rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Responsabilul pe regiunea sud-est denunţă „blaturile”

Cezar Preda: La Constanţa, de 20 şi ceva de ani, partidele politice se fofilează în jurul acestui PSD

Cezar Preda

Agitaţie, alergături, „bisericuţe”, pauze de ţigară, hârtii, telefoane. Dacă la sediul de la judeţ al PNL e linişte, la sediul de la municipiu e o agitaţie de nedescris, de parcă ar fi în campanie electorală. Foştii PDL-işti bat judeţul în lung şi în lat, pentru a-i atrage pe constănţeni spre varianta liberală a guvernării locale. Din biroul de audienţe al senatorului Christian Gigi Chiru iese un miros puternic de trabuc. Responsabilul pe regiunea sud-est, Cezar Preda, se pregăteşte să îşi ia bocceluţa şi să plece acasă liniştit. „Sunt foarte mulţumit de echipa de aici. Foarte fericit după ce i-am văzut”, exclamă el, stingând satisfăcut chiştocul de trabuc. „Am un mesaj pentru constănţeni!”, susţine energic. Pe lângă mesaj, a vorbit despre Klaus Iohannis, Traian Băsescu, ce ne mai obligă Uniunea Europeană să facem sau să nu facem sau ce probleme de securitate naţională ne mai bat la uşă. Despre toate acestea, dar şi despre multe altele, Cezar Preda a fost amabil să ne spună mai multe într-un amplu interviu:

„Să nu spere nimeni că PNL, dacă are 44%, va transfera aceste procente şi în Constanţa! (...) Nu mai merge cu fofileala!”

Reporter: Aveţi un mesaj pentru constănţeni...

C.P.: Le spun următorul lucru: pentru noi, ceilalţi, nu cei din Constanţa, acest oraş contează enorm. Noi cunoaştem două oraşe puternice în ţara asta: Bucureşti şi Constanţa. Ca venituri şi ca importanţă. Pe aici se intră în ţară, aici au venit americanii. Pentru noi este atât de vital ceea ce se va întâmpla în Constanţa, încât vom face orice e legal posibil să schimbăm întreaga administraţie a PSD. Pentru acest lucru, eu ca vicepreşedinte responsabil de Constanţa voi veni aici chiar săptămânal, pentru că eu nu-mi pot permite, în numele PNL, nici o abatere de la acest obiectiv. Ca să-l realizăm, tot ce mişcă în PNL, nu mă interesează vechiul PNL, vechiul PDL, trebuie să fie calat pe schimbarea administraţiei PSD. Nu mai merge cu fofileala. Aici, de 20 şi ceva de ani, partidele politice se fofilează în jurul acestui PSD. Era „secretul lui Polichinelle”: toată lumea ştia, dar nimeni nu spunea! Toţi învârteau şi gravitau în jurul lui. Ieşiţi odată din această afiliere, din această tutelă! Eu cred că oamenii PNL au obligaţia să transmită constănţenilor că au o viziune nouă pentru acest oraş, rămas încremenit, în care pacheboturile de călători nu opresc pentru că nu au ce să vadă. Niciodată nu am negat sau am aruncat în desuetudine tot ce s-a făcut bine, dar sunt atât de puţine în Constanţa încât programul PNL trebuie să spună constănţeanului ce se va întâmpla cu oraşul. Trebuie să ştie constănţenii că vor avea un oraş curat, cu serviciile publice corespunzătoare şi în care va fi interzis prin lege orăşenească, municipală, de a mai strica spaţiile verzi, de a mai face blocuri printre blocuri, de a mai strica staţiuni, aşa cum au stricat Mamaia. Nimeni nu trebuia să permită în ţara asta ca Braşovul s-o ia înainte, ca Timişoara s-o ia înainte, ca Târgu-Mureş ş.a.m.d. Constanţa este al doilea oraş după Bucureşti. Atâtea funcţii de importanţă naţională unde constănţenii nu au pus niciodată oameni de-ai lor. Au pus propuneri de la Bucureşti. Întotdeauna din Bucureşti s-au luat decizii pentru constănţeni şi iată unde a ajuns Constanţa! PSD, care e rănit acum, nu e mort! Să ştiţi că un primar aflat în cercetare penală şi un preşedinte de CJ în aceeaşi situaţie, nu înseamnă că PSD e mort. PSD este puternic, dar este rănit, iar argumentele pe care să le aduci constănţenilor nu mai sunt cele de până în 2015: puiul şi coada pensionarilor la ajutoarele pe care Primăria le dă sistematic pentru a-i ţine captivi, ca votanţi. Fiecare pas pe care PNL îl face trebuie să fie public! Fiecare lucru pe care PSD l-a făcut prost, aici, trebuie spus de fiecare om al PNL! Să nu spere nimeni că PNL, dacă are 44%, va transfera aceste procente şi în Constanţa! Fără muncă nu se va face nimic!

