REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii

Replica API 10 septembrie 2022 | 00:00 1525

Charles al III-lea a fost proclamat în cursul zilei de sâmbătă, 10 septembrie a.c., oficial, rege al Marii Britanii. Vineri seara, el a susținut primul discurs public în calitate de nou suveran al Marii Britanii. El a părăsit Castelul Balmoral, vineri după-amiază, și a ajuns la Londra, la Palatul Buckingham alături de soția sa, regina consoartă Camilla. Înainte de a intra în palatul regal, Charles a salutat mulțimea, a dat mâna cu oamenii strânși în fața porților și le-a primit direct condoleanțele și urările de bine pentru domnia pe care o începe. Regele a avut apoi prima sa audiență oficială cu Liz Truss, șefa guvernului britanic. După această întâlnire, Charles s-a adresat pentru prima oară națiunii în calitate de Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

egele Charles al III-lea al Marii Britanii a susţinut un discurs sâmbătă, după ce a fost proclamat în mod oficial suveran al Regatului Unit. El a spus că va încerca să urmeze exemplul mamei sale, regina Elisabeta a II-a, a cărei domnie „a fost fără precedent”.

„Pentru întreaga noastră familie, precum şi pentru acest regat şi pentru familia extinsă de naţiuni din care facem parte, mama mea a oferit un exemplu de iubire pentru toată viaţa şi de serviciu public altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar şi acum când suntem în doliu, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această importantă moştenire şi de îndatoririle şi responsabilităţile serioase care, de acum, îmi revin mie”, a adăugat regele Charles al III-lea.

„Mama mea a dat un exemplu de iubire, pe tot parcursul vieții, și de slujire dezinteresată. Domnia mamei mele a fost inegalabilă ca durată, dăruire și devotament. Chiar și acum, când suntem triști, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această moștenire profundă și de îndatoririle și responsabilitățile mari care au trecut la mine acum”, a spus Charles al III-lea în discursul ținut după proclamarea sa ca rege.

„Voi încerca să urmez exemplul ei inspirațional și să caut pacea și unitatea pentru oamenii din întregul Commonwealth. Știu că voi fi ajutat de afecțiunea și devotamentul oamenilor, voi fi ghidat de Consiliu și de Parlamentul ales”, a continuat el, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu si a Irlandei?
0
0
Ati terminat subiectele cu Zevzec-onski si ati inceput cu tzoparlanul Camilei ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468