REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

CFR cere ca FEMEIA rămasă fără un BRAȚ să fie OBLIGATĂ să îl PROTEZEZE

CFR cere ca FEMEIA rămasă fără un BRAȚ să fie OBLIGATĂ să îl PROTEZEZE

Replica API 8 februarie 2021 | 23:07 3393

Compania Națională de Căi Ferate CFR dorește obligarea Joiței Nicolae la protezarea membrului superior, urmare a punerii în executare a sentinței penale nr. 21 din data de 04.03.2019, rămasă definitivă prin decizia nr. 663/16.10.2019, cu obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată. Joița Nicolae a fost victima unui accident feroviar în urma căruia și-a pierdut un braț. Însă, de unde asemenea cerință? Prin sentința prezentată mai sus, CFR trebuie să-i dea victimei câte 1.000 de lei lunar, până la încetarea stării de nevoie, respectiv protezarea.

Cum motivează CFR cererea

CFR a arătat îm motivarea cererii că urmărește obligarea pârâtei la protezarea membrului superior conducând la stoparea daunelor materiale în sumă de 1000 lei, sub formă de prestație lunară, acordate de la data producerii prejudiciului 14.09.2014 până la încetarea stării de nevoie, respectiv protezarea, cu aplicarea dobânzii legale pentru fiecare prestație, de la data de 14.09.2014, până la rămânerea definitivă a prezentei, câtă vreme reclamanta a achitat aceste daune, încă din data de 22.10.2019 iar pârâta a fost pusă în întârziere pentru a dovedi demersurile efectuate în sensul protezării, având resurse financiare în acest sens.

Ce a spus victima

Victima a arătat că după pronunțarea deciziei penale din apel, reclamanta a executat obligațiile din hotărârea judecătorească și a plătit sumele menționate iar de la data rămânerii definitive și până la data formulării prezentei cereri nu au trecut decât șase luni, timp în care omenirea a fost cuprinsă de o pandemie care afectează în mod deosebit persoanele în vârstă, pârâta fiind în vârstă de 65 ani și suferă de diabet.

Ce a spus instanța

Instanța a considerat că cererea reclamantei nu poate fi primită de către instanță, deși în cauză instanța a constatat, lipsa efectuării vreunui demers din partea pârâtei în sensul achiziționării protezei pe care reclamanta a achitat-o și ca atare, refuzul neechivoc al pârâtei de a întreprinde vreo acțiune în acest sens. Instanța a decis respingerea cererii de chemare în judecată ca neîntemeiată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Vă reamintim că CFR a fost condamnată la daune de peste 400.000 de euro către o femeie mutilată pe viaţă după un accident de tren, în care aceasta și-a pierdut un braț.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba excrocilor daca se protezeaza mai poate sa munceasca, sa manance, sa se spele, cu o proteza? Cum ma desteptilor? Proteza e din plastic.
0
0
PERSOANA VATAMATA A COBORAT DIN TREN LA O GARA, A FOST PE LINIA 3, SI DE UNDE A COBORAT PANA SA AJUNGA PROPRIU-ZIS LA GARA A TREBUIT SA STRABATA 3 LINII FERATE, UN ALT TREN STATIONA SI ALTUL INTRA PE LINIA 1, IN TOT ACEST TIMP FEMEIA NU A AUZIT TRENUL FIIND ZGOMOT DE LA MEGAFOANELE DIN GARA, DACA EXISTA PASAJE SUBTERANE NU SE MAI INTAMPLA ASTA ! ASA CUN BINI STITI CA EXISTA LA CT DAR NU IN TOATA TARA
1
0
Sa plateasca ma haimanalele pana le vine acru,din cauza asta mor oamenii cu zilele,din cauza nepasarii lor
2
0
Dar nu se spune cine a fost de vina trenul sau persoana care a dat peste tren
5
2
Mai ieri aflam de o mana platita cu 1 milion de euro ,astazi alta de 400000, si azim de de alti accidentati sau morti in accidente pt care s au platit sume derizorii.Ar trebui sa fie o grila rezonabila.Unul schilodit de ambele picioare la munca, la privat a trebuit sa plateasca si cheltuiele de judecata ,fara despagubiri
6
0
Eu am vazut in documentarul Razboiul Stelelor Star Wars pentru cunoscatori ca s a inventat proteza de brat inca din anii 1980. Prima data a avut o Darth Vader care avea si proteza de cap si apoi i au pus proteza si fiului sau Luke Skywalker care a ramas fara mana de la un duel cu taicasu cu sabii laser. Si proteza era la fel de buna ca bratul natural. Si cativa ani mai tarziu am vazut documentarul Terminator care prezenta un om facut din proteze. Cat a evoluat medicina! Pacat ca a venit o gripa si ne a terminat pe toti cu proteze sau fara. Pe planeta o sa ramana doar Aliens vanati de Predators
9
5
Bai derectore, proteza aia e doar de ordin estetic, nu functional. Poate doar daca i-ar creste bratul din nou, ca la salamandre.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369