REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Charles Michel la Kiev: Nu ne vom lăsa intimidaţi de Kremlin; Ucraina şi UE sunt o familie

Charles Michel la Kiev: Nu ne vom lăsa intimidaţi de Kremlin; Ucraina şi UE sunt o familie

A.F. 3 februarie 2023 | 20:01 514

UE şi Ucraina au adoptat o declaraţie comună la finalul summitului în care sunt evidenţiate eforturile europene de a sancţiona Moscova, între care plafonarea preţului la petrolul şi la derivatele de petrol ruseşti.

Charles Michel la Kiev: Nu ne vom lasa intimidati de Kremlin; Ucraina si UE sunt o familieCharles Michel, Volodomir Zelenski

"UE este pregătită să continue să consolideze măsurile restrictive în strânsă coordonare şi cooperare cu partenerii globali, asigurând în acelaşi timp punerea efectivă în aplicare a acestora (...)", se menţionează în declaraţie.

UE "îşi reiterează apelul către toate ţările de a se alinia la sancţiunile" pe care le impune Rusiei, se mai spune în text.

O altă problemă majoră discutată la acest summit a fost calea Ucrainei pentru a se alătura clubului comunitar.

Atât Von der Leyen, cât şi Michel au lăudat eforturile depuse de Ucraina pentru a îndeplini cerinţele, în pofida faptului că se află în plin război.

"Determinarea voastră de a merge înainte este impresionantă", a remarcat Von der Leyen, dar a adăugat că procesul de aderare la UE nu are "termene rigide", conform DPA.

În orice caz, preşedinta Comisiei a subliniat că "procesul de extindere este un proces bazat pe merite". "Cu alte cuvinte, nu există termene stabilite, ci obiective care trebuie îndeplinite", a spus ea.

Cu toate acestea, Zelenski a insistat că se aşteaptă ca discuţiile oficiale de aderare la Uniunea Europeană să înceapă până la sfârşitul anului.

"Obiectivul este de a începe negocierile în acest an şi nu este vorba doar de un scop, ci de un obiectiv major copleşitor", a afirmat preşedintele ucrainean în conferinţa de presă cu înalţii responsabili europeni.

Întrebat dacă intenţionează să se deplaseze la Bruxelles, aşa cum a făcut-o recent la Washington, Zelenski a răspuns că "îşi doreşte foarte mult să călătorească", dar a recunoscut că "există multe riscuri" în legătură cu călătoriile sale în străinătate "'din cauza dorinţei de răzbunare a Rusiei", potrivit EFE, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai doare nici an c*r pe rusi.Au alte modalitati.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102