REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

China Mall, zguduită de un scandal care ar putea să pună lacătul pe ușă!

China Mall, zguduită de un scandal care ar putea să pună lacătul pe ușă!

Mirela PASCAL 3 octombrie 2023 | 00:00 14213

Nu este nimeni în Constanța care să nu fi auzit de China Mall, magazinele din zona Brotăcei, Griviței și Șoseaua Mangaliei, unde se vând produse cu „prețuri mici”. Ei bine, un ditamai scandalul s-a iscat între asociați, după ce unul dintre aceștia și-ar fi angajat rude pe salarii colosale, de peste 3.000 de euro. China Mall, de la Brotăcei, funcționează pe societatea Lin Shopping Center, fondată de Zhang Weiqing și  Lin Qiang. Cel dintâi a decedat, iar acțiunile au fost moștenite de soție și cele trei fiice. Acestea au descoperit prejudiciul și au convocat adunarea AGA pentru schimbarea administratorului, în speță Lin Qiang. Numai că acesta nu s-a prezentat la cele două adunări convocate. Pentru că legea le-a permis, moștenitoarele au aprobat schimbarea asociatului din funcție și tragerea acestuia la răspundere pentru recuperarea prejudiciului. Lin Qiang încearcă acum să amâne înscrierile modificărilor la Registrul Comerțului.

China Mall, zguduita de un scandal care ar putea sa puna lacatul pe usa!


Societatea Lin Shopping Center, în baza căreia funcționează centrle comerciale China Mall din Constanța, și nu numai, a fost deținută, până de curând, de Zhang Weiqing și  Lin Qiang. Cel dintâi a decedat, așa că acțiunile au fost moștenite de soție și cele trei fiice. Acestea, prin împuternicit Zhang Weibing, au convocat adunarea generală a societății de două ori, în luna mai, însă Lin Qiang nu s-a prezentat. Potrivit legii, dacă adunarea legal constituită nu poate lua o hotărâre valabilă din cauza neîntrunirii majorității cerute, adunarea convocată din nou poate decide asupra ordinii de zi, oricare ar fi numărul de asociați și partea din capitalul social reprezentată de asociații prezenți. Prin prezenta moștenitorilor, ce împreună dețin 50% din acțiuni, adunarea generală a asociaților societății Lin Shopping Center a fost legal constituită, motiv pentru care a și votat ordinea de zi.  

China Mall, zguduita de un scandal care ar putea sa puna lacatul pe usa!

Unul din subiectele de pe ordinea de zi se referă la cooptarea asociaților moștenitori, pe baza certificatului de moștenitor al defunctului Zhang Weiqing. Un alt punct de pe ordinea de zi este numirea administratorului/administratorilor societăți Lin Shopping Center - S.R.L, având în vedere necesitatea capitalizării societății și bunei funcționari a acesteia, iar persoana desemnată pentru numirea în funcția de administrator a fost Zhang Weibing, care este și împuternicitul moștenitoarelor.

Moștenitoarele acuză asociatul de prejudiciu de aproape 1 milion  de lei: și-a angajat rudele pe salarii exorbitante

Potrivit informațiilor noastre, în aceeași ședință s-a decis luarea măsurilor legale împotriva asociatului Lin Qiang, pe care-l acuză că nu a comunicat niciun raport de administrare și a dispus angajarea rudelor cu încălcarea legii. Mai exact, și-a angajat nepotul, Lin MingCong, pe funcția de marketing, cu un salariu brut de 17.093 lei, dar și fratele, Lin ZhongQuan, pe funcția de director vânzări, cu un salariu brut de 17.093 lei. Numai cu acordarea de salarii preferențiale rudelor, Lin Qiang ar fi adus prejudicii financiare societății cât si asociaților de aproximativ 991.394,00 lei, sumă ce va fi actualizată pe baza unei expertize judiciare în urma introducerii cererii de chemare în judecată fata de persoanele vinovate.  Mai mult, moștenitoarele au respins în ședința AGA aprobarea cheltuielilor efectuate cu salarizarea persoanelor LIN MingCong  și LIN ZhongQuan, si orice altă persoană afiliată acestora, precum și cu plata chiriilor, exceptând chiria pentru spatiul comercial unde își are sediul și punctul de lucru, pe anii 2020 - 2022, inclusiv până la data de 08.05.2023.

China Mall, zguduita de un scandal care ar putea sa puna lacatul pe usa!

Lin Shopping Center SRL a realizat următoarele profituri: anul 2020 - suma de 579.559 lei; anul 2021 - suma de 969.076 lei; anul 2022 - suma de 551.412 lei. În urma profiturilor, dividendele nu ar fi fost repartizate către moștenitoare, aspect care le-a făcut să creadă că intenția directă a asociatului Lin Qiang, care a fost și administratorul firmei, a fost să-i prejudicieze.

China Mall, zguduita de un scandal care ar putea sa puna lacatul pe usa! Lin Qiang

Executarea hotărârii AGA, suspendată

Cu hotărârile din ședința AGA, asociatul acuzat de prejudiciu a mers în instanță, solicitând suspendarea efectelor acesteia. Pe 28 septembrie, Tribunalul admis cererea formulată de către Lin Qiang, i-a dispus suspendarea executării Hotărârii AGA nr. 1 din 09.05.2023, înscrisă în ORC Constanţa prin încheierea nr.18566 din data de 24.07.2023, până la soluționarea dosarului nr. 5606/118/2023. Anterior, pe 6 septembrie, Lin Qiang a obținut și suspendarea executării încheierii registratorului Oficiului Registrului Comerţului Constanţa.

Lin Qiang zice că hotărârea a fost luată în condiţii de nelegalitate cu privire la persoanele autorizate de a face convocarea, și că succesorii asociatului sunt terţi faţă de societate, pentru că prin simpla acceptare a moştenirii nu se transmite şi calitatea de asociat. La momentul convocării, aceştia nu erau înscrişi în registrul comerţului şi în registrul de asociaţi a societăţii.

Mai mult, Lin Qiang a arătat că administratorul nou desemnat, Zhang Weibing, a solicitat băncii unde firma are cont să îl excludă de pe cont pe și că a retras în numerar suma de 10.000 lei din contul societăţii, fără a justifica necesitatea, dar și suma de 60.000 de lei din casieria băncii, fără să facă dovada că suma respectivă ar fi fost folosită, în activitatea curentă a societăţii, aspect constatat și de magistrați.

De altfel, acesta este și motivul pentru care judecătorii au suspendat înregistrarea menţiunilor privind calitatea de administrator nou desemnat de moștenitoare, pentru a se păstra în patrimoniul societăţii dreptul asupra sumelor de bani respective, drept ce s-ar putea păgubi prin întârziere sau care ar putea deveni o pagubă iminentă. Urmează ca judecătorii să decidă dacă anulează sau nu hotărârea AGA din mai 2023, aprobată doar de moștenitoarele asociatului decedat.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de capul vostru, un articol inainte de a fi publicat trebuie neaparat sa aiba 3 surse sigure. Ati pus poze cu China Mega Shop si Asse Mall care nu au nici o legatura cu China Mall Brotacei. Daca nu stiti despre ce vorbiti nu mai scrieti.
4
0
Oameni de afaceri chinezi= CCP spies
4
2
Iar vor fi descoperite valize , cu....chinezi transati !
7
1
Buna ziua! Cine v-a dat acordul sa puneti acea poza sub care apare scris Lin Qiang, fara acordul acestuia? Data viitoare cand publicati un articol si puneti poze cu locatiile China Mall, informati-va bine cu privire la detinatorii magazinelor. China Mega Shop nu apartine celor mentionati in articol si nici ASE Mall.
9
3
Ce bine ar fi ca sa se inchida toate mizeriile astea de magazine!
26
6
Referitor la cladirea China Mall Brotacei, o parte din vina ca aceasta a fost construita pe spatiul verde ii revine fostei administratore de la asociația de proprietari, actualmente trecuta de ceva timp in lumea celor drepți, care a dat aprobare scrisa in contul locatarilor blocului din zona fara a cere consimtamantul acestora. Ba inca se mai dorea sa se ridice constructii pe tot spatiul verde din fata blocului.
21
2
asta ne intereseaza pe noi? Aloo presaaa tineti ne la curent cu pensiile, cu legi de austeritate care ne impovaresc...nu chinezi ...ca astia vin si pleaca in tara lor...si noi ramanem cu greutatile
25
8
au construit pe spatiu verde la Brotacei. Sper sa intre japonezii cu hattori hanzo in ei si sa-i faca tofu.
39
5
vine zaborila sii aii rezolva
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212