Rep.: Al doilea oraş al ţării. Practic, din punct de vedere economic, se află pe locul 9! PSD a câştigat alegerile prin voturi. Ceva, pe undeva, nu a mers. Unde nu a mers pentru opoziţie de-a lungul acestor 15 ani?

C.P.: Blaturile! Blaturile! Constanţa e un municipiu în care trăiesc foarte mulţi oameni inteligenţi, puternici, foarte mulţi oameni cu bani, foarte mulţi escroci, pentru care interesul personal e mai presus de orice alt interes. Toate acestea au făcut un melanj în care PSD s-a simţit bine, toate aceste firimituri pe care administraţia judeţeană sau locală le primea de la cei interesaţi să îşi rezolve interesele personale au dus oraşul în imposibilitatea de a atrage investitori puternici, de a creşte oraşul în dimensiuni, de a atrage tot ceea ce înseamnă resursa din afară şi dinăuntru pentru a facilita intrarea în ţară, în cel mai frumos oraş al ţării...

„Iohannis e mai dur decât Băsescu!”

Reporter: Sesizez la dvs. și, evident, în tot partidul, dorința de a ajunge la guvernare. Ce părere aveți de declarația domnului Traian Băsescu, prin care a spus că, din toamnă, PSD va fi în opoziție, iar PNL la guvernare, cu UNPR?

C.P.: Eu am fost un om destul de aproape de președintele Traian Băsescu și, prin declarația pe care a făcut-o domnia sa, i-am recunoscut stilul.. ceea ce cred că nu înțelege domnia sa sau nu vrea să înțeleagă, este că stilul s-a schimbat. E drept, dacă dânsul era, în combinațiile pe care le făcea cu mare plăcere și cu mare dexteritate, ăsta era un scenariu! Semnalul pe care îl dă noul PNL, sub conducerea celor doi co-președinți și sub tutela președintelui Klaus Iohannis, este o altă abordare. Noi nu abordăm prin combinagii și prin combinații, noi vrem să ajungem la putere prin alegeri. Este cel mai solid vot de a guverna, înseamnă că ai o credibilitate pe care ți-o încredințează votul. E posibil să ajungi la guvernare din ceea ce înseamnă frământarea PSD, care se dezintegrează pe zi ce trece, cu aripi, cu anumite atitudini care, iată, dorința de a fi și de stânga și de dreapta în același timp, a fura un Cod Fiscal făcut de liberali și a-l pune în aplicare crezând că liberalii vor înghiți gălușca... ceea ce am și făcut, am votat că nu aveam ce să facem, era al nostru, dar imediat l-au dublat cu măsurile astea populiste, pe care le face stânga când împarte bunăstarea... iată, stilul ăsta, îi poate duce în colaps în toamna asta și e posibil să asistăm la o formare de o nouă majoritate. (...) Eu cred că ambele scenarii sunt posibile, nu le-a descoperit Traian Băsescu, dar nu cred că se va face în stilul Traian Băsescu.

Reporter: Vorbiți de un nou stil. Un nou stil al PNL, al lui Iohannis. Vedem că Iohannis nu se mai bucură de prestigiul pe care îl avea în toamna trecută. Ce înseamnă concret, exact, acest nou stil?

