REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Chesnoiu, despre surprizele de la testul poligraf! Bărbații înșală mai mult decât femeile

Chesnoiu, despre surprizele de la testul poligraf! Bărbații înșală mai mult decât femeile

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 1996

Liviu Chesnoiu a terminat Facultatea de Filozofie Bucureşti, dar soarta sa a fost să lucreze ca expert poligraf la IPJ Constanţa. În România se făceau de prin anii 70 astfel de teste poligraf, dar în Constanţa a început expansiunea de-abia în anii 80. Liviu Chesnoiu a lucrat încă de la început în acest sistem, iar la ora actuală este nr.5 în sistemul poligraf, în ordinea vechimii. De-a lungul carierei sale a întâlnit cazuri felurite, de la cupluri care își testează fidelitatea până la teste de angajare.

Liviu Chesnoiu

Liviu Chesnoiu: Suntem o societate tradițională, patriarhală unde femeia nu are nici un drept

În privința testelor de fidelitate și a cuplurilor care vin să își verifice partenerul sau partenera, reputatul psiholog a avut o părere destul de controversată: ”Se spune că gena infidelității este foarte puternică. După părerea mea, cred că bărbatul înșală mai mult, pentru că dreptul bărbatului este mai mare decât dreptul femeii. Însă la mine la cabinet sunt aduse mai degrabă femeile pentru test și bărbații mai puțin, pentru că ei nu acceptă. Suntem o societate tradițională, patriarhală, unde femeia nu are nici un drept. La noi nu este respectată femeia, drept dovadă și ordinele acelea de restricție care nu sunt respectate deloc.”

Testele de angajare sunt cele mai numeroase

”La cabinet eu fac teste de angajare, teste de loialitate, teste de sinceritate, să vedem dacă se fură într-un colectiv sau nu și test de fidelitate. Astfel, o firmă vrea să angajeze niște cetățeni și îi condiționează să facă un test poligraf ca să vadă dacî au fost cinstiți la fostul loc de muncă, au furat, au mințit.

Testele sunt plătite de către cetățeni, iar dacă acestea ies bine, angajatorul le dă banii înapoi. Din 10 oameni care doresc să se angajeze, unul singur îndrăznește să facă acest test. Acesta este primul filtru de angajare, după care îi indrum pe patroni să treacă în fișa de angajare, test poligraf periodic, un fel de test de loialitate. După un an, să zicem, angajatul este întrebat… De când lucrezi la noi, ai furat?... Și cine nu trece testul, te-am pupat și ne luăm rămas bun” a declarat Liviu Chesnoiu, pentru ziarul Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotilor de hoti le este frica !
1
0
tinand cont ca sunt mai multe femei decat barbati,sigur ele ridica codita si atunci se intampla futiul.
1
0
Tu si fosila de la I.G.P. Colonelu Coman Adrian , futu-va rasa in gat de ciudati , care v-ati tras aparate Poligraf casate de la politie si care acum faceti miliarde cu ele la testat vanzatoarele de alimentara daca vezi doamne au mancat vreo prajitura moca de la patroni !
4
0
In poza arata foarte mandru de faptele lui.
3
0
acest articol ar trebui marcat cu P de la publicitate si cu N de la nulitati.
7
1
De ce nu spui si alte adevaruri; cum la cererea procurorilor dai verdict cerut.
8
2
Un retardat dat afara din politie ca incompetent a ajuns mare specialist si mai da si sfaturi,ia banii fraerilor
9
3
Iar il aduceti in prim plan pe idiotul asta cu teoriile lui. Chiar nu mai exista alte articole de sunteti nevoiti sa scrieti despre o fosila comunista?
11
1
La salariile si bataia de joc a patronului roman prost sa fii sa mergi la testul poligraf nu ca ai avea sa ascunzi ceva dar asta trebuie sa iti dea de ganit din start ce fel de om este acela si ce mod de lucru va fi in acea firma . Probabil asta se justifica doar celor ce transporta valori bijuteriilor sau caselor de schimb care si acesti patroni daca ar fi pusi la testul poligraf ar pica la ce evaziune si bani negri se fac . Oricum asa zisii oameni de afaceri isi doresc mai mult sclavi decat angajati sa fie cat mai polivalenti si sa nu mai vb de hartuirea sexuala care asupra femeilor .
9
2
Barbatii intervievati din grupul analizat inseala mai mult ca femeile. Deocamdata, de regula, un barbat insala cu o femeie. Deci ar trebui ca matematic sa fie cam egal.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367