REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Chiru a scăpat definitiv de dosarul în care era acuzat de ucidere din culpă

Chiru a scăpat definitiv de dosarul în care era acuzat de ucidere din culpă

Victor ROTARU 12 aprilie 2024 | 12:53 522

Dosarul lui Christian Gigi Chiru, fost senator, în care este cercetat pentru ucidere din culpă, a ajuns la final. Vineri, 12 aprilie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au decis achitarea definitivă a fostului senator. În urmă cu 11 ani, un bărbat a murit în discoteca The One a lui Chiru, din Eforie. Robert Sazs, de 33 de ani, din Zalău venise împreună cu familia sa în vacanţă. El se afla la etajul 1 şi a căzut în gol de le aproape trei metri, după ce s-a sprijinit de o balustradă care s-a rupt sub greutatea sa.

Chiru a scapat definitiv de dosarul in care era acuzat de ucidere din culpaGigi Christian Chiru

Gigi Christian Chiru, fost senator pedelist și fostul inspector şef al Inspectoratului Judeţean în Construcții Constanţa, dar și Cristian Valentin Smădu, administratorul unei societăți comerciale, au fost trimiși în judecată în 2018, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Este vorba despre speța în care o persoană a murit după ce s-a sprijinit de balustrada unei societăți comerciale, administrator fiind fostul senator. După mai mulți ani de procese, magistrații s-au pronunțat miercuri 12 aprilie, atunci când judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au decis achitarea definitivă a fostului senator Gigi Christian Chiru, din Constanța.

Minuta:

„Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Chiru Gigi - Christian împotriva deciziei penale nr. 858/P din 17 august 2023, pronunțată de Curtea de Apel Constanța – Secția penală și pentru cauze penale cu minori și de familie în dosarul nr. 16233/212/2018. Casează, în parte, decizia penală recurată, precum și sentința penală nr. 1321 din data de 19 octombrie 2022, pronunțată de Judecătoria Constanța, numai în ce privește pe inculpatul Chiru Gigi-Cristian și: În baza art. 396 alin. 1 și 5 C.pr.pen. cu referire la art. 16 alin. (1) lit. b teza I C.pr.pen., achită pe inculpatul Chiru Gigi - Christian sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal. În baza art. 397 alin. 1 C.pr.pen. raportat la art. 25 alin. 5 C.pr.pen., lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de părțile civile Szasz Ferenc, Szasz Ilonka și Renyi Erika, precum și acțiunea civilă exercitată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în ce privește pe inculpatul Chiru Gigi-Cristian. Înlătură dispozițiile de obligare în solidar a inculpatului Chiru Gigi - Christian la plata de daune morale și daune materiale către părțile civile Szasz Ferenc, Szasz Ilonka, Renyi Erika, de cheltuieli de spitalizare către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, precum și dispoziția de obligare a acestuia la plata cheltuielilor judiciare către stat. Menține celelalte dispoziții ale hotărârilor casate care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cauzei în fond, apel şi recurs în casaţie rămân în sarcina statului. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 aprilie 2024.

De ce a fost acuzat Chiru

Din probele administrate în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte au precizat că, în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, Gigi Chiru a demarat lucrările de consolidare și modernizare a unui imobil în care funcționa o discotecă din localitatea Eforie Sud, județul Constanța, pentru execuție contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Cristian Valentin Smădu. Execuția a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate, mai spun procurorii. Printre lucrări s-a numărat confecționarea și montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parțial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbușit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe de o parte este buna decizia caci nu a avut Chiru intentzia de al ucide pe omul ala dar pe de alta parte tot el Chiru adica ar trebui sa plateasca despagubiri in civil familiei celui mort de sute de mii de euro sau milioane,asta asha ca sa shtie si el si altzi ca el ce ii ashteapta daca mor oameni cazatzi la hotelurile lor daca hotelurile sunt cu defecte care pot duce la accidentarea personalului sau al turishtilor care vin la recreere si pleaca acasa intre patru scanduri fara ca ei sa aiba vreo vina,asha este in toate tzarile civilizate dar si in unele tzari africane care traiesc din turism.
4
0
A fost de vină ca s-a sprijinit de balustrada
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272