C.P.: Obligația de a te ține de cuvânt și a respecta ceea ce e pus pe hârtie. (...) Bine, nici un președinte nu speră să stea la 70 și ceva la sută, la a sta la peste 60 la sută timp de un an e încă foarte bine. Chestiunea nu ține de uzură, ci de trecerea emotivității a alegerii unui președinte. Domnul Iohannis, oricât ar încerca media și comentariile politicienilor, a-l duce în aceeași zonă de a face politică cu ce a fost domnul Traian Băsescu, domnul Ion Iliescu, este eronată, pentru că are alt stil. Întâlnirile mele personale cu domnia sa, dinainte de a fi președinte, erau foarte riguroase, în sensul că ce a spus că face, a făcut. La domnul Iohannis ați observat o chestiune destul de criticată și comentată, când a spus că vrea un guvern, nu al lui, ci cel care i-a spus lui când l-a sprijinit la președinție, că are un program. I-a convenit programul. Zice că acest program al nostru e bun pentru români. Va face orice e legal și constituțional ca PNL să ajungă la guvernare. Am să vă spun un lucru: toată lumea a avut senzația că cu Traian Băsescu nu te puteai juca. El era atotștiutor și atotdeținător de putere. Să știți că, din punctul acesta de vedere, mai dur este domnul Iohannis! La domnul Băsescu erau canale, oamenii care îl sfătuiau, la domnul Iohannis nu prea se simte. Adversarii politici îi atacă consilierii, ca și cum consilierii vin în numele domnul Iohannis. Nu e adevărat. Un președinte e președinte și eu cred că domnul Iohannis va fi așa cum l-am văzut noi. Vedem ce va demonstra viitorul.

Reporter: De ce trebuie constănțenii să voteze PNL? Până acum, am stabilit. Au fost blaturi...

C.P.: Pentru că nu au altă soluție. În România, nu vor exista decât trei partide: PSD, PNL și UDMR. Restul, ce vedeți dumneavoastră pe eșichierul politic sunt povești și fandări, cum să se lipească ăia mititei de cei mari. Lupta va fi în doi. Pentru că ungurii, știți cum e, doar să beat sau bolnav să votezi altceva decât UDMR. La președinte au votat Klaus Iohannis. PSD va face tot ce e posibil să păstreze și să scrie cu 3 în față, iar PNL va face orice ca să scrie cu 4 în față la nivel național. Gândiți-vă că, în Ardeal, PNL are peste 60%! 2016 vine pe înțelegerea cetățeanului, a votului util. Nimeni nu mai dă voturi aiurea. Voturile partidelor de buzunar la nivel național se închid pe partidele mari și te trezești că, la Constanța, ai făcut o administrație pe care nici nu știi cum să o rezolvi, nu știi cum să faci majoritate. I-am dat și lui ăla 2-3 consilieri, i-am dat și lui ăla 2 și lui ăla 2, iar constănțeanul când intră în cabina de vot știe așa: ori merg înainte cu PSD, transmit acestei țări că mie așa îmi place să fiu. Dacă vrea să schimbe, pune ștampila pe PNL. (...) Îi rog să nu dea un vot care nu este util pe partidulețe. O singură formațiune poate să se țină de cuvânt.

„Ne-a obligat Uniunea Europeană!”

Reporter: La anul, vor fi trei mari partide care vor conta. PSD, PNL și UDMR. La Constanța, două: PSD și PNL. Totuși, avem o lege, pe care PNL a votat-o, aceea a înființării partidelor cu minim trei persoane!

C.P.: Ne-a obligat Uniunea Europeană! Eram obligați de Uniunea Europeană, nu că ne doream și n-are nici un efect. Gândiți-vă că dacă nu trec pragul de 2% dau înapoi toți banii pe care i-au cheltuit în campanie! Degeaba ai luat niște consilieri în niște comune, care nu folosesc nimănui la nimic. Este o reprezentare democratică prin lege, a dorinței de a face politică. Dar, nu va afecta sub nici o formă!

