REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cercetătorii spun că asta este soluția împotriva căderii părului

Cercetătorii spun că asta este soluția împotriva căderii părului

Replica API 1 august 2022 | 00:00 407

Cercetătorii au descoperit că proteina TGF-beta se află în centrul problemei atunci când vine vorba de căderea părului. Ei cred că dacă pot opri acumularea acesteia în foliculii de păr, ar putea preveni instalarea cheliei.

Proteina ar putea fi aplicată pentru a reactiva foliculii morți și pentru a face să crească din nou părul, scrie alephnews.ro.

Aproximativ 40 de milioane de americani suferă de calviție, majoritatea bărbaților neavând cum să o prevină.

O echipă de cercetători de la Universitatea din California, Riverside (UCR), crede că ar putea să fi găsit un leac pentru calviție prin prevenirea acumulărilor chimice ale proteinei care provoacă apariția acesteia și pe care să îl folosească chiar pentru a regenera părul unei persoane, după ce acesta a fost pierdut, potrivit dailymail.co.uk.

Echipa a constatat că nivelurile ridicate de TGF-beta – care se găsește în mod natural în foliculi – pot fi toxice și pot duce la moartea foliculilor și, în cele din urmă, la căderea lor.

TGF-beta este o substanță chimică care stimulează în mod normal creșterea, secretată de multe celule din organism, inclusiv de celulele albe din sânge.

Cercetătorii de la UCR cred că nivelurile sale pot fi „controlate” pentru a opri căderea părului, citează stiripesurse.ro.

Aproximativ 40 de milioane de americani se confruntă cu calviția și, deși mulți acceptă acest lucru ca parte a îmbătrânirii, noile descoperiri sugerează că ar putea exista o modalitate de a opri pierderea părului mai târziu în viață.

Dr. Qixuan Wang, biologul matematician de la UCR care a condus lucrarea, a declarat că cercetările sale au adus oamenii de știință cu un pas mai aproape de „controlul” mecanismelor care cauzează chelia.

Care este diferența dintre alopecie și căderea părului legată de vârstă?

Alopecia este cauzată de sistemul imunitar al organismului care atacă foliculii de păr. Aceștia țin părul la locul lui, așa că atunci când sunt deteriorați, părul începe să cadă.

De obicei, alopecia cauzează pete de chelie de formă circulară sau ovală și poate duce la lipsa completă a părului.

Boala poate apărea în orice moment al vieții și este imprevizibilă, experții fiind încă nesiguri cu privire la ce anume din compoziția genetică o provoacă.

Între timp, căderea părului legată de vârstă este cauzată de factori ereditari.

Genele moștenite de la oricare dintre părinți fac ca foliculii să se micșoreze în timp și, în cele din urmă, să nu mai crească păr.

Aceasta poate începe în adolescență, dar este mai frecventă la vârste mai înaintate.

Nu este cauzată de un răspuns imunitar și, prin urmare, nu este afectată de medicamentele care au ca scop accelerarea sistemului de apărare al organismului.

În schimb, ea poate fi influențată de faptul că organismul începe să își atace proprii foliculi de păr, din cauza alopeciei areate. De asemenea, stresul și purtarea de extensii sunt implicate în căderea părului.

Celulele din foliculii de păr mor periodic, ceea ce face ca părul să cadă – un proces care se întâmplă de aproximativ 100 de ori pe zi.

Dar fiecare conține, de asemenea, celule stem, care pot genera noi celule producătoare de păr pentru a se asigura că firul de păr pierdut este regenerat.

Cu toate acestea, în cazul procesului de chelire, acest proces este oprit, iar Wang și coautorul său, Dr. Katherine Dinh, susțin că acest lucru se datorează substanței chimice TGF-beta.

„Chiar și atunci când un folicul de păr moare, nu își ucide niciodată rezervorul de celule stem. Atunci când celulele supraviețuitoare primesc semnalul de regenerare, acestea se divid, produc o nouă celulă și se dezvoltă într-un nou folicul”, a declarat Wang.

„TGF-beta are două roluri opuse în acest sens. Ajută la activarea unor celule din foliculul pilos pentru a produce o nouă viață, iar, mai târziu, ajută la orchestrarea apoptozei, procesul de moarte celulară. Noua noastră cercetare ne apropie de înțelegerea comportamentului celulelor stem, astfel încât să îl putem controla”, a adăugat ea

În cadrul cercetării, oamenii de știință au folosit seturi de date, bazate pe testele efectuate pe suprafața pielii, care au dezvăluit concentrația diferitelor substanțe chimice.

În prezent, nu există un tratament general pentru această afecțiune, dar sunt disponibile mai multe remedii care, conform studiilor, pot încetini căderea părului sau chiar inversa această situație în unele cazuri.

De asemenea, sunt disponibile operații prin care se transplantează păr dintr-o zonă a corpului pe scalp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272