REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Chiar dacă e criză energetică... vom avea iluminat festiv; dar fără opulență. Video

Chiar dacă e criză energetică... vom avea iluminat festiv; dar fără opulență. Video

Mirela PASCAL 8 octombrie 2022 | 00:00 1973

Primăria nu renunță la iluminatul festiv, în plin scandal energetic, însă a redus suma alocată acestui eveniment. Dacă, inițial, a pus la bătaie 5 milioane de lei, iată că pentru sărbătorile de anul acesta nu vor fi cheltuiți mai mult de 2,9 milioane de lei. Firma care se va ocupa de înfrumusețarea orașului de Crăciun este aceeași de anul trecut:  Rc Energo Install, unicul ofertant, de altfel.

Constănțenii vor resimți, și anul acesta, spiritul Crăciunului pe străzile municipiului, chiar dacă toată România vorbește despre criză energetică și măsurile pe care ar trebui să le luăm pentru economie. Vergil Chițac, primarul Constanței, spune că oamenii n-ar trebui să fie privați de această bucurie, însă nu va mai cheltui 5 milioane, ca anul trecut, ci puțin peste 2,9 milioane.

Am demarat licitația în aprilie, ca anul trecut, aceeași valoare, de 5 milioane de lei, am văzut ce s-a întâmplat cu criza energetică și cu măsurile care se iau la nivel  european, dar și țintele pentru a economisi energie, mi-am spus că trebuie să facem ceva în zona asta. Deși, iluminatul acesta e puțin consumator de energie electrică, că e pe leduri. Am discutat și cu alți primari din România, i-am întrebat cum fac ei, și am luat următoarea decizie: nu putem să lăsăm sărbătorile să treacă pe lângă noi. În același timp, nici nu vreau să fie opulență. Atunci am anulat licitația și am scos-o din nou, suntem în evaluare, avem un singur ofertant, pentru 2,9 milioane de lei. Am redus suma. Vom avea lumini de sărbători în parcul de la primărie, ca anul trecut, în Piața Ovidiu, Țara Piticilor și pe străzi, însă nu atât de luminate ca anul trecut. Dar am acoperit bulevarde care n-au fost incluse anul trecut, precum Aurel Vlaicu, dar și în Palazu Mare. Spiritul sărbătorilor se va simți”, a declarat, pentru Replica, Chițac.

Cine se va ocupa de iluminatul festiv!

Societatea RC Energo Install SRL a fost înființată în iunie 2005 și are sediul social pe strada Transilvaniei, numărul 132. Administratorii firmei care se ocupă de lucrări de instalații electrice sunt Eugen Florin Ducă și Viorica Ioana Zainescu. Ca și asociați persoane juridice este societatea Romcarbon SA. În anul fiscal 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de peste 11 milioane de lei, față de7.646.082 lei, cât a avut în 2020, un profit net de 295.381 lei, datorii de peste 13 milioane de lei și un număr mediu de 61 de angajați.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mosul din Eforie iar ne ia de p****i. In oras nu e lumina pe strazi, gropi peste tot , ca a transformat orasul in tarla, si el arunca cu banii . Rusine !!! Din pacate aiuritul din Primarie nu are limite !!!
3
0
ce mweee au luat hastagistii!!!!
0
0
Ce criza energetica bre? Primiți cumva ordine sa publicați știri legate de acest subiect ? Nu mai aiuriti publicul cu baliverne....Pentru doritorii de adevăr, studiați, cercetați și nu va mai luați după presa și guvern...
9
0
Luminați Constanta cât e întuneric dimineața când plecam la 6 la munca e bezna
7
0
Nu rezolvați problemele orasului, (!) ci faceți "buricaiada" !!
5
0
Sa imi bag pwla in ma-ta si in tot neamul tau de oligofren infect! Da drumul la iluminatil public in mortii ma-ti de nenorocit ce esti! Este bezna in oras!
5
0
Chiar nu exista un gram de decenta in actiunile dumneavostra? Nu aruncati banii pe diverse proiecte inutile! Alocati bani pentru Spitalul de Infectioase.Dumneavoastra chiar nu intelegeti care sant prioritatile ? Pentru mine santeti o MARE,chiar FOARTE MARE ,DEZAMAGIRE!!!!!!!!!! Orasul este PRAF si PULBERE,si ne spuneti povesti ,ca vreodata va fi BINE! Faceti contracte de material florar pe niste sume astronomice( nici Mazare nu a avut curajul!),ati facut prima plata pentru Parc Industrial in inima orasului( este declaratia managerului orasului in ziarul Replica). Rog sa aveti in minte proverbul cinezesc: ,,In viata totul ,absolut totul se PLATESTE"!!!! Nu ne luati de p****i!
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614