„Lumea consideră că amenințarea trebuie să fie cu pistolul sau cu bomba. Nu!”

Reporter: Sunteți în comisia de control a SRI. Când a depus ultima dată SRI un raport de activitate?

C.P.: În 2014 și l-am discutat. Raportul este publicat în bilanț. Vreau să fac o precizare în exclusivitate pentru Replica de Constanța: dumneavoastră auziți pe toate canalele când e câte un mare mahăr de luat, cu o zi sau două înainte, intră fiecare slujbaș din presă sau din politică și încep să trimită săgeți către SRI. Ultima apreciere pe care aș vrea s-o comentez în fața dumneavoastră este aceea în care fostul președinte spune că una din marile nereușite ale mandatului domniei sale a fost că nu a existat destul control civil asupra serviciilor secrete. Și am să fac o declarație ca fost președinte al acestei comisii și ca membru actual în această comisie și ca fost președinte al comisiei SIE: să știe toți românii că toate aceste afirmații sunt fără valoare, jignitoare. Primul control civil al acestor servicii secrete îl are președintele fiecărui stat! Deci, primul control este al președintelui României, care, din câte știu, a fost civil în ultimele legislaturi. Al doilea, directorii serviciilor de informații sunt civili! Rolul comisiei parlamentare se exercită pentru asigurarea rezervelor bugetare și tot ceea ce înseamnă funcționare, preluarea sesizărilor cetățenilor asupra problemelor pe care le creează serviciul. În ceea ce privește reformarea serviciilor, nici un director și nici un președinte al țării, nu a cerut niciodată unei comisii de supraveghere și control a serviciilor secrete o modificare de legislație sau o acțiune pentru a întări controlul civil! Serviciile noastre sunt exact cum au vrut directorii civili și cum au vrut președinții României!

Reporter: În acest registru, care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă România?

C.P.: România nu este sub o amenințare directă, dar este o țară care este pregătită să facă față creșterii nivelului de alertă. Deci, nivelurile de alertă de la albastru până la roșu arată că România este la cel mai mic nivel, dar e pregătită întotdeauna să treacă la nivelul superior, iar din punct de vedere al ceea ce înseamnă amenințările foarte pregnante sunt cele cibernetice, pe care lumea nu le-a înțeles. Lumea consideră că amenințarea trebuie să fie cu pistolul sau cu bomba. Nu! Cea mai puternică armă ce poate amenința un stat este cea cibernetică, adică deturnarea tuturor sistemelor informaționale, care controlează tot ce funcționează în România, de la apa caldă, până la securitatea armatei.

