REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Lun., 22 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6707
12° Constanța Luni, 22 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6707
 

Cheaguri de sânge: 3 simptome nocturne care le dau de gol

Cheaguri de sânge: 3 simptome nocturne care le dau de gol

A.F. 8 februarie 2024 | 00:00 372

În timpul somnului, corpul nostru poate trimite semnale că în vasele de sânge s-au format cheaguri de sânge. De obicei, aceste manifestări sunt rareori asociate cu o afecțiune periculoasă, iar acest lucru nu face decât să ducă la agravarea ei.

Cheaguri de sange: 3 simptome nocturne care le dau de gol

Simptomele nocturne care trădează această problemă includ dificultăți de respirație și greutate în piept, mâini și picioare reci, salivație excesivă, relatează portalul chinezesc Sina.

Simptomele nocturne ale cheagurilor de sânge

Respirația îngreunată este o consecință a sângelui gros. Corpul tău nu primește suficient oxigen, în acest caz, mult mai puțin decât are nevoie pentru a ajunge la plămâni. În plus, deșeurile metabolice sunt eliminate mai greu din organele interne și are loc o otrăvire lentă, dar sigură.

„Supravegheați-vă respirația în timp ce dormiți și după somn; ar trebui să consultați un medic dacă simțiți greutate în piept și dificultăți de respirație”, recomandă experții portalului. Dacă în locuința dvs. nu este frig, folosiți o pătură destul de călduroasă, dar mâinile și picioarele vă sunt încă reci, ar trebui să fiți atenți. Acest lucru se poate datora unui aport insuficient de sânge, care duce chiar la o ușoară amorțeală.

Salivația excesivă – uneori este absolut normală scurgerea unei mici cantități de salivă pe pernă. Dar dacă saliva se scurge dintr-o parte a gurii, ar putea fi un semnal al unui cheag de sânge. Din cauza densității sângelui, creierul nu primește întotdeauna suficiente substanțe nutritive și oxigen, în acest caz unele funcții corporale au de suferit, de exemplu, controlul mușchilor faciali.

Înghițirea în vis, ca și cum ai mânca sau bea, poate fi, de asemenea, un semnal periculos. Dacă am dormit profund toată noaptea, ar trebui să ne trezim dimineața revigorați. Dar, uneori, când ne trezim, suferim de amețeli, dureri de cap. Din păcate, astfel de manifestări pot fi un semn al unui cheag de sânge în vase.

Adevărul este că amețelile apar foarte des din cauza alimentării insuficiente cu sânge a creierului și a hipoxiei. Iar acestea, la rândul lor, apar din cauza sângelui relativ gros, care interferează cu fluxul normal.

„Din același motiv, este posibil să vă simțiți slăbit în timpul zilei și să obosiți rapid”, relatează portalul chinezesc Sina. Semnele și simptomele de avertizare ale emboliei pulmonare includ:

  • scurtarea bruscă a respirației
  • durere sau disconfort în piept care se agravează la respirația profundă sau tuse
  • senzație de amețeală sau leșin
  • puls rapid
  • respirație rapidă
  • spută cu sânge

Orice lucru care interferează cu fluxul normal sau cu coagularea normală a sângelui poate provoca formarea unui cheag. Adesea, cauza constă în deteriorarea venei din cauza unei intervenții chirurgicale sau a unei leziuni și în inflamația cauzată de o infecție sau de o rană, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218