REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cerșetor român, cercetat de FBI pentru înșelăciune

Cerșetor român, cercetat de FBI pentru înșelăciune

Cristina BĂRBUCEANU 7 ianuarie 2023 | 22:02 796

Un român a fost arestat în Palm Beach County pentru că a mințit că are un copil bolnav și a solicitat donații trecătorilor.

Giovani Radu, în vârstă de 22 de ani, a câștigat peste 100.000 de dolari pe an din înșelăciune, au informat organele de cercetare din SUA.

Cerșetor român, arestat de FBI pentru înșelăciune

Potrivit depoziției martorilor, Giovani Radu cânta la vioară și cerșea bani în piața TJ Maxx din Royal Palm Beach, Florida, susținând că are un copil bolnav și are nevoie de bani.

Potrivit biroului șerifului din Palm Beach County, totul era o fraudă, relatează publicația locală WPTV.com.

În documentele de cercetare penală făcute publice de autoritățile americane se precizează că Giovani Radu, în vârstă de 22 de ani, sau “Johnny Violeta”, așa cum îi place să i se spună, se confruntă cu numeroase acuzații, printre care schemă organizată de fraudă și solicitare de donații caritabile sub pretexte false.

Giovani Radu, în vârstă de 22 de ani, a câștigat mai mult de 100.000 de dolari pe an din înșelăciune, se mai arată în documentul autorităților.

Potrivit informării autorităților, oamenii legii au fost chemați în piața unde cerșea românul pe 23 decembrie. În timp ce încerca să plece cu automobilul său Ford Explorer, a fost reținut. 

Adjuncții au confiscat numeroase obiecte din vehiculul lui Giovani Radu.

În SUV-ul său se aflau sume mari de bani, opt panouri prin care se cereau donații, haine de lux de la Prada, Gucci, Armani și chitanțe bancare pentru depozite, transferuri și solduri care indicau depozite în numerar de aproape 80.000 de dolari în ultimul an.

O verificare a documentelor serviciului de imigrări a arătat că Giovani Radu, care este din România, se află ilegal în SUA.

În documentele autorităților se mai arată că Giovani Radu a mărturisit că nu are niciun copil. Potrivit acelorași documente, Giovani Radu a recunoscut că a câștigat peste 100.000 de dolari pe an din această schemă.

Ancheta a fost preluată acum de către Biroul Federal de Investigații (FBI), conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a crezut ca e in rromanika si a lut mwie. Ca si titsor martin care a vrut sa spaguiasca armata americana. I-a fost umplut kurul de parnaie. Numai la constanta polarisul e o firma serioasa care nu spaguieste primaria.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272