Marius Florian VASILE

luni, 10 august 2015371
Comentarii

01are dreptate preda(10 aug 22:23)
De 15 ani numai blaturi
22dane,(10 aug 12:03)
danut, basisti ofticati,din pula mai guvernati de capul vostru. Labagiu criminal al poporului roman,nici daca-i suge ma-ta pula lui basescu,oamenii vostrii nu vor mai fi in linia intai
04Pavel(10 aug 11:18)
Atat in PSD cat si mai ales acum in PNL sunt multi indivizi periculosi pentru societate. Populimea naiva se umfla si tine partea unora sau altora,fara sa tina seama ca indura mizerii de la toti. Romanii se balacaresc intre ei ca la meciurile de fotbal,in timp ce maharii nenorocesc tara si fura de rup,impreuna cu prietenii de peste hotare. In general,Romania este populata de blegomani si va merge rau in continuare,tocmai pentru ca marii hoti sunt aplaudati daca vorbesc frumos, in timp ce ne fura.
05alegator(10 aug 10:29)
fagadau este o momaie care toata vara nu a dat drumul la niste tisnitori de apa,umblam cu sticla cu apa in sacose,,,asa ca ne-am saturat de fagadau.Vrem primar constantean get-beget care sa rezolvw problemele orasului si ale cetatenilor nu tot felul de emigranti veniti cine stie de unde.Vrem primar un fiu al Constantei nu tot felul de smecheri care ii ceri apa,da ceri apa si se face ca nu aude.Constanta s-a trezit si ne-am saturat de surzenia voastra
14PNL(10 aug 10:25)
Nu pot sa-I inteleg de ce inca se indentifica cu Neamtu ala de presedinte care s-a dovedit o nulitate. Cat despre ce e in Cta ... nebun sa fii sa votezi PNL sau PSD . Dar cum sunt mana in mana s-ar putea sa o luam iar in bot . iese PNL este tot PSD, iese PSD este tot acelasi drac
63ilici(10 aug 10:18)
Fagadau va fi Premaru ales de Constanteni..Om Cinstit ..
14Sila(10 aug 09:41)
pupa-i in kur si pa basinos si pe profesor, pdl-istule!
04adevarul(10 aug 09:35)
Adevarul ieste ca daca nu va fi schimbata conducerea, consilierii si o parte din deputati si senatori, si cei care faca afaceri cu PSD-uL, nu se va intimpla nimic bun si putini oameni din Comstanta vor vota cu PNL.
22vasi(10 aug 09:02)
cezar preda: parole,parole si minciuni...
57dan(10 aug 07:25)
Cancerul PSD-ist trebuie exterminat pana nu da metastaze.
mai mult...Replica
22 oct 00:00ReplicaPrimăria Constanţa anunţă resistematizare rutieră și pietonală în cartierul Tomis Nord

Pentru a veni în sprijinul elevilor de la Școala Gimnazială Nr.29 „Mihai Viteazul” (zona Tomis Nord) și pentru...844

22 oct 13:17ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV în județul Constanța: mașină SPULBERATĂ de TIR! VIDEO1694
22 oct 13:21ReplicaMașină cu numere de Bulgaria URMĂRITĂ în TRAFIC: au fost trase FOCURI de ARMĂ!1072
22 oct 13:18ReplicaPERCHEZIȚII în județul Constanța! Au fost ridicate PROBE

Oamenii legii au descins, în seara de luni, 21 octombrie, în județul Constanța, în localitățile Almălău și...3756

22 oct 13:18ReplicaRĂFUIALĂ și MAȘINI VANDALIZATE în TOMIS NORD! Video1964
22 oct 00:00ReplicaConstănțean AMENINȚAT cu MOARTEA de un infractor: 'Îți iau gâtul a doua zi când ies! Fac crimă!'2106
22 oct 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract pentru 'regele asfaltului' din Constanța

Afaceristul care s-a dovedit a fi în ultimii ani ”regele asfaltului” din Constanța, datorită contractelor de zeci...1355

22 oct 11:51Replica'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'1042
22 oct 10:42ReplicaMai mulţi constănţeni cer primăriei DEMOLAREA garajelor de pe strada Mircea!1419
22 oct 00:00ReplicaReglare de conturi la Năvodari: o minoră acuză că a fost sechestrată, bătută și tâlhărită de rude!

Clipe de coșmar pentru o minoră din Năvodari! A fost sechestrată, bătută și tâlhărită de propriile rude în...1400

22 oct 00:00ReplicaPatronii hotelului Picadilly au ajuns în instanţă: Serviciul de Taxe şi Impozite îi scoate datori cu zeci de mii de lei938
22 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!615
Vremea
18.3°18.3° - 20.2° marţi, 22 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 61%
Vânt: 4.01 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportFC Botoşani - Poli Iaşi: 3-0

FC Botoşani a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, într-un meci considerat în...202

22 oct 00:00SportDarren Cahill și Simona Halep fură startul: ”Înapoi la drum!”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va fi susținută de australianul Darren Cahill (54 de ani) la Turneul Campioanelor de...468

22 oct 00:00SportFC Argeș - Farul 2-2 Constanța în Liga a II-a, după un meci spectaculos. Rezultate complete

Liga 2 a revenit rapid cu etapa #13, după intermediara disputată miercuri. Ieri s-a jucat ultima partidă. FC Argeș -...328

22 oct 00:00SportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu- pe 4

Românca Simona Halep a urcat un loc, de pa şase pe cinci, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...269

Local
22 oct 04:39LocalALERTĂ! O minoră a fost RĂPITĂ! Ați văzut-o?

