Cherhana din Eforie, ÎNCHISĂ de Protecția Consumatorului pentru ȘASE LUNI!
Cherhana din Eforie, ÎNCHISĂ de Protecția Consumatorului pentru ȘASE LUNI!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestTupeu de patron! Cherhana din Eforie Sud, închisă de Protecția Consumatorului pentru abateri repetate la actele normative! Concret, reprezentanții restaurantului Poarta Apelor comercializau produse ”dubioase”, fără acte de proveniență, fără etichete, congelate într-un mod impropriu. Și nu o dată, de două ori, ci de nenumărate ori. Mai mult, igiena din bucătătrie lipsea cu desăvârșire. Sancțiunea complementară a fost luată pe o perioadă de șase luni. ”A fost închis pentru abateri repetate la actele normative pe baza cărora ne desfășurăm activitatea, și anume pentru comercializarea repetată a unor produse dubioase, fără documente suficiente care să ateste calitatea acestora, fără etichete de identificare, fără proveniență, congelate într-un mod impropriu. Au încălcat aceleași acte normative în mai muțin de șase luni. Peștele, dacă nu este congelat corect, poate reprezenta un pericol mult mai mare decât celelate produse”, a spus, pentru Replica, Horia Constantinescu, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța. Inspectorii au fost de mai multe ori în control, au impus remedierea aspectelor semnalate, dar acest lucru nu s-a întâmplat, decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp. ”În mai, în iunie, în august, nu știu de câte ori. Vreau să dau semnale ferme în piață că anumite lucruri nu pot merge așa, a fost mai mult decât omenească întreaga noastră atitudinea față de acest restaurant, pentru că am ajuns să luăm această măsură în afara sezonului. Cele șase luni pedeapsă nu cred că reprezintă un capăt de țară, dar poate îl vor trezi pe el (n.red. patron) la realitate. Sancțiunea pentru abateri repetate, nu e pentru ceva ce poate fi remediat. N-a înțeles să ne respecte nici pe noi, nici interesele consumatorului. Când mergem la cherhana ne gândim că mâncăm ceva proaspăt. Nu se pot face lucrurile după ureche. Dacă e alimentație publică, ea trebuie făcută ca atare”, a mai spus comisarul șef. Cât despre igiena din bucătărie, se utilizau vase neigienizate, neconforme cu activitatea desfășurată, vasele de gătit fiind aflate în stare avansată de deteriorare.
Restaurantul funcționează pe societatea SC Alex-Sebi Efo SRL, firmă înființată anul acesta.
M.P.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News