REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CHIŢAC le RĂSPUNDE cârcotaşilor în scandalul LUMINIŢELOR de CRĂCIUN

CHIŢAC le RĂSPUNDE cârcotaşilor în scandalul LUMINIŢELOR de CRĂCIUN

Replica API 2 decembrie 2020 | 16:47 7600

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, le-a răspuns cârcotaşilor care au generat un adevărat scandal în jurul luminiţelor de Crăciun. Acesta a precizat că, în această perioadă grea, oamenii ar trebui să se axeze mai mult pe adevăratele priorităţi şi mai puţin de luminiţele de sărbători.

"Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități! Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători. În Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860 440 lei, iar în anul 2019 s-au investit 54 334 lei. Avem de renovat școlile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș. Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului! La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii sa rămână în Constanța. Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puține beculete, mai mult respect pentru adevăratele priorități!", a transmis primarul Constanţei.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S.a inceput bine..ridicate unele canalizari la nivel cu soseaua..putina curatenie dar totusi chiar asa cei de la Polaris fac tot ce vor.e mizerie
0
1
Nu sunt interesata de luminite...electricitatea este mult prea scumpa...traiesc sub limita decentei...incerc sa supravietuiesc
1
1
Acum ma pis pe ele de luminite,degeaba le-aiti pus.Va afecta cu ceva ca mergem la vot chiar daca stiam cum se fac voturile in Romania? Si speranta asta ati reusit s-o luati romanului.Am zis ca o sa va votez,,dar daca ne-ati inchis in case o sa va mai voteze pulea pe toti.S-au dus dracu sarbatorile de Craciun. Hienele Constantei vor numai bani ,afaceri cu oameni bolnavi de covid,astia nu au niciun dumnezeu in fata copiilor lor draci nu oameni.Sa muriti in somn cu copiii vostri cu banii pe ochi,asa cum v-at batut joc de noi.Sa muriti cum ati omorat oameni nevinovati,asa sa moara copiii vostri.
5
1
Scurt si la obiect : Vergile, stingeti'as lumina
3
1
Are dreptate! Ma pis pe ele de luminite! Banii aia pot salva niste vieti!
2
2
Intreb pentru un prieten: cat plateste GSP-ul chirie primariei, pentru spatiul ocupat in portul constanta, stiindu-se ca catelusul Chitac e omul lui Comanescu, acesta din urma a si sponsorizat ultimele 2candidaturi la primarie....????!!!!!
3
2
mare grija cum jucati, ca se pare ca pierdeti voturi la greu
3
2
Vergilica stai sa isi faca Felicia firmele sa poata incasa cum trebuie banutii primariei adica ai nostri si dai tu drumul la cheltuieli. Vedeava's langa vecinul tau Idu cu lumanari pentru iluminat festiv si tamaie prin jur
4
2
Vergilica, cum sa dai tu acum, pe bune, banii pentru iluminatul festiv, cand inca nu ai firmele tale de casa - castigatoare garantate - de la care sa incasezi procentul ?!? Dar, pana la iarna viitoare, o sa gasesti tu niste colaboratori de incredere si atunci o sa plateasca primaria gras iluminatul festiv... si uite asa sustine PNL firmele private.
8
4
Misto gandire. Daca faci tot ce ai zis aici, ai votul meu cat vei candida!
6
3
Toaletati copacii din Constanta, este o necesitate urgenta.
7
2
Pe 6 dec. Lucovid si Maimutannis va "invita" sa luati sau sa DATI MUIE PNL-EPRELOR.Totul depinde de "pozitia" Capra PNL-EPRA sau de OM Inteligent a alegatorului.
8
6
Sincer nu ma intereseaza prea mult de luminite ci de lucrarea de pe varianta Blv Aurel Vlaicu care dureaza 274757373757582829 de mil de ani.
6
1
Nici nu trebuia sa pui nici un bec lumea moare pe capete si astea vor beculete o natie de kkkkk
7
6
abia astept sa vad cate spitale si scoli o sa modernizeze Chitac. Nu de alta dar l-am si votat...
