REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 14 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6882
12.4° Constanța Luni, 14 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6882
 

Chițac: „Trag din toate pozițiile de antreprenor, să continue lucrările pe Ștefan cel Mare“. Video

Chițac: „Trag din toate pozițiile de antreprenor, să continue lucrările pe Ștefan cel Mare“. Video

Ana LIPAN, Mirela PASCAL 12 aprilie 2023 | 00:00 10358

Primăria Constanța a lansat numeroase proiecte de modernizare și reamenajare a municipiului, urmărind crearea unui peisaj urban care ar putea concura cu cel al marilor orașe europene. Pentru realizarea acestui obiectiv, întregul oraș a fost transformat într-un adevărat șantier, cetățenii fiind nevoiți să se adapteze la noile condiții. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, marți, 11 aprilie a.c., primarul Vergil Chițac a precizat că este conștient de disconfortul creat, însă că acesta este un rău necesar pentru atingerea standardelor la care se aspiră. Nelipsit din discuție a fost și subiectul străzii Ștefan cel Mare, al cărui progres lent a testat răbdarea locuitorilor orașului. Termenul de finalizare al acesteia este luna august a.c.

Chitac: „Trag din toate pozitiile de antreprenor, sa continue lucrarile pe stefan cel Mare“. Video
Primarul Vergil Chițac a acordat marți, 11 martie a.c., un interviu ziarului Replica, în cadrul căruia s-au discutat subiecte de interes, multe dintre aceștia fiind propuse de cititorii noștri. Printre acestea se numără și progresul lucrărilor de reabilitare din oraș, care în ultimii ani a fost transformat într-un adevărat șantier.
Edilul susține că este conștient de disconfortul pe care acestea îl creează, însă consideră că rezultatul final va merita așteptarea. Acesta a realizat o trecere în revistă a progresului înregistrat în mai multe zone ce beneficiază de reabilitare, oferind și termene de finalizare ale acestora. Din discuție nu a lipsit nici Strada Ștefan cel Mare, unde, încă de la demararea proiectului, au fost înregistrate întârzieri și probleme ce au îngreunat demersurile.

Video:


“Trag din toate pozițiile, de antreprenor, să continue să facă aceste lucrări. Trag pentru că este o societate comercială, pentru că a câștigat licitația, asta a fost. Trag pentru că și el este într-o situație delicată. Și nu sunt oameni de lucrat. Problema numărul 1 a României o reprezintă lipsa de forță de muncă. Nu mai avem oameni cu care să muncim. Toată lumea zice: vom avea 80 de miliarde de euro, ce frumos. Vedeți de ce sunt eu supărat când toată lumea îmi spune că am preluat proiectele nu știu cui? De ce nu ai pus în caietul de sarcini că ăla care câștigă trebuie să aibă 100 de oameni angajați în Revisal. Dacă nu ai pus, îți câștigă unul care nu are putere... Ștefan cel Mare trebuie terminat în luna august. Ei dacă se mobilizează... Ca să nu mai aveți deziluzii, luați-vă ca termen mintal anul 2023. La finalul anului. Eu sunt sinucigaș? Nu vreau să se termine proiectele acestea? Ce fac în momentul de față dacă termin raporturile cu ea? Proiectul acela a fost complex, pentru că dedesubt trebuia să repare RAJA. A fost și problema cu acea firmă care a licitat și a părăsit, și nu puteam să facem nimic până nu termina RAJA. Trebuie și noi să ne facem treaba noastră cu termia și înlocuim acum, proiectul a fost mai complex, nu putem da vina numai pe el. toate proiectele mari și complexe, la un moment dat se gripează”., a declarat acesta.

Chitac: „Trag din toate pozitiile de antreprenor, sa continue lucrarile pe stefan cel Mare“. Video

Chițac a mai precizat că: „Atunci când ești într-o funcție publică, nu trebuie să faci ceea ce dă bine, ci ce trebuie. Sunt convins că nu dă bine, sunt convins că am un cost. Mama mea e pomenită tot timpul, de exemplu. Am avut scumpiri de prețuri, criza pandemică suprapusă cu criză economic. Toate prețurile inițiale a trebuit să le ajustăm din cauza creșterii și am supracontactat cu 15 %, contractorul poate avea probleme, oricând poate intra în insolvență sau că nu se poate aproviziona.”

Cât despre problema insuficienței locurilor de parcare, una principalele probleme sesizate de către șoferii constănțeni, acesta a declarat că:

”Când vor fi gata marile bulevarde, veți vedea că e mai ușor să te deplasezi cu transportul public, decât cu mașina. Avem 150 de mii de mașini și 30 de mii, sau acum 40 de mii, de locuri de parcare. E clar că este o debalansare. Alegem să creștem numărul de mașini până blocăm orașul sau căutam o soluție, cu cost politic, pe care trebuie să ni-l asumăm, și să prioritizăm transportul în comun. Vrem nu vrem, cu mine sau fără mine primar, înspre asta se îndreaptă lumea. Știu că nu ne place. Știu că ne afectează confortul. Când vă veți sui de la Oxford într-un autobuz electric, cu aer condiționat, și veți merge pe prima bandă până la Gara, și ajungeți în 15 minute, o să fiți foarte mulțumită. Vezi ajunge cu un transport în comun civilizat mult mai repede, din punctul A în punctul B, decât dacă folosiți mașina personală.”

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445