REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

CERȘETORII folosesc AMBULANȚA pe post de TAXI gratuit!

CERȘETORII folosesc AMBULANȚA pe post de TAXI gratuit!

Replica API 9 august 2021 | 20:39 2024

Constănțenii sună la 112 pentru dureri de unghii, de stomac, constipații sau pentru a ajunge la anumite destinații. Replica de Constanța a aflat câteva cazuri în care medicii de pe ambulanță au fost solicitați chiar dacă nu era cazul. În legislația din România nu există vreo lege care să îi pedepsească pe cei care apelează serviciul 112 fără a avea vreo urgență. Solicitări pentru resuscitarea unui câine, sau a unei persoane care se folosea de ambulanță pentru a ajunge la locul de cerșit sunt doar câteva dintre așa zisele urgențe.

Am fost sunați să resuscităm un câine

Unul dintre cazurile cele mai recente în care medicii de pe ambulanță au fost solicitați să intervină a fost pentru resuscitarea unui câine: ”În momentul apelului nu ni s-a spus că este vorba despre resuscitarea unui animal astfel că am ajuns la fața locului pregătiți să intervenim în salvarea unei vieți omenești. Însă surpriză, ne aștepta stăpânul patrupedului care voia facem ceva pentru câinele lui. Cu toate că am încercat să îi explicăm că nu avem ce să facem, apelantul a recurs la amenințări spunându-ne să îi injectăm adrenalină, și doar când i-am spus că o să chemăm poliția a acceptat să ne lase să plecăm.” a declarat pentru ziarul Replica, un medic constănțean.

Se folosea de ambulanță pentru a ajunge la ”locul de muncă”

Un alt caz împărtășit reporterilor Replica a fost despre o vârstnică din Cartierul Henri Coandă: ”O vârstnică din Henri Coandă suna în fiecare dimineață la ambulanță, iar în momentul în care ajungea la Spitalul Județean se apuca de cerșit. După ce își făcea banii trebuincioși, suna iar la ambulanță pentru a fi dusă înapoi” a spus un alt angajat al Serviciului Județean de Ambulanță.

Întârzia la programare la tuns

Un caz tragicomic este al unui tânăr care a suferit un accident care l-a lăsat paralizat:”Tânărul căzuse de pe schelă în timp ce muncea și rămăsese paralizat de la brâu în jos. Dus la spital pentru un control, a făcut scandal să se termine cât mai repede cu investigațiile pentru că, la ora 14:00, frizerul trebuia să vină să îl tundă”.

Cazurile acestea sunt doar câteva din cele cu care se confruntă Serviciul de Ambulanță Constanța, care roagă constănțenii să nu apeleze numărul de urgență decât dacă este neapărată nevoie.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272