14
5
Tara arde si babei ii arde de luminite, beculete.....constantene, vecine...esti prost, proasta.....ai copii ? Ai nevoie de moral ridicat ? Pune ti beculete in creier in primul rand. Sunt destui in spitale, acasa bolnavi, cu ce ii inveseleste becul tau idiotule ? In fiecare an sarbatorim, or sa mai urmeze Craciunuri, sarbatori de iarna. Acum chiar ar trebui un moment de pauza. Constantene fii destept. Primarul are dreptate, sper sa se tina si de cuvant cu investitiile. Nu fi carcotas.
16
10
Chiar sunt curios ce anume o sa faca cu banii de lumini. Sa zica: ba prostilor, nu am cheltuit pe lumini ca am spalat 1 an , zi de zi, strazile cu detergent.
12
3
Banii ptr spitale sunt din contributiile angajatior la sanatate , nu este prob. dvs .In perioada asta grea aceste luminite festive si impodobirea orasului mai ridicau moralul oamenilor , de speranta , de...viata merge inainte ! Sa va fie rusine , la vot voi fi carcotas cu PNL- ul !
12
13
Sa dati banii pe Autorizatii inapoi comerciantilor. Ati luat banii noi am stat inchisi tot anul. Dati banii inapoi perceputi pentru autorizatiile de functionare.
10
3
Sa-ti fie rusine , MAGARULE , Duminica ma duc la vot....psd votez , asa d'al draqu , sa se stinga beculetele pnl-ului !
18
17
Ca si aia, nu ma spal pe dinti ca nu ma pup cu nimeni, pai uite de-aia nu te pupa nimeni..niste ratati care nu au copii, nici in dotare nici in suflet. Si mai lasati-ma .. nu avem bani , suntem sf filofteea si cu paraschiva ajutam pe restul , zici ca noi constantenii suntem cei mai amarati dupa glob , in curand o sa donam si pentru aia din Uganda ca vorba aia cu atata economie de la beculetele de craciun, constanta va fi un oras bogat, dam si la altii, pfff ...
13
8
Admirale, ai belit belengherul!
21
8
Chitac Grinch, ai inceput bine chelutule
23
6
Dragi constanteni.... Nu uitati E doar inceputul..... Daca ...Doamne fereste ...vor avea guvernul lor ne vor pune taxa si pe aer
21
13
Pai daca o sa stati in casa, dupa vot, la ce va trebuie lumini. Hai la vot, daca vrei so iei la bot. Macar sa fac ceva cu banii care trebuiau aruncati pe lumini
16
4
A mai pierdut ceva voturi
21
10
Omul a spus ca apeleaza la marile magazine si la dezvoltatorii imobiliari sa decoreze... si el va baga banul in altceva mai util de care beneficiem mai mult de o luna.
14
7
Va rugam foarte mult sa incepeti sa taiati crengile copacilor sa nu se mai faca atatea frunze si atata mizerie. Toaletati frumos copacii, lasati-le doar varfurile in sus, si am rezolvat multe probleme.Apare si foarte frumos, si se lumineaza, si numai fac atatea frunze care se transforma in mizerie.
12
7
Are dreptate dle primar alegatorul ce ar fi daca ati informatiza totul in primarie v-ati gandit ce economie ati face.V-ati gandit ca toti cetatenii ar fi multumiti si ar economisi bani si timp.si am avea bani si de spitale si de scoli si de beculete.Lasati populismul asta ieftin de o parte ca nu va prinde .
15
5
Frumoasa initiativa dle primar dar loviti in cei care sunt cei mai napastuiti in aceasta perioada: COPIII.De ce dle primar nu micsorati salariile functionarimei care freaca menta prin birouri, de ce nu dati afara toti pendionarii cu pensii de stat angajati pe post de specialisti la primarie, de ce nu informatizati SPIT-ul ca sa incasati mai repede si mai multe taxe in loc sa platiti cu 6000 de lei o casiera de aici care cand te vede in fata ghiseului se enerveaza ca ai deranjat-o.Informatizati serviciile
21
2
domnule amiral cu toate scuzele de rigoare parcul copiilor din poarta 6 cand se face
5
3
eu o sa votez PMP. Nu dau votul nici PNL nici PSD
7
31
Era unu mazare care prin 2010- 2011 nu a avut luminite " ca cica nu era bani". Era Boc prim-ministru.
