REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Chițac, după ce toți candidații au picat concursul pentru secretar: Asta-i calitatea, ce să fac eu?!

Chițac, după ce toți candidații au picat concursul pentru secretar: Asta-i calitatea, ce să fac eu?!

Mirela PASCAL 4 noiembrie 2022 | 00:00 6684

S-a repetat istoria! Niciun candidat, din cei trei care au participat la examenul pentru postul de secretar al municipiului Constanța, nu a reușit să promoveze examenul. Mai grav este că unul din candidați, respectiv Mirabela Călin, îndeplinește această funcție, fiind delegată de Chițac încă de anul trecut. Nici Georgiana Gospodaru, care a îndeplinit și ea funcția de secretar, ce-i drept, pentru o perioadă mai scurtă, nu a reușit să promoveze examenul. Și al treilea candidat, Aurel Marinescu, care a venit tocmai din Olt pentru a-și încerca norocul și a doua oară, a picat.

Ultima oară, concursul pentru funcția de secretar al municipiului Constanța a avut loc pe 27 decembrie 2021, atunci când procurorii DNA au descins în birouri, în urma unei sesizări. Organizarea concursului era pusă sub semnul întrebării, acesta fiind și motivul pentru care anchetatorii au ridicat documente, în vederea verificării.

Scaunul de secretar general a fost râvnit, și la acea vreme, de Mirabela Călin, care este pe funcție, și Aurel Marinescu, un funcționar public din Olt. La acea vreme, Marinescu ne-a precizat că nu el este cel care a făcut sesizarea la DNA, deși avea suspiciuni cu privire la modul în care s-a desfășurat concursul.

Aurel Marinescu

Din nou, Marinescu a venit la Constanța, pentru a participa la concursul organizat zilele acestea. Pe 3 noiembrie a avut loc proba scrisă, iar Marinescu a fost respins. La fel și Mirabela Călin, dar și Georgiana Gospodaru. Niciunul nu a reușit să obțină o notă mai mare de 3, adică mai mult de 30 de puncte.

Georgiana Gospodaru

Aurel Marinescu: Nu se dorește ocuparea cu caracter definitiv a funcției

Contactat pentru un punct de vedere, candidatul Aurel Marinescu a declarat: ”Nu am înțeles nimic. Personal, mă așteptam să pot susține interviul. Subiecte lapidare gen "precizați disp. Art x din legea y". Concluzia mea este că nu se dorește ocuparea cu caracter definitiv, se preferă așa-zisul "interimat", astfel încât secretarul să nu poată comenta. Nu este exclus să asistăm la o altă modalitate de ocupare a funcției. Oricum ar fi, sunt dezamăgit de tot ce s-a întâmplat”.

Chițac: Nu știu pe cine o să deleg

L-am contactat pentru un punct de vedere și pe primarul Vergil Chițac. Acesta ne-a declarat că nu se aștepta să pice examenul toți. ” Sincer, nu m-am gândit că nu va lua nimeni concursul. Asta-i calitatea, ce să fac eu?! Adevărul e că nu-i ușor concursul, e amplă bibliografia, trebuie sa acoperi foarte mult de citit, subiectele sunt aleatorii”, a spus edilul. Întrebat pe cine va delega, din 9 noiembrie, să ocupe funcția, acesta a precizat: ”Nu stiu, o să văd. Nu poate fi delegată în continuare Mirabela Călin, nici Georgiana Gospodaru”, a subliniat Chițac.

