REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

”CHILOȚĂRAIA” e la ea ACASĂ la balcoanele SPAȚIILOR de CAZARE

”CHILOȚĂRAIA” e la ea ACASĂ la balcoanele SPAȚIILOR de CAZARE

Replica API 16 august 2021 | 00:40 3401

Hotărârea Consiliului Local ce prevede interzicerea întinsului frânghiilor pentru uscare rufelor pe exteriorul imobilelor este ignorat cu succes atât de constănțeni, cât și de operatorii economici. Balcoanele spațiilor de cazare destinate turiștilor sunt pline ochi de rufe atârnate la uscat. Chiar dacă și operatorii hotelieri sunt supuși să respecte această hotărâre, de cele mai multe ori, informația nu ajunge până la turist.

Turiștii își usucă rufele în exterior

Hotărârea Consiliului Local a stârnit controverse încă de la aprobarea acesteia. În plin sezon estival, turiștii veniți la mare își lasă rufele la uscat pe balcoanele spațiilor de cazare, fără să fie informații de operatorii hotelieri despre această hotărâre. Spre exemplu, balcoanele hotelului Continental Forum Constanța, fostul hotel Ibis, situat pe strada Mircea cel Bătrân, sunt pline de haine colorate întinse la uscat. Mai exact, este vorba despre Hotărârea nr. 77/2021, pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, prevede, printre altele, și interzicerea întinsului frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor.

Contactați de către reporterii Replica, reprezentanții Primăriei Constanța au declarat că prevederile hotărârii se aplică inclusiv operatorilor economici care-și desfășoară activitatea în turism. ,,Da, aceste prevederi ale Hotărârii a Consiliului Local nr. 77/2021, pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor, se aplică și operatorilor economici care își desfășoară activitatea în domeniul turistic.”, au declarat aceștia.

,,Regulamentul acesta a vrut să fie modificat, la ultima ședință, colegii noștri de la PSD au vrut să-l anuleze. Poliția Locală își face treaba în continuare, dar primul lucru este parcarea pe spațiul verde. Nu avem efective suficiente, recunosc, pentru a acoperi toate cele necesare.”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul orașului Constanța, într-un interviul acordat cotidianului Replica de Constanța.

Atenţie! Nu mai aveți voie să întindeți rufele la geam

Amintim că Hotărârea Consiliului Local nr. 77/2021, pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, a intrat în vigoare de la începutul lunii aprilie şi interzice printre altele și întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor.

Cei care nu respectă prevederile, pot fi sancționați cu amendă contravențională de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoane fizice și de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoane juridice.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spalat-calcat pentru cine nu stie este un serviciu cu plata, nu gratuit si nici nu poate fi inclus in pretul camerei.
0
2
unele hoteluri sunt urate, putina culoare nu strica.
10
0
Ai voie sa-ti expui chilotii si fundurile la parada ,pe strada? Da! Pe fringhie nu e voie. Lcuna in lege.
16
1
Gluma de Lege locala. Nu se va implementa niciodata!
13
2
hotelurile ar trebui sa furnizeze servicii de spalatorie incluse in pretul camerei, si cei care au rufe, le preda la spalatorie, si sunt uscate intr-un spatiu special, daca nu o sa continue sa se usuce la geam
18
2
Cei care nu au balcon sa mearga acasa la domnii consilieri si sa isi usuce hainele....
34
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468