REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Cernavodă a sărbătorit Centenarul Marii Uniri!

Cernavodă a sărbătorit Centenarul Marii Uniri!

Replica API 3 decembrie 2018 | 02:10 429

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit și la Cernavodă. Primăria și Consiliul Local Cernavodă au organizat sâmbătă, 1 Decembrie, o serie de activități și evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. Încă de la orele dimineții, autoritățile locale au depus coroane la Monumentul Eroilor din Parcul Central, cu intonarea Imnului de Stat de către Corul „I.D. Chirescu”, iar cei prezenți au asistat la defilarea subunităților militare ale Armatei, Jandarmeriei și Detașamentului de Pompieri Cernavodă. Ulterior, cernăvodenii s-au deplasat, cu mic și mare, în Piațeta Centrului Civic al orașului la o porție de fasole, dar și la un program oferit de artiștii locali și ai Casei de Cultură. Atmosfera a fost întreținută și de artiștul Adrian Daminescu, care a avut în repertoriu piese patriotice.

Spre seară, s-a dat startul, în mod oficial, evenimentelor dedicate lunii decembrie și sărbătorilor de iarnă. Elevii din oraș și corul ID Chirescu au cântat colinde. ”CERNAVODĂ MAGIC” a debutat cu aprinderea oficială a luminițelor de sărbători ce au putut fii admirate de pe patinoarul care s-a deschis la aceeași oră. De asemenea, la orele 19:00 locuitorii din Cernavodă au admirat împreună un minunat foc de artificii ce a încheiat evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri.

Trebuie precizat faptul că seara, de la ora 19.30, pe scena Casei de Cultură Cernavodă, a fost rezervată „Concertului extraordinar de lirică, și muzică ușoară pentru România Centenară”, oferit de marele artist Adrian Daminescu, Luminița Anghel și soliștii Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Au interpertat soprana Mihaela Ionescu, baritonul Iulian Bratu, tenorul Doru Iftene, pianista Natalia Gribnic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108