De precizat faptul că participanții la concurs au posibilitatea să facă și contestație, însă e greu de crezut că vreunul din cei trei ar avea tupeu să conteste notele de 2. Nota minimă pe care trebuia să o obțină este de 7.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se lauda PSD -istul Dumitrache Ion ca te are la degetul mic si construieste blocuri in Constanta
6
1
Auzi bai calitate.Mai intai ye uiti in oglinda,vezi cat te duce pe tine capul si apoi vorbesti monument de prostie ce esti.
10
2
Ce sa faci ? Pleaca tataie la pensie , ca la Primarie tai frunza la caini si ne toci banii cu prostiile !!
11
1
Bună seara, Am făcut cerere pentru eliberare CU de informare. Legea spune 15 zile. Primaria mi a dat bon cu 30 zile.... Dar au trecut 120 zile.... 100 la întocmire și de 20 zile sta în sertar la picata Mirabela. BĂTAIE DE JOC LA ADRESA CONTRIBUABILULUI CONSTĂNȚEAN. Chiar ca acum, nu a fost niciodată în Constanța
10
0
TE MAI SUPORTAM MANDATUL ASTA ZI FAC PRINSOARE AI SA NE SCUTESTI.MA BAZEZ SI PE BUNUL SIMT AL DUMITALE PT ASTA.II PREA MULT BINE"' PT SARMANA CONSTANTA NOASTRA.DUUUTE SI SCUTESTENE,NIMENI NU O SA I TI DUCA DORU.
11
2
Foaie verde de mărar, Nu mai pupi sa fii primar. Gropi și praf e tot ce este, Apa calda e poveste, Nici căldură nu apare Când se pune de ninsoare. O urare de Craciun: Sa n-ai parte de ce-i bun, Sa primești ce lingi pe bot De la cei ce vin la vot.
16
1
nu vad decat 2 situatii : prima - s-a dat o materie de concurs in bibliografie mult prea voluminoasa si dificila - cum a si spus primarul - si era de asteptat sa nu i-a nimeni - boala grea in tara asta - de care nu cred ca scapam curand - unde in scoala si mai tarziu pe la tot felul de examene se dau deasemenea bibliografii extrem de voluminoase si testul are un grad foarte mare de dificultate iar in tara asta se stie ca numarul celor capabili sa faca fata este infim - eu zic ca este magarie si lipsa de bun simt sa ai pretentii exagerat de mari de la oameni despre care stii deja ca au mari probleme asa cum este cel putin 95% din populatie; a doua - cel putin 95% din populatie are dificultati in a parcurge volume foarte mari de materie in timp scurt si a invata creativ la cele mai inalte standarde - pentru simplul motiv ca termina o scoala/facultate fara sa fi invatat acest lucru - deci de ce ne miram - cei foarte putini care ar fi fost capabili de o asemenea performanta si-au gasit cu siguranta slujbe mult mai bine platite in tara sau strainatate - nu inteleg de ce conducatorii administratiilor si institutiilor statului - cel putin - sunt atat de rupti de realitate si nu au programe eficiente de invatare / calificare si apoi perfectionare la locul de munca pentru ca este evident pentru cine are minimum de bun simt ca asta este singura solutie pentru ca sa aiba angajati mai bine pregatiti - de pile si trucarea concursurilor nu mai zic nimic ca toti romanii sunt doctori in asta inca dinainte de 89 si pana azi nu s-a prea schimbat mare lucru
6
2
pune-l pe Omocea ca tot este bun la toate....
5
0
Dar ce show va fi la Murfatlar?
3
1
Pot fi angajati toti trei odata. Au punctaj bun impreuna, si unul e responsabil cu cititul, altul cu scrisul si ultimul raspunde la telefon.
14
0
Urmeaza concursul pentru ocuparea postului de secretar general de la primaria Murfatlar. Stati sa vedeti acolo show.
7
0
Chitac sa ma kak pe tine si toata familia ta de spagar nenorocit!!! Ia zi sluga, au picat pt ca nu considerai ca poti avea incredere in ei sa te dea pe mana dna-ulii ca iei spaga 10% de la fiecare lucrare pe care o pornesti in cta? Sa imi bag pwla in ma-ta de jigodie ordinara ce esti! Multa mwe cu kkt chitac multa mwe cu kkt ovanesian
12
5
Stai linistit nea vergil ca daca dadeai si tu examen pt postu de primar picai cu brio.noroc cu jegurile d la plm si manevrele lor.pnl=psd...tot jeguri
17
1