O fată de 13 ani, din comuna Vultureni, județul Cluj, a plecat de acasă la data de 20 octombrie a.c., în jurul orei...586

22 oct 03:32LocalDacă vedeți acest bărbat din Constanța, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Gabriel-Gori Petre, de 49 ani, din municipiul Constanța,...1677

22 oct 04:35LocalRAEDPP organizează 'Târgul de bun gust, cu reţete din străbuni'

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța, în parteneriat cu Primăria...902

22 oct 04:42LocalTrafic rutier cu 'de toate' la Constanța: beți la volan, fără permis și numere de înmatriculare expirate

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lipnița, la data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 16.15, au...465

22 oct 04:42LocalO femeie și un bărbat, condamnați pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2, la data de 18 octombrie...491

22 oct 04:35LocalARESTAT pentru că a condus cu permisul reținut și sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 18 octombrie a.c., au depistat un...466

22 oct 04:34LocalCondamnat pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de 19...403

22 oct 04:33LocalMandat de executare pus în aplicare de polițiștii tulceni

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție...326

22 oct 04:42LocalConstanța: curățenia de toamnă a continuat și în weekend!

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., zeci de voluntari de la Club Rotary Yachting Constanța au participat la o amplă...451

22 oct 04:33LocalPoliția Română, acțiuni în gări, aerogări, rute navale și feroviare

În urma acțiunilor derulate de polițiștii de la transporturi, în ultima lună, pentru siguranța transporturilor...383

Politică
22 oct 00:00PoliticăRevoluția culturală revine la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...420

22 oct 04:40PoliticăSenat: 115 proiecte de lege, adoptate tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, 115 proiecte de lege, printre care se numără declararea zilei...524

22 oct 04:40PoliticăPNL a racolat un senator

Senatorul maramureșean Iustin Talpoș și-a anunțat luni, în plenul Senatului, afilierea la grupul PNL. Talpoș a...573

22 oct 04:38PoliticăAEP: Secţii de votare în diaspora - în şcoli, hoteluri, centre comerciale. Spania, cele mai multe secţii

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare...260

22 oct 04:38PoliticăSe reface grupul ALDE din Camera Deputaților

Grupul ALDE din Camera Deputaților, desființat după demisiile a cinci deputați aleși pe lista partidului, este pe...434

22 oct 04:36PoliticăOrban: Am încredere că putem reuşi învestirea din prima, dar există şi posibilitatea anticipatelor

Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a admis, luni, că există posibilitatea ca nici primul, nici al...354

22 oct 04:36PoliticăDosarul fostului şef ANAF, Şerban Pop, se reia de la zero la un complet de trei al ICCJ

Un complet de cinci judecători a admis luni apelurile din dosarul lui Şerban Pop iar pe fondul motivării deciziei CCR...344

22 oct 04:36PoliticăFosta directoare TAROM, după patru ore de audieri la DNA: Răzvan Cuc a trecut o linie, considerând că își poate bate joc

Mădălina Mezei, fost director TAROM, a declarat, luni, după patru ore de audieri la DNA, în cazul în care l-a...792

22 oct 00:43PoliticăLista miniștrilor PNL: Orban a anunțat candidații la Educație și Agricultură

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni, în ședința conducerii PNL din Parlament, aflată în desfășurare la ora...1284

22 oct 04:25PoliticăKlaus Iohannis, aflat în Japonia, a fost primit de premierul Shizo Abe. Ce discută cei doi oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Japonia, a fost primit luni, la Palatul Akasaka-Geihinkan, de...489

Monden
22 oct 18:43MondenAnna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: „Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe“

Anna Lesko gătesște la „Chefi la cuțite“ în această seară, într-o postură cu totul nouă. Vedeta ce își...316

22 oct 00:00MondenAndreea Bălan și-a angajat stilist și investește masiv în haine, ca să n-o mai certe lumea

