REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CET Constanţa a tăiat căldura din Ambulatoriul Spitalului CF!

CET Constanţa a tăiat căldura din Ambulatoriul Spitalului CF!

Replica API 8 ianuarie 2016 | 00:00 223

Unitatea funcţionează în frig, cu medicamente primite din sponsorizări

Unitatea funcţionează în frig, cu medicamente primite din sponsorizări

Spitalul Clinic Căi Ferate din Constanţa se confruntă în continuare cu probleme financiare semnificative. Din cazua datoriilor pe care le are către CET Constanţa, spitalul a rămas fără căldură în Ambulatoriul de specialitate de pe bulevardul I.C. Brătianu. Potrivit unor surse, s-a semnat un protocol care prevede acordarea eşalonată a plăţilor, iar cadrele medicale sunt optimiste şi speră că vor rezolva această problemă fără prea mari bătăi de cap.

Cadrele medicale susţin că: „Singura mare problemă existentă în acest moment o reprezintă datoriile pe care le avem la CET, care nu ne-a mai furnizat în Ambulatoriul situat pe I.C. Brătianu”. Potrivit acestora, s-a semnat un protocol cu CET pentru eşalonarea a unei datorii care, deşi nu este zdrobitoare, reprezintă o problemă stringentă. Datorită unor sponsorizări primite de la Administraţia Porturilor, s-a realizat un stoc de medicamente până când, spun cadrele medicale, se va intra într-o „normalitate”. Se preconizează că acestea le-ar ajunge pentru aproximativ o lună.

Cheltuielile nu sunt mari, singura problemă fiind datoriile la CET, problemă pe care cadrele medicale sunt optimiste că o vor rezolva. Pentru că principalele venituri vin din ambulatoriu, bugetul nu este unul ideal, mai ales că la începutul anului pacienţii au început să calce „timid” pragul acestuia. Spitalul în cauză a înregistrat datorii enorme către furnizori şi în anii trecuţi. Spre exemplu, la începutul anului 2015 putem spune că unitatea medicală a găsit o portiţă de salvare în ultima clipă. Mai exact, Ministerul Transporturilor, în subordinea căruia a fost transferat spitalul, a transmis o sumă de bani cu care unitatea a putut să-şi acopere o parte din datorii.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367