REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Chiru cere urgentarea extrădării lui Nicuşor Constantinescu

Chiru cere urgentarea extrădării lui Nicuşor Constantinescu

Replica API 8 septembrie 2014 | 00:00 97

Solicitare către Cazanciuc

Solicitare către Cazanciuc

Liderul formaţiunii locale a PDL, Christian Gigi Chiru, îl scoate "la tablă" pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în privinţa situaţiei fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. În contextul în care mai multe mandate de arestare s-au emis sau s-au anulat în ultima perioadă pe numele fostului preşedinte al CJC, iar acesta se află de mai multe luni în Statele Unite, Chiru se străduieşte să clarifice de urgenţă procedurile juridice. Astfel, senatorul i-a transmis o întrebare ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, referitoare la Nicuşor Constantinescu. "Aşa cum bine ştiţi, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca Tribunalul să emită un mandat de arestare pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu , preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi, totodată, să îl dea pe acesta în urmărire internaţională. (...) Ca părinte, îmi exprim regretul pentru starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu şi prin durerea pe care trebuie să o poarte în suflet copiii şi soţia acestuia. Însă, cel care greşeşte trebuie să plătească (...). Cu toate acestea, demersurile de extrădare sunt foarte greoaie. Mai mult, aţi declarat că procedurile de extrădare sunt confideniale", a declarat Chiru, care consideră că ministrul Justiţiei ar dori să îl facă "scăpat" pe Nicuşor Constantinescu. "Lasă de înţeles că nu doreşte ca Nicuşor Constantinescu să-şi ispăşească pedeapsa. Prin acest demers, omul primului ministru Victor Ponta poate demonstra că activitatea în calitatea de ministru al Justiţiei trece peste dorinţele PSD-ului. Aş vrea să cred că domnul ministru Cazanciuc va iniţia procedurile de extrădare şi va ajuta justiţia din România să clarifice cazul lui Nicuşor Constantinescu. Motivul adresării acestei întrebări este îngrijorarea pe care o am faţă de soarta Consiliului Judeţean Constanţa, instituţie aflată în pragul insolvenţei", a concluzionat Chiru.

Tribunalul Constanţa a admis, la data de 4 septembrie, cererea procurorilor DNA Constanţa cu privire la arestarea preventivă pentru 30 de zile în ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Constantinescu. Este al doilea mandat de arestare emis pe numele preşedintelui suspendat al CJC. Aprobarea exercitării atribuţiilor preşedintelui CJC de către un vicepreşedinte a fost o operaţiune de "floare la ureche" care s-a petrecut, vineri, în cadrul şedinţei consilierilor judeţeni. Vicepreşedintele, Cristinel Dragomir, a primit votul de încredere al colegilor şi a fost ales cu 26 de voturi, din cele 29 valabil exprimate. Celălalt vicepreşedinte, Cristian Darie, a primit două voturi, iar unul a fost declarat nul.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272