etanolul.

Grupul de cercetători chinezi, condus de oameni de ştiinţă de la Universitatea Jiao Tong din Shanghai, s-a inspirat din capacitatea unor organisme vii de a crea cochilii pe bază de calciu.

Cercetătorii au realizat un înveliş din carbonat de calciu, folosind interacţiuni electrostatice pentru a imita procesul de biomineralizare.

Potrivit studiului, stratul ultrarezistent şi auto-detaşabil protejează probioticele ce reduc inflamaţia, numite Bacteroides fragilis, de daunele provocate de oxigen, raze ultraviolete şi etanol, citează stiripesurse.ro.

Totodată, acest strat este capabil să neutralizeze acizii gastrici şi biliari din tractul gastrointestinal superior.

Cercetătorii chinezi au demonstrat viabilitatea acestui tip de înveliş atunci când l-au utilizat pentru a trata colita unor şoareci.

Conform oamenilor de ştiinţă din China, noul material ar putea servi drept o platformă versatilă pentru realizarea de bioagenţi orali vii de generaţie următoare, pe bază de bacterii şi multifuncţionali, care vor putea fi utilizaţi într-o gamă largă de aplicaţii biomedicale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920