REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CHIȚAC a CONSOLIDAT relația cu primarul din ODESA: PROIECTE pe mai multe DIRECȚII. Video

CHIȚAC a CONSOLIDAT relația cu primarul din ODESA: PROIECTE pe mai multe DIRECȚII. Video

Replica API 14 iulie 2021 | 11:57 1190

Primarul Vergil Chițac a semnat un protocol cu Gennadiy Trukhanov, primarul municipiului Odesa din Ucraina pentru continuarea şi consolidarea cooperării dintre cele două orașe. Festivitatea s-a desfășurat cu mare fast, la finalul acesteia oficialii oferindu-și cadouri simbolice.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a organizat marți, 13 iulie 2021, o ședința festivă a Consiliului Local al municipiului Constanța. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 30 de ani de la semnarea Memorandumului de Intenție privind cooperarea între orașele înfrățite Constanța și Odesa. Cu această ocazie se va semna o declarație comună de către primarii orașelor Constanța și Odesa, Vergil Chițac și Gennadiy Trukhanov, privind continuarea și consolidarea relațiilor bilaterale dintre Constanța și Odesa. Ședința festivă a avut loc în Sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța. Prezenți au fost consilierii locali PNL, USR, iar din partea PSD a fost Costin Răsăuteanu, fostul viceprimar. „Semnarea declarației comune de astăzi se înscrie în eforturile de a vitaliza legăturile dintre Constanța si Odesa. Avem în vedere, prioritar, dezvoltarea comunităților strategice. În efortul de dezvoltare, Odesa e prioritară pentru standardele europene de viață. Eu si domnul Tukhanov ne-am angajat să întărim administrațiile din orașele noastre, conștienți că orașele noastre pot fi dezvoltate. Acestea pot deveni vectori pentru Europa", a declarat primarul Vergil Chițac.

Economie, sport, ecologie și turism, principalele direcții abordate

„Astăzi am avut o discuție cu domnul primar și am ajuns la acordul că avem nevoie de un plan concret de măsuri pentru completarea acestei declarații. Noi deja am stabilit și în declarație direcțiile pe care vrem ne axăm pe economie, sport, ecologie. Avem foarte multe obiective care necesită o abordare comună. Suntem interesați și de turism, așa cum este și Constanța, pentru că orașele noastre sunt turistice. Astăzi, Marea Neagră nu este un loc sigur pentru că nici Odesa nici în Constanța nu ajung navele turistice având în vedere situația din Marea Neagră. Trebuie să combinăm eforturile și pe direcțiile strategice”, a declarat Gennadiy Trukhanov, primarul municipiului Odesa Ucraina.

Iată textul declarației dintre cele două municipii:

„Noi, primarul municipiului Constanţa (România) şi primarul oraşului Odesa (Ucraina), reuniţi marți, 13 iulie 2021, la Constanţa, România, în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, pentru a celebra împlinirea a 30 de ani de cooperare între oraşele înfrăţite Constanţa şi Odesa. Conștienți de rolul administraţiilor locale în a asigura comunităţilor noastre un nivel de dezvoltare urbană sustenabilă, inclusiv prin utilizarea oportunităţilor de schimb de experienţă şi de bune practici în domeniu, încrezători în capacităţile noastre comune de a valoriza şi pe mai departe un potenţial semnificativ de cooperare între oraşele noastre bazat pe o istorie lungă şi fructuoasă a relaţiilor dintre acestea. Exprimându-ne speranţa că vom găsi pe plan local resurse pentru punerea în valoare a acestui potenţial. Conştienți totodată de existenţa unor nevoi, aspiraţii şi viziuni comune ale comunităţilor noastre privind asigurarea unui trai decent şi a libertăţilor şi drepturilor lor într-o societate democratică şi cu un înalt standard de dezvoltare, înţelegând că viitorul european al oraşelor noastre răspunde acestor nevoi şi aspiraţii ale comunităţilor noastre. Declarăm intenţia noastră de a dezvolta permanent, bazându-ne pe sprijinul Consiliilor Locale din Constanţa şi Odesa, cooperarea dintre oraşele, administraţiile locale şi comunităţile noastre, prioritar în domeniile cultural, economic, academic, social, umanitar, tehnico-ştiinţific, people-to-people, cu obiectivul de a facilita, prin schimburi de experienţă şi bune practici, un viitor european comun pentru oraşele şi comunităţile noastre, pe baza standardelor şi principiilor europene asumate şi împărtăşite de ţările noastre”, este notat în declarația de continuare și consolidarea cooperării dintre Constanța și Odesa.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt de acord ca inca nu s-a finalizat niciun proiect ! S-au scos pe piata TOATE proiectele lui Mazare si Fagadau : Modernizare Stefan cel mare,Bd.Lapusneanu si Bd Mamaia
3
0
peste 3 ani esti disparut
1
0
Vergilica vraja mica... multa gargara si festivitati fara numar, sa facem campanie se imagine lui Chitaila. Concret, nu s-a finalizat niciun proiect, nu s-a facut nimic in beneficiul constantenilor, doar bani cheltuiti inutil de conducere PNL-USR!
3
0
Rusofonii deschid gura.Ati primit ordin de la Putinica?
3
0
Constantenii NU te mai vor!
6
2
S-au adunat taietorii de frunza la caini. Apucati-va mai de treaba
5
2
Chitac o sa faca un gazoduct de la noi la ucrainieni, ca nu mai au ce fura de la rusi, de cand cu Nord Stream.
3
1
De doi lei! Vrem demisia acestui incompetent!
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272