Acest oras turistic,vorba vine,arata mai rau decat la inceputul anilor 1900 dar vina pentru acest aspect este a tuturor politicienilor din Constanta!Se pare ca teza Romania educata scoate la iveala pregatirea "excelenta" a personalului din Administratie dar si a celor care doresc sa ocupe functii!Daca s-ar impune verificarea celor ce conduc Administratia din Constanta,si nu numai, printr-un concurs cred ca 25-30% ar reusi sa-si mentina pozitiile actuale!Speranta moare ultima si poate ca Romania pas cu pas va trece spre o Romanie educata numai daca nu va apare si ultima carte Romania falimentara!!!!
16
0
Bai gelatinosule,dar tu ai valoare?
14
0
a*****a Sendre are calitatea 25,4 puncte la concursul de Secretar General!!!
2
1
rade ruptul de carpit. nici tu nu esti mai breaz pampalau analfabet. dormi pe tine in Eforie
17
0
hi, hi, hi,
3
0
posturile astea au fost mereu cu dedicatie, ar fi bine ca institutiile statului de drept sa cerceteze mai in amanunt problema si vor avea ce descoperi, asta daca se vrea, caci tineretul nu mai crede in nimic, totul este pe sub mana si deaia pleaca din tara, aici cel mult muncesti azi ca sa ai ce manca maine, nu mai e de stat aici, e clar asta
13
0
SĂ TE SPÂNZURI!
10
0
Concurs de BELIT BELENGHERU LA URS!! BINE SPUS! BELINGHEREZU
7
0
Mirabela Calin este un functionar public decent, competent, comunicativ, disciplinat fara aere de mare vedeta. Primarul Chitac ar face bine a o mentina pe functie.
6
18
Umbla vorba in targ ca se doreste o dedicatie pentru doamna de la Geppetto , l*****a Adam , o mai veche sinecura marca Chitac.
26
0
demisia kitac!
23
0
Bre , nea Chitac , acum hai sa fim corecti pana la capat . Meritocratia in primarie lipseste , colcaie incompetenta functionarilor angajati pe linie de partid sau nepotism. Accept faptul ca tu ai pacalit majoritatea contantenilor si ai fost ales prin vot popular , ce ii recomanda insa pe cei doi viceprimari , de parca unul nu era suficient pentru dezastrul care este in oras. Nu-mi dau seama foarte exact care este mai inutil dintre cei doi , jalnicul slugoi rusu sau agramatul mizerabil cocargeanu ?!?
33
0
Nimeni nu poate lua pe bune concursul in nicio functie publica, uitati-va la bibliografie. Si unii au trecut cu note peste 9.... Sa urmarim corectitudinea in continuare!
26
0
Primarele care este, ai dreptate, nu toți au ieșit doxa, cum ai ieșit tu de la clocitoarea de amirali și generali.
27
0
noi am vrea k acest incom petent de , mos sa isi dea demisia, asa ar fii onorabil, k a distrus orasul e mai bombardat k in ukraina, aeroportul e fantoma, stadionul ..se fac studii ,noua sala de gym, nu e gata ,etc , rusine mos ne bun,..yallaa
29
0
Te-ai compromis ireversibil. Cta este un oraș abandonat, primitiv si uitat de politicieni.
39
3
Ti se face sila de haimanaua asta cu gingii vinete. Avem ce ati votat.
41
2
Stati caci nu este chiar asa usor sa fii secretar de primarie,ce se aplica in olt ,nu se aplica la tm ,ce se aplica la tm nu se aplica in ct.
22
1
fraierului hotz chitac ar fi fost un oltean. In rest avem de toate. Oare chitac ar fi luat examenul ? Eu sunt sigur ca NU !!!
39
3
Intrebarile sunt facute de menajera primariei? Daca da inseamna ca doamna menajera care este si manevrer sef trage sforile. Sa ne traiasca!
30
2
Buna rău Gospodaru are un fund bomba !! Ochii superbi ,buze cărnoase buna rău!
17
6
Mumu, mumu Georgiana
18
4
Cum vine asta fratii mei albi?esti secretar numit dai concurs pt a ocupa locul si nu esti in stare sa treci acest examen. Doamne fereste. Si ne mai intrebam de ce arata orasul asa.... pai asa primar asa vuceprimar asa secretar asa oras. Sa va iau institutia in pl dar mai ales toate borfeturile angajate pe pile relatii si favoruri sexuale...... sa vina DNA ul sa va lege pe toti. In frunte cu Chitac si sclavul si sluga nr 1 Rusu.alt incompetent numit in functie de masinaria politica.
43
1
Votez cu Georgiana
11
16
Cel mai mare concurs de belit p**a la urs
27
2
Toată primăria este ocupata numai de incompetenți...drept dovada și postul asta. Deci un funcționar public este delegat pe funcție,dar nu știe nimic,sa promoveze examenul..deci despre ce vb..
49
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212