Andreea Bălan s-a declarat indiferentă la criticile stiliștilor, însă realitatea arată că, de fapt, o deranjează...211

22 oct 00:00MondenAmalia Năstase arată spectaculos după ce a slăbit 32 de kilograme. „Am zis că nu îmi tai stomacul”

Amalia Năstase arată mai bine ca niciodată, după ce a scăpat de 32 de kilograme. Fosta soție a lui Ilie Năstase a...334

22 oct 00:00MondenCe reacție a avut Loredana Groza după valul de critici primite în mediul online

Loredana Groza a zdruncinat internetul cu imaginile publicate pe rețelele de socializare, unde bustul ei a făcut...454

22 oct 00:00MondenBrigitte și Florin Pastramă s-au întors din a doua lună de miere: „Ne place luxul în vacanţe“

După nunta fastuoasă pe care au avut-o în vară, Brigitte şi Florin Pastramă au plecat în „luni” de miere. Cea...281

22 oct 00:00MondenJim Carrey s-a despărțit de iubita tinerică

Este clar că Jim Carrey, de 57 de ani, mu are deloc noroc în dragoste. Actorul s-a despărțit recent de Ginger...223

22 oct 00:00MondenJustin Bieber a ieşit în pijama roz pe stradă

Cântăreţul Justin Bieber a fost surprins recent (25 de ani) de paparazzi în timp ce se ducea la un consult la...200

22 oct 18:14MondenFelicity Huffman, din „Neveste disperate“, fotografiată în pușcărie. Imaginea e dezolantă

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste...273

22 oct 00:00MondenDucesa de Cambridge a debutat pe Instagram

Catherine, ducesă de Cambridge, a debutat duminică pe Instagram publicând primele sale mesaje pe această reţea de...212

22 oct 00:00MondenPrinţul Harry: Îmi voi proteja familia, dar eu şi William ne aflăm pe ''drumuri diferite''

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, într-un documentar de televiziune, că este hotărât să-şi protejeze...304

Mapamond
22 oct 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: PDM a câştigat 191 primării, PSRM 124, iar Blocul ACUM 84

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip, a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur...218

22 oct 00:00MapamondSUA: Trei militari şi-au pierdut viaţa într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi într-un accident implicând un tanc la...233

22 oct 00:00MapamondRusia critică ofensiva Turciei în Siria, în timp ce Erdogan acuză Occidentul că-i sprijină pe „terorişti“

Rusia a criticat luni ofensiva Turciei în nordul Siriei, cu o zi înainte de o întâlnire între preşedintele rus...184

22 oct 00:00MapamondSlovacia: Procuratura a pus sub inculpare patru persoane în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare luni patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie Jan...167

22 oct 00:00MapamondBrexit: Premierul Boris Johnson nu va permite parlamentului britanic să modifice acordul cu UE

Premierul britanic Boris Johnson nu va permite parlamentului de la Londra să modifice acordul pentru Brexit, a...196

22 oct 00:00MapamondIncendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată...162

22 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Julian Assange, audiat de un tribunal din Londra în legătură cu cererea de extrădare în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a compărut luni în faţa unui tribunal din Londra în cadrul unei audieri cu...163

22 oct 00:00MapamondSUA: Giganţi farmaceutici, pe banca acuzaţilor în primul proces federal în legătură cu criza opioidelor

Un proces răsunător în care mai mulţi giganţi farmaceutici se vor afla pe banca acuzaţilor se deschide luni la...178

22 oct 00:00MapamondUn grup de hackeri ruşi a deturnat o operaţiune de spionaj iraniană, potrivit unor responsabili

Piraţi informatici ruşi s-au infiltrat într-o operaţiune de spionaj cibernetic iraniană pentru a ataca organizaţii...206

22 oct 00:00MapamondEmoţie în jurul cazului Dutroux, sute de oameni protestează la Bruxelles

Mai multe sute de persoane, 400 potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere închisoare pe...191

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2912

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3702

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...653

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...865

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1778

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5239

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1068

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2333

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2811

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1214