REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Chiru vrea să îi trimită pe politicieni la medic, să demonstreze că sunt întregi la cap

Chiru vrea să îi trimită pe politicieni la medic, să demonstreze că sunt întregi la cap

Replica API 5 septembrie 2014 | 00:00 149

Propunere bombă

Propunere bombă

Clasa politică autohtonă nu este tocmai una dintre cele mai apreciate în ţara noastră, mare parte a electoratului şi-ar dori să-i trimită pe aceşti "aleşi", de cele mai multe ori, la şcoală. Liderul formaţiunii locale a PDL, Christian Gigi Chiru, a venit cu altă idee. Vrea să-i trimită la medic! Ca un prim pas, Chiru vizează funcţia de preşedinte al României. Senatorul a susţinut, joi, în Parlament declaraţia politică în care se referă la necesitatea depunerii unui certificat medical din care să reiasă că cei care doresc să ajungă preşedintele ţării trebuie să demonstreze, în primul rând, că sunt sănătoşi, atât fizic cât şi psihic. În declaraţia susţinută în plenul Senatului, parlamentarul constănţean s-a referit la diagnosticul pe care l-a dat de curând psihiatrul Florin Tudose lui Victor Ponta- deputatul, primul-ministru şi mai nou, candidatul la preşedinţia României.

Diagnosticul psihiatrului subliniază dedublarea personalităţii omului politic Victor Ponta. Mai mult de atât, "acest lucru atrage, după sine, legiferarea obligativităţii unui certificat medical la depunerea candidaturii, celor care doresc să ocupe funcţia de Preşedinte al României. Deşi nu doresc să iau ca reper diagnosticul psihiatrului Tudose, totuşi, această reacţie a unui specialist în domeniu ar trebui să ne pună pe gânduri, căci în acest an electoral, candidaţii, indiferent cum se numesc ei, ar trebui să depună şi cerificatul medical prin care se atestă sănătatea lor. Ar fi foarte grav dacă am permite ca la Cotroceni să ajungă cineva care are dublă personalitate. Ziua ar fi preşedinte, iar noaptea cine ştie cu ce se va ocupa. Sau, în timp ce ar negocia cu americanii, ar avea impresia că se află în Moscova", a spus Chiru. În prezent, senatorul se gândeşte serios la legiferarea unui astfel de demers şi susţine că a adus în atenţia colegilor parlamentari ideea vizitei la medic.

"Este o zonă pe care n-ar trebui să o lăsăm nelegiferată, necontrolată medical şi legal, bineînţeles. Nu bănuiesc pe nimeni, acum. Doar că un specialist a dat un diagnostic. E vorba de ceea ce spun specialiştii şi dacă specialiştii ies în spaţiul public şi ne atrag atenţia că anumiţi politicieni au dublă personalitate sau poate prezintă tulburări, probabil că ar trebui să luăm în calcul, într-o manieră serioasă, legiferarea", a declarat Chiru, pentru "Replica". Pe liderul democrat-liberal îl ajută istoria naţională. România completează tabloul politic cu un personaj cel puţin interesant. Alexandru Dimitrie Sturdza (1833-1916), preşedinte al PNL (1892-1908) şi prim-ministru în mai multe rânduri este nebunul oficial al politicii din ţara noastră. De exemplu, într-o şedinţă de guvern din 1908, Sturdza a început să meargă pe sub masă în patru labe, strigând cât putea de tare: "Să iasă Carada de sub masă!", referindu-se la Eugeniu Carada, fondatorul Băncii Naţionale a României şi, la acel moment, rivalul său politic. Mergând la Paris pentru consult, medicul Pierre Marie a spus: "Fericită ţară! Este nebun de zece ani". Sturdza a murit într-un spital de boli mintale, fiind suferind şi în perioada cât a fost prim-ministru.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272