REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CHIȚAC, PRECIZĂRI despre ROATA lui FĂGĂDĂU

CHIȚAC, PRECIZĂRI despre ROATA lui FĂGĂDĂU

Replica API 11 ianuarie 2021 | 19:53 2656

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a făcut precizări în legătură cu roata panoramică de la Poarta 1.

„Astfel cum am promis, astăzi este despre roata panoramică și ”dedesubturile” deciziei subsemnatului de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare.

Situația se prezintă după cum urmează: agentul economic a beneficiat de la bun început doar de o autorizație temporară de funcționare. A solicitat, de bună-voie și nesilit de nimeni să funcționeze exclusiv în perioada cuprinsă între Paște și 30.09.2020, urmând ca la expirarea perioadei să se mute la Cluj.

Așa se explică faptul că a beneficiat de autorizații de funcționare emise pe câte o lună și prelungite succesiv până la 30.11.2020.

Pe de altă parte, roata nu trebuia, de la bun început, amplasată în locația pe care o cunoaștem cu toții. Din mai multe motive.

Primul ar fi acela că aceeași locație fusese deja aleasă, de aceeași administrație anterioară, pentru amplasarea unei organizări de șantier destinată realizării lucrărilor de reabilitare a marilor bulevarde. Iar roata a fost amplasată exact în mijlocul viitoarei organizări de șantier.

În opinia mea, camioanele de mare tonaj, utilajele, materialele de construcție și poluarea aferentă nu pot coexista cu mijloacele de recreere. Sunt chiar incompatibile. Coexistența ar genera pericol. Amplasarea organizării de șantier nu poate fi modificată. Decât cu riscul pierderii unei finanțări europene nerambursabile de 16 milioane euro.

Al doilea motiv este acela