13
7
Pula spataru va voteaza atat cat si pe tine Amirale Primar Al Constantei Vergil Chitac si sluga ta de Prefect Silviu Cosa asa ca eu si familia mea ne-am decis sa Nu participam la vot-ul de Duminica asta de Sf Nicolae de Myra ca pedeapsa Dura cu o palma ca nu merita si stand acasa eu si familia mea va primi un Vot in plus din partea noastra catre Psd Partidul lui Dnul Marcel Ciolacul si 0 Voturi cu Fuck catre Ciuma Galbena de PNL-isti pana cand porcul de Prefect Silviu Cosa va retrage politia rutiera de la circulatie catre Amicul Tudor:si la Lumea care vrea sa faca cumparaturi Nu te-ai Gandit?
16
18
Dl amiral in rezerva gandesti cu capul pulii ca pe ala de pe umeri il folosesti sa nu iti ploua in gat. Taieri pe toata linia pentru holera galbena. Asat ati votat dragi consanteni asta veti avea. Urmeaza mariri de taxe locale si impozite pentru ca domnii au dat de greaua mostenire lasata de PSD.
24
15
Moaaama ce bine....o sa avem de toate acum. Da.le 'n poola de beculete! Putem si fara ele...de fapt ...ce mai conteaza...daca o sa avem plm...de toate..huoooo
13
12
Daca-l votati pe fagadau acum aveati luminite. Poftiti de votati pnl in continuare si o sa aflati si ca nu mai e cazul sa va livreze apa calda si caldura ca na, e risipa. Te poti spala si cu apa rece si sa dormi cu haina pe tine.
28
20
Domnule Primar toata stima! Numai luminite de Craciun mai lipseau acum in nenorocirea asta de Covit. Bani cheltuiti aiurea! Sa-si puna fiecare lumini pe balcoane din buzunarele proprii! Sa mai stea naibii fiecare la casa lui, ca altfel nu scapam veci de boala! De banii aia mai bine se mai cumpara aparate de oxigen.
34
18
Esti primar acum: UNDE DRACU ESTE CALDURA CA NE-AM SATURAT DE AVARII?
26
9
... omul deja stie ca o sa fie carantina toata luna si deci luminitele nu-si au sens.
35
8
In sfirsit o decizie sanatoasa in Constanta! Vreau sa le vad si pe urmatoarele....
29
22
VOTATI...PNL...si sa-i pupati si-n.. c....bafta si..succesuri..
27
13
Carcotas e ma-ta.Esti al doi-lea mazare.Ne-ati furat si aceasta mica bucurie.De ani de zile hotii din primaria Constanta asta au facut.Bani numai pentru ei.Da cand plecati afara in vacante pe banii cetatenilor de ce nu faceti hotilor economie? Cand va mariti salariile de ce nu ati facut economie? Da cand angajezi arhitect cu bube in cap vecin cu tine de ce nu faci economie? Sa te duci unde a intarcat mutu iapa.Mi-am dat seama ca esti o secatura de cand ai facut pe impaiatul cu izoleta.Esti un mincinos te-ai dat lovitde covid in aripa,n-ai avut nici pe dracu.Sa ai parte de cat rau faci.
17
13
Cum sa faca wc uri? Vreti sa dea faliment Merla? Unde isi mai pune mizeriile alea de wc uri de plastic cica ecologice de put mai rau ca alea ceausiste? Ha!
19
1
de ce mm tre sa te caci pe stada? tarile civilizate, sa zicem japonia, n-au nici cosuri de gunoi, nici cacastoare pe strazi.
8
4
luminiti ca luminite dar camere video cand pune in tot orasul?
25
2
Pana face chitac wc-uri sa se cace constantenii in gura ta. Ecologic sa inghiti tot.
14
7
Cand a pus fagadau v ati dat de deasul mortii: vai ce scumpe sunt, asta ne treabuia noua, bla bla. Alea de la Cluj sunt la fel, difera aspectul exterior, si la fel de scumpe. Acum vrem cala Cluj ca de acolo luam lumina si ce sefa ein Ardial este etalon. Vai de voi ipocritilor. Si oligofreni.
18
11
Si nu uitati domnule primar de ceea ce v-am mai rugat prin intermediulziarului Replica, investiti in civilizatia de prim rang, wc-urile publice, de aici incepe civilizatia, modelul wc-urilor de la Cluj Napoca, sunt foarte practice si la mare cautare in toata Europa. Noi de ce nu ?....
17
8
Va rog, dle primar, nu mai angajati mari, dar mari specialisti, consilieri de la Ciuma Rosie.
24
8
Dar cu iluminatul stradal ce ati avut?!? Mergem in bezna. Plecam la serviciu dimineata pe intuneric, venim seara de la serviciu pe intuneric! Gandesc la fel ca si dvs, dle Primar, ref la luminitele de sarbatori. Dar, NU pot fi de acord cu bezna de pe strazi, cu lipsa luminilor de la iluminatul stradal!!
38
4
Sustin Aceasta Campanie! Nu mai fac bradul nici eu copiilor mei anul asta si nici nu le mai cumpar cadouri, dai in piesa mami lor. Sa vina vecini sa le faca, ca nu te arunci in foc pentru nimeni in ziua de azi, si Constanta ramane cu excedent bugetar in fiecare an, sa ramana si mie bani de buzunar.
30
11
coruptiucide
11
7
Daca bagi mana in buzunarul serviciilor, sfarsesti urat. Iar Luxten, ca si Hexifarma, ca si RAJA si ca altele din gama asta, produc banii negrii necesari serviciilor pt plati ce nu se pot face de la bugetul de stat. Intuiesc ca deja ii umbla'n dosar primarelui Verjil-Contra
33
3
DE 8 MARTIE PETRECEAI CU FEMEILE LA COLONADELOR SI RASPANDEAI VIRUSUL, PORMA AI REFUZAT IZOLETA CA TI SE SIFONEAZA COSTUMUL
55
8
Poate ii da un exemplu si pigmeului din Mangalia.
15
7
Foarte bine gandit! Felicitari si succes mai departe ! Este ca la nunta! Nu-i poti multumii pe toti invitatii!
27
19
Nu mai pune luminite ca nu mai raman bani sa ii imparta intre ei...
22
21
Macar de bagai banii aia in ce lipsuri avem, ca de dat din gura si victinizat suntem satui, stim ce nu avem, baga bani odata
21
3
In alte orase sunt aceleasi probleme ca la Constanta dar nu sa pus problema luminitelor de Craciun deja au dat drumul la Cluj,Iasi Targu Jiu si altele chiar nu va este rusine.....totul este politic ....
28
20
carcotasa e mata ma!
13
8
Pe strada Casin ne multumim sa rezolvati cu iuminatul stradal.De o saptamana e bezna.
25
0
Un oras plin de rupti in cur, pe care nimic nu-i multumeste.
38
7
Mi se pare ca a pornit o cu stangul, ca si predecesorul sau, Mihaiesi
31
29
O decizie inteleapta pt vremurile in care traim. Bagati banii in scoli si in sanatate.
46
16
Frumos spus insa acum nu ramane decat sa se si ocupe de ce a promis. Ramane de vazut. Pana la proba contrarie, oricine merita o sansa. Nu face treaba ? La gunoi alaturi de psd !
36
8
Deci se vede clar care e directia cu asa zisul ziar replica.
28
7
domnule primar! Asa face un om gospodar. Asta cu liceele, este chiar buna. De ce sa castige firmele mafiotilor, mai bine tinerii romani!
46
11
Omu are dreptate. Pastaie si Fagabou au decartat milioane astora de la Luxten. Nu degeaba constanta e pe locul 2 la banii cheltuiti pt lumini de Sarbatori. De banii aia se poate face altceva
61
16
Carpa de sters la cur a lui Comanescu
33
42

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218