REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chiru îi invită la dezbatere electorală pe Chiţac şi Făgădău şi acuză PSD şi PNL de blat!

Chiru îi invită la dezbatere electorală pe Chiţac şi Făgădău şi acuză PSD şi PNL de blat!

Replica API 24 mai 2016 | 07:40 453

Christian Chiru

Christian Chiru, candidatul ALDE pentru Primăria Constanţa, a susţinut o conferinţă de presă luni, 23 mai a.c., în care a ţinut să îi invite la o dezbatere electorală pe principalii săi contracandidaţi Vergil Chiţac şi Decebal Făgădău. Ulterior, Chiru a afirmat că între PSD şi PNL se menţine un blat de susţinere.

Decebal Făgădău

„Am aşteptat ca toţi candidaţii care se revendică a fi de dreapta să facem front comun şi să desemnăm pe cel care stă cel mai bine în sondaje, în urma unei cercetări. Mi-am exprimat disponabilitatea de a renunţa la candidatură dacă un alt candidat de dreapta reieşea că este preferatul constănţenilor şi, prin susţinerea pe care noi şi alţi candidaţi am fi dat-o unuia singur, am fi reuşit mult mai uşor să aducem acea schimbarea la Constanţa. Acest nu s-a întâmplat. Practic, astăzi suntem în imposibilitatea de a discuta despre o astfel de variantă de lucru, motiv pentru care cu regret denunţ faptul că mi-este foarte limpede că între PSD şi PNL Constanţa se menţine acelaşi blat de susţinere în spatele uşilor. Îi acuz atât pe cei de la PSD, care sunt principalii beneficiari, dar şi conducerea actuală a PNL-ului că fac un joc necinstit în raport cu aşteptările constănţenilor. În spatele uşilor închise, împart funcţiile în administraţia constănţeană. În acest fel, ar urma ca George Dragomir să ajungă prin votul secret al consilierilor celor două partide preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi Decebal Făgădău, primarul municipiului”, a precizat Chiru. Totodată, candidatul ALDE şi-a arătat disponibilitatea pentru dezbateri electorale. „Îi provoc pe Făgădău şi pe Chiţac la dezbateri electorale. Le amintesc celor doi că suntem în campanie electorală şi că esenţa democraţiei o reprezintă dezbaterea proiectelor, îi invit să îşi aleagă televiziunea, să îşi aleagă locaţia, să îşi aleagă temele şi să discutăm transparent în faţa opiniei publice care sunt interesele ascunse din spatele celor doi candidaţi”, a conchis Chiru.

Vergil Chițac

Mai mult, acesta a avut și o întrebare la adresa lui Vergil Chițac. “Îl invit pe domnul Chițac să explice de ce acest baner cu domnia sa în uniformă militară se găsește pe toate rețelele online? Îi cer public să prezinte factura prin care aceste banere circulă în mediul online, să explice dacă aceea factură este pe numele partidului sau dacă este vorba de o finanțare ilegală a campaniei domniei sale. Și de ce ar trebui constănțenii să aibă încredere într-un candidat-meteorit? De ce un candidat “imaculat” folosește uniforma militară deși legislația îi interzice acest lucru?”, a adăugat Christian Chiru. Nici Decebal Făgădău nu a scăpat de acuzele lui Christian Chiru. “Îl invit de asemenea pe domnul Făgădău să discutăm de ce a așteptat 8 ani de zile să reclame prejudiciul creat constănțenilor de firma Polaris, prejudiciu care ar fi suficient să reabilităm jumătate din blocurile Constanței?”, a menționat Chiru.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614