REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CHIȚAC i-a cerut DEMISIA lui VÂNTURACHE din cauza Planului Urbanistic General al Constanţei

CHIȚAC i-a cerut DEMISIA lui VÂNTURACHE din cauza Planului Urbanistic General al Constanţei

Replica API 12 noiembrie 2020 | 00:00 5215

Demisia lui Radu Vânturache, arhitectul şef al municipiului Constanţei, nu a fost o surpriză pentru nimeni. De altfel, toată lumea se aştepta ca acesta să fie demis sau să chiar el să renunţe la poziţia sa din cauza manglelor făcute cu sprijinul lui Făgădău. Una dintre acestea este şi contractul privind actualizarea PUG-ului Constanţei, atribuit firmei Synergetics Corporation. Primarul Constanţei i-a cerut demisia, din pricina neconcordanțelor constatate în documente.

Mihai Radu Vânturache a demisionat din funcția de arhitect-șef al municipiului Constanța, revenind la postul de conducere pe care îl avea în cadrul Serviciului de Strategii Urbane al Primăriei. În momentul în care Vergil Chițac a ajuns la primărie, una dintre priorități a fost analizarea documentelor și a contractului privind actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Constanța. Iar ceea ce a constatat, nu l-a mulțumit, fapt pentru care l-a băgat pe Vânturache în ședință și i-a cerut demisia.

Contract PUG

”Am găsit semnat un contract cu aceeași firmă care lucrează pentru realizarea Registrului Spațiilor Verzi, care este încheiat și pentru realizarea Planului Urbanistic General al orașului. Contractul a fost semnat de fostul arhitect șef Radu Vânturache pe data de 1 octombrie, imediat după ce au aflat că au pierdut alegerile. Cu toate că societatea nu-și terminase treaba nici în primul contract a fost acceptată la licitație și, culmea, a câștigat în fața Facultății de arhitectură Ion Mincu din București. Termenul de execuție a fost stabilit la 5 ani!!! Depășește și mandatul meu. Nu pot accepta așa ceva deși sunt pus în fața faptului împlinit.

Contract actualizare PUG, semnat de Decebal Făgădău

În plus, acest PUG va fi finalizat la momentul la care deja va fi depășit de dinamica de dezvoltare a orașului. Din acest motiv i-am cerut demisia arhitectului șef al orașului, Radu Vânturache. Voi renegocia termenii contractului, altfel nu putem continua colaborarea. Lucrurile au mers foarte greu în Primăria Constanța. Preluarea terenurilor retrocedate ilegal de Radu Mazăre nu merge cum trebuie. Am niște soluții și cred că voi aduce alte câteva terenuri înapoi în patrimoniul primăriei chiar anul acesta. Toate aceste acțiuni sunt piese dintr-un puzzle care dus până la final înseamnă parcuri, servicii de calitate și dezvoltare urbanistică sănătoasă”, a spus Chițac.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pnl.ul si chitac sa.i miroasa vanturile lu. vanturache
1
0
nota zece!
0
0
cum draq amirale? vin ai nostrii, pleaca ai nostrii? tu nu reakizezi ca orasul asta a fost pierdut din cauza caracatitei care a capusat cl, cj, spit, radpp, pol locala? pacat! pacat de vot. credeam ca pleaca leprele dar, vad ca raman.
1
0
Voi pnlisti ati luat primaria dupa 20 de ani si ii rugati pe psdisti sa va ajute
1
1
PeNaLi Coabitarea cu PSD doar sunt frati de cruce
3
0
Nici nu ati intrat bine pe functie si ati facut greseli foarte mari. V-ati inconjurat de persoane care noi asteptam sa nu le mai vedem si sa nu mai auzim de ele. Continuati tot in acest mod si veti pierde definitiv sprijinul cetatenilor.
11
0
Pe atirnatoarea aia de Tzenea o mai tine pe acolo? Ca e venita imediat dupa alegeri, cind a vazut ca e cutremur la Bukale...
4
0
Vidanjache, rahatule cat vrei samai nenorocesti orasu si sa mascaresti oamenii? Mars in plm la sapat santuri, tengura. Nu misti un deget fara spaga. Firar mata a dracu de cap de pla.
5
0
dupa dezamagirea crunta cu numirea unei parasute ca secretar al consiliului local, sa vedem ce mai urmeaza... intre timp, vanturache este tot sef in primarie, chiar daca nu mai e arhitect wef. si doar atat ati gasit in neregula cu ce a facut vanturache, domnule chitac?
10
0
ramane de vazut acum cine va plati, ca trebuie
5
0
Probabil are un alt terminat precum curva ce a fost pusa secretara primariei. MUIE PNL
13
4
Sunt cateva Puz-uri contractate de Primaria Constanta anul trecut care aveau termen de finalizare anul acesta... De exemplu??? Cum sa vrei spital regional in Constanta cand zona aceea nici macar nu are PUZ??? Si multe altele...
11
0
Afara de tot din primarie, ce o tot frecati ca sanchi nu mai e, dar e. La mwie domnu, duteeeee
12
0
Oligofrenule Virginia Uzun nu mai lucreaza la SPIT din 2015. Tu pe ce planeta esti...? Suntem in 2020 ...HELLO...!!!
15
3
O sa fiti foarte dezamagiti de cei din PNL, o sa vedeti.
5
16
Vanturache in justitie ! PSD in afara legii ! Vanturache in justitie !
24
6
Cica revenind pe post de conducere, adica omu e bine mersi tot noi ii platim salariul tampitului cap de pwla...primare da-l in plm afara
28
1
pacat de chitzac. vanturache are muschi
5
19
Cand o schimbati pe PANARAMA aia de la Taxe si impozite locale Virginia Uzun fosta Stefanita sageata lui puscariasul de Mazare si Strutinschi ?
23
4
Panarama asta are fata de......... Un FATALAU
20
3
Hai sa-ti zic ce-s alea MANGLE. Primaria e ca o casa parasita in care au fost niste tigani, fara s-o aiba dar cu largul concurs al pensionarilor pui si ulei la coada. Acum au fost evacuati. inainte de asta, au devastat tot si s-au si cacat inauntru. De mai multe ori. Au mai ramas acum doar rozatoarele si gandacii, in urma. Asta inseamna MANGLE. Ai inteles sau tre sa-ti desenez???
22
9
Ce sunt alea "mangle"? Aveti pretentii de ziaristi, dar voi ati facut scoala pe " genuche". Chiar asa!!! Vai steaua voastra de inapoiati, ca sa nu ii jignesc pe retardati!
17
9
Ce punem in loc? Pai mai marii USR nu au ei solutii?!, caci la dat din gura se pricep! USR a semnat colaborarea cu PNL dar pe retelele de socializare ii devoreaza! Dar nu despre asta e vorba , ci despre VIITORUL ORASULUI NOSTRU! Arhitectii buni sunt bine remunerati in privat, nu iti Vin la batai de cap! Sigur au cititorii solutii! Mai nou il injura pe primar dupa nici o saptamana de mandat! Un lucru e cert... primaria e falimentara si toti vrem minuni desi 20 de ani nu ne-a pasat! Politica pe net, atitudine civica mai nimeni...
30
2
Ce punem in loc. Vanturache e un tip f legist si ingust in viziune .... dar ce punem in loc. Atentie ... lupii nu tin de culoare.
19
6
Acolo este loculu lui cap de pwla Vanturache ! Golanule, jigodie cu chip de Om ! Mars in haine de zeghe ! Si lanturi la picioare !
26
5
Te ia vanturile lui vanturake ???
13
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272