REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cezar Preda: Vom decide în BPN dacă vom susţine referendumul lui Băsescu

Cezar Preda: Vom decide în BPN dacă vom susţine referendumul lui Băsescu

Replica API 17 iunie 2013 | 00:00 55

PDL nu crede în succesul demersului întreprins de preşedintele României

PDL nu crede în succesul demersului întreprins de preşedintele României

Partidul Democrat Liberal nu va susţine referendumul lui Traian Băsescu fără o analiză a consecinţelor unei asemenea acţiuni, a declarat vicepreşedintele PDL deputatul Cezar Preda, aflat duminică la Constanţa. El a spus, totodată, că trebuie respectată dorinţa cetăţenilor exprimată la referendumul din 2009.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda s-a aflat, week-endul acesta la Constanţa, pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţii Organizaţiei Judeţene a PDL. Au fost abordate trei teme, foarte importante şi îndelung discutate: referendumul, revizuirea Constituţiei şi regionalizarea. În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PDL a declarat că nu va susţine referendumul fără o analiză, dar că USL ar trebui să revină cu picioarele pe pământ şi să respecte dorinţa cetăţenilor: aceea de a avea o singură cameră cu 300 de parlamentari. "Nimeni nu are dreptul să pună la îndoială decizia cetăţeanului la referendum. Dacă cetăţenii României au hotărât, Curtea Constituţională a validat, trebuie pus în practică. În condiţiile în care actuala putere nu pune în practică ce a hotărât cetăţeanul, credem că nu va pune în practică nici a doua oară. Credem că un nou referendum nu este o joacă, să chemi cetăţenii din două în două luni la referendum. Mai este timp ca USL să revină cu picioarele pe pământ şi să pună în practică ceea ce au hotărât cetăţenii. Decizia cu privire la susţinererea unui asemenea referendum trebuie scoasă din contextul că o asemenea acţiune ar aduce cuprinderea ei în Constituţie. Noi nu credem aşa ceva. Nu trebuie să ne aruncăm într-un referendum în care USL nu vrea să-l respecte nici pe primul. Vom decide în Biroul Permanent Naţional dacă vom susţine sau ne vom abţine cu privire la referendum", a declarat Cezar Preda, la Constanţa. Deputatul a mai precizat faptul că PDL nu va vota revizuirea Constituţiei dacă nu este inclus în aceasta Parlamentul unicameral. "Întotdeauna, suveranitatea cetăţenilor trebuie respectată. Cetăţenii au decis 300 de parlamentari, cu o singură cameră. Un referendum trebuie pus în practică. Dacă în revizuirea Constituţiei nu se cuprinde Parlamentul unicameral, PDL nu va susţine modificarea Constituţiei. Lucrurile sunt destul de clare. Credem că numai în momente de mare cumpănă pentru o ţară o Constituţie trebuie să se modifice", a mai completat vicepreşedintele PDL. Cât despre regionalizare, acesta a precizat că o reorganizare administrativă va duce la o reîmpărţire a funcţiilor în USL, şi nicidecum bani României. "Nu va aduce nici un beneficiu României regionalizarea. Este făcută pentru a crea o structură, nu se face o reorganizare administrativă, ea este o reîmpărţire la nivel regional a funcţiilor în USL. Nu credem că o regionalizare va aduce bani europeni. Ceea ce ne-a lipsit şi ne lipseşte în continuare este hărnicia. Degeaba schimbăm administrativ România, dacă nu ne apucăm de treabă. Nu avem cum să susţinem aşa ceva", este de părere Cezar Preda.

Constanţa va avea un om pe lista de europarlamentare

În cadrul conferinţei de presă, vicepreşedintele PDL a mai precizat faptul că în luna septembrie se va fixa targetul pentru europarlamentare. Candidaţii vor fi aleşi cu mare grijă. "Aşa cum îi vedeţi că se comportă, aşa sunt şansele lor de a se regăsi pe listele de europarlamentari. Cei care-şi fac treaba vor fi pe listă, cei care sunt contra PDL ştiu că nu au şanse. Monica Macovei, Traian Ungureanu şi-au făcut treaba, au muncit în partid, deci se vor regăsi pe liste", a spus Preda. Şi Constanţa va avea un candidat pentru Parlamentul European, însă nu s-a stabilit până acum nici un nume. Vicepreşedintele PDL spune că partidul va rămâne unit, indiferent de cine-l va ataca şi de modurile în care o va face. Pentru toţi cei care vor să distrugă formaţiunea politică, inclusiv pentru Traian Băsescu, Preda are un mesaj: "Să ne lase în pace". "Nu se poate ca de trei luni de zile să fim atacaţi, de la preşedintele României, Traian Băsescu, de la tot ce înseamnă putere parlamentară, presă plătită şi colegi din interior. Noi, totuşi, rezistăm, ne facem treaba. Nu înţeleg aceşti domni că nu pot desfiinţa PDL-ul?! Vom câştiga în 2014 alegerile, vom câştiga şi-n 2016. Mesajul meu este să ne lase în pace, să-şi vadă de construcţiile lor, să nu mai cânte prohodul în PDL", a conchis Preda.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212