REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

China: Organizatorii anulează un marş de protest în Hong Kong după arestarea unor activişti proeminenţi

China: Organizatorii anulează un marş de protest în Hong Kong după arestarea unor activişti proeminenţi

Replica API 31 august 2019 | 00:00 481

foto cnn.com

Organizatorii unei demonstraţii de masă anunţate pentru sâmbătă în Hong Kong au anulat vineri evenimentul în urma arestării a doi proeminenţi activişti pro-democraţie, relatează dpa.

Frontul Civil pentru Drepturile Omului a anunţat anularea protestului după ce nu a reuşit să câştige apelul împotriva interdicţiei dictate de poliţie.

Organizaţia a precizat că nu ar fi putut asigura securitatea participanţilor dacă marşul ar fi continuat fără aprobarea poliţiei spre Biroul de Legătură al Beijingului.

Decizia survine după ce activiştii Joshua Wong şi Agnes Chow au fost arestaţi vineri şi acuzaţi pentru rolul avut într-o demonstraţie de pe 21 iunie în faţa sediului central al poliţiei din Hong Kong.

Wong a fost acuzat de incitare la adunare ilegală, organizarea unei adunări ilegale şi participare la acest eveniment, în care protestatarii au înconjurat sediul de poliţie timp de şase ore.

Acuzaţii similiare au fost aduse şi împotriva lui Chow.

Wong este secretarul general al organizaţiei Demosisto, care militează pentru autodeterminarea Hong Kong-ului şi în care Chow este un membru proeminent.

Arestările lor au avut loc după ce un al treilea activist, Andy Chan, liderul Partidului Naţional, pro-independenţă şi scos în afara legii, a fost reţinut în cursul nopţii de joi spre vineri pe aeroportul internaţional din Hong Kong.

Protestele din Hong Kong au început pe 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.

Protestele au escaladat însă în cea mai mare criză politică din Hong Kong de la retrocedarea fostei colonii britanice către China. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pretext pentru chinezi pentru a ocupa militar Hong-Kong.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272