REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 21 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6767
23.4° Constanța Vineri, 21 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6767
 

China a autorizat primul său vaccin anti-COVID-19 cu ARN mesager

China a autorizat primul său vaccin anti-COVID-19 cu ARN mesager

A.F. 24 martie 2023 | 00:00 268

China şi-a dat acceptul pentru utilizarea primului său vaccin anti-COVID-19 cu ARN mesager, a anunţat miercuri producătorul serului, în contextul în care vaccinurile similare dezvoltate în străinătate sunt în continuare neautorizate în această ţară asiatică, informează AFP.

China a autorizat primul sau vaccin anti-COVID-19 cu ARN mesager

China s-a confruntat cu o creştere explozivă a numărului de cazuri de COVID-19 în intervalul decembrie 2022 - ianuarie 2023, după ridicarea bruscă a măsurilor sale antiepidemice deosebit de stricte, care au constat în lockdownuri, plasări în carantină şi restricţii de deplasare, potrivit Agerpres.

Vaccinul chinezesc cu ARN mesager, dezvoltat de grupul farmaceutic CSPC, a fost autorizat pentru "utilizare de urgenţă" de Autoritatea de reglementare sanitară din Beijing, a anunţat compania producătoare într-un comunicat.

Serul s-a dovedit deosebit de eficient în cadrul unui studiu clinic în care a fost utilizat ca doză de rapel pentru persoane ce au primit deja alte tipuri de vaccinuri anti-COVID-19, a adăugat grupul CSPC, fără să ofere alte precizări.

Vaccinurile cu ARN mesager sunt în general considerate unele dintre cele mai eficiente seruri pentru reducerea riscului de a dezvolta forme grave de COVID-19 şi a riscului de deces asociat noului coronavirus, citează stiripesurse.ro.

Vaccinurile clasice încearcă să obişnuiască organismul cu un virus, introducându-l direct pe acesta în corp, sub o formă atenuată sau dezactivată. Serurile cu ARN mesager, apărute odată cu criza sanitară COVID-19, funcţionează într-un mod diferit.

Ele se concentrează pe o mică parte a virusului - în cazul SARS-CoV-2, pe proteina "Spike" - şi vizează injectarea în organism a unor fragmente de instrucţiuni genetice, denumite ARN mesager, care ordonă corpului să sintetizeze acea proteină.

Inofensivă în sine, acea "spiculă" a coronavirusului este apoi detectată de sistemul imunitar, care va produce anticorpi.

China nu a autorizat deocamdată pentru vaccinarea cetăţenilor săi niciun ser anti-COVID-19 dezvoltat în străinătate, interdicţia fiind valabilă inclusiv pentru vaccinurile produse de alianţa Pfizer-BioNTech şi de compania Moderna, care utilizează tehnologia ARN mesager.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018