REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.6° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
25.6° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

CETĂȚENII s-au apucat să CUREȚE plaja din FALEZĂ NORD

CETĂȚENII s-au apucat să CUREȚE plaja din FALEZĂ NORD

Replica API 5 februarie 2021 | 13:21 2368

La începutul acestei săptămâni, plaja din Faleză Nord părea că este înghiţită de gunoaie şi bălării. Imaginile surprinse în zonă arătau nesimţirea de care continuă să dea dovadă unii dintre constănţeni. Nici autorităţile locale nu mai fac faţă situaţiilor de acest fel, iar cetăţenii nu par să înţeleagă acest lucru.

Plaja a ajuns la mila oamenilor

Plaja din faleză Nord a ajuns la mila constănţenilor, ce-i drept doar a unora dintre ei, care s-au mobilizat şi au adunat gunoaiele aruncate în nesimţire de concetăţenii lor. Imaginile surprinse în zonă, la începutul acestei săptămâni, arătau peisajul dezolant şi dovedeau ignoranţa de care dau dovadă constănţenii.

„Am vrea să atragem atenţia că în curând ne vor sufoca gunoaiele. Zilele trecute am ieşit să ne plimbăm şi nu am putut să ne bucurăm de frumuseţea mării şi a plajelor pentru că oriunde întorceam privirea vedeam numai mizerie. Am găsit aruncate la voia întâmplării ambalaje, şerveţele, sticle. Degeaba aşteptăm mereu ca autorităţile sau unul, altul să ne rezolve problemele. Trebuie să facem şi noi ceva în acest sens”, a explicat o constănţeancă. Femeia, împreună cu familia, s-a mobilizat şi a adunat o parte din gunoaiele existente pe plajă, sfătuindu-i şi pe ceilalţi constănţeni să îşi rupă din puţinul timp liber şi să facă o faptă bună.

Cei care aruncă gunoiul pe jos, riscă amendă

Amintim că reprezintă contravenţie la normele privind salubritatea, menţinerea curăţeniei şi protecţia mediului: scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, precum şi în mijloacele de transport în comun şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400 şi 800 de lei pentru persoane fizice şi 500-1000 de lei pentru persoane juridice.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
reziliaza contractul cu infractorii martin ca ne mananca paduchii !!! Da-i afara din oras ca freaca pula !!! Asta daca nu iei si tu spaga de la marlani !!!
6
0
Noi ne ocupam sa dam moca plajele si falezele contra unor mici atentii iar fraierii si voluntarii sa vina sa curete. CETATEAN ; Oare nu se poate ca in caietyele de sarcini cand se liciteaza manglele nu pot fi mentionate si astfel de obligatii ?
10
1
Politia sau Jandarmeria,cate amenzi au dat in zona de-a lungul timpului?Sau in parcul Tabacarie? Ce atata voluntariat!
11
1
degeaba,vin mirlanii de machidoni si tiganii si arunca la loc
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699