2.4° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
2.4° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Cercetătorii din SUA au descoperit noi simptome ale Covid-19 la adulți

Replica API 5 octombrie 2020 | 23:56 2296

Adulţii pot avea uneori simptome periculoase din cauza infectării cu SARS-CoV-2 asemănătoare cu cele ale sindromului inflamator multisistem, MIS-C, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, relatează Mediafax.ro.

Adulţii pot avea uneori simptome periculoase din cauza infectării cu SARS-CoV-2 asemănătoare cu cele ale sindromului inflamator multisistem, MIS-C, o afecţiune rar întâlnită la copii, au declarat cercetătorii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, relatează CNN.

Ei îl numesc sindrom inflamator multisistem la adulţi sau MIS-A. La fel ca MIS-C, MIS-A nu este evident legat de coronavirus şi este posibil ca persoanele care suferă să nu prezinte alte simptome care ar indica infecţia cu Covid-19.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Dar MIS-A a ucis cel puţin trei pacienţi şi afectează în pricipal minorităţile etnice, a precizat echipa CDC.

MIS-C a afectat câteva sute de copii din întreaga lume şi, dacă este tratat la timp, micuţii se recuperează. Afecţiunea provoacă inflamaţii generale, dar pacienţii nu prezintă de obicei simptomele clasice ale coronavirusului. Testele de sânge indică faptul că MIS-C se poate dezvolta la câteva săptămâni după ce un copil şi-a revenit după o infecţie cu SARS-CoV-2, de obicei un caz care a cauzat simptome uşoare sau deloc.

Echipa CDC a descris cazurile a 27 de adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani cu simptome similare. Majoritatea au avut inflamaţii extreme pe tot corpul şi funcţionare defectuoasă la nivelul organelor, cum ar fi inima, ficatul şi rinichii - dar nu şi plămânii.

”Deşi hiperinflamarea şi disfuncţia organelor extrapulmonare au fost descrise la adulţii spitalizaţi cu Covid-19 severă, aceste afecţiuni sunt în general însoţite de insuficienţă respiratorie”, au scris cercetătorii în raportul săptămânal al CDC.

„În schimb, pacienţii MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut din sânge) sau anomalii observate in radiografii în conformitate. Doar opt din 16 pacienţi au avut simptome respiratorii documentate înainte de apariţia MIS-A”, arată CDC.

O treime din cei 27 de pacienţi au fost testaţi negativ pentru coronavirus, dar au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi, care au indicat că au fost infectaţi în trecut. ”Toţi pacienţii cu MIS-A descrişi în acest raport, cu excepţia unuia, aparţineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale,” au scris cercetătorii.

„Medicii şi departamentele de sănătate ar trebui să ia în considerare MIS-A la adulţii cu semne şi simptome compatibile”, a recomandat echipa. Este posibil ca aceşti pacienţi să nu aibă rezultate pozitive ale testului PCR sau a antigenului SARS-CoV-2, iar testarea anticorpilor ar putea fi necesară pentru a confirma infecţia anterioară cu SARS-CoV-2.

Simptomele includ o febră care durează 24 de ore sau mai mult, bătăi neregulate ale inimii, disfuncţii cardiace, simptome gastrointestinale şi erupţii cutanate. Razele X pot prezenta inflamaţii pulmonare, chiar dacă pacienţii nu prezintă simptome.

CDC a spus că 10 din cei 27 de pacienţi au avut nevoie de terapie intensivă. Trei au fost intubaţi şi trei au murit. La doi tineri adulţi, primele lor simptome au fost atacuri cerebrale majore, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Orice simptom e covid. Ce tot o falfaiti mereu
2
0
tot descoperim , boli, sintome cazuri cu miile pana la anul si la multi ani, virusul e lasat si a fost lasat cu un scop !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011