REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cernea a lansat-o pe MONA, mişcarea politică pentru fotoliul de la Cotroceni

Cernea a lansat-o pe MONA, mişcarea politică pentru fotoliul de la Cotroceni

Replica API 7 iunie 2014 | 00:00 118

Candidează ca independent, la prezidenţiale

Candidează ca independent, la prezidenţiale

După o perioadă mai lungă de tatonare, deputatul Remus Cernea a anunţat, oficial, la Constanţa, denumirea noii platforme politice pe care o va demara, pentru alegerile prezidenţiale. Aşa cum a anunţat în urmă cu mai multe luni, Cernea va candida ca independent la alegerile pentru funcţia de preşedinte al României şi speră să fie propulsat acolo de MONA - Partidul Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale, aşa cum a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, organizată vineri, la un hotel din Constanţa.

Dacă Cernea a întârziat teribil la propria conferinţă, rămâne de văzut cum ar fi prestaţia sa ca preşedinte, însă deputatul susţine că are nevoie, în campanie, de oameni ataşaţi unor valori. "Intenţionez să candidez ca independent la alegerile prezidenţiale din această toamnă, din noiembrie. Vom promova această campanie împreună cu persoane, unele au notorietate, altele au mai puţină, dar persoane care sunt ataşate unor valori şi care s-au implicat în campanii, în proteste. Tocmai pentru că este vorba de o campanie de echipă, daţi-mi voie să anunţ o nouă iniţiativă politică, o nouă mişcare politică, iar astăzi îi spun numele: Partidul Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale", a declarat Cernea. Deputatul susţine că actualele partide politice sunt lipsite de substanţă şi nu sunt credibile, în contextul în care PNL a trecut recent de la grupul europarlamentar ALDE, la PPE. Astfel, Cernea face un apel la cetăţenii dezamăgiţi de partidele mari şi solicită sub aripa sa o mobilizare, pentru un nou tip de politică. "Am avut un partid de guvernare, PD, care, peste noapte, s-a transformat în PDL. De la stânga, pentru că era un partid de tip social-democrat, a trecut la dreapta conservatoare, fără nici un fel de frământări interne. Asta s-a întâmplat în 2005. Acest lucru arată că nici până în 2005 oamenii nu aveau, într-adevăr, valori social-democrate şi era o politică doar pentru a obţine puterea şi pentru a o exercita. De asemenea, zilele trecute, am văzut că un partid cu un nume generos, PNL, istoric, a trecut la fel, fără nici un fel de frământări, tensiuni interne, de la dreapta progresistă, liberală, la dreapta conservatoare. O schimbare radicală de doctrină", a precizat Cernea, care a explicat şi de ce este nevoie de un astfel de partid, în România. "Sunt numeroase teme care privesc animalele şi cred că este nevoie de un partid în România, care, pe lângă temele care privesc oamenii, să atingă şi teme de mediu şi problemele animalelor. În Germania, există un partid doar pentru animale, care a reuşit să obţină un europarlamentar. Este o premieră. Mai există şi alte partide în Europa care au această temă, însă partidul nostru nu va fi centrat pe o nişă, ci dimpotrivă, va fi generalist, care se va ocupa de foarte multe teme", a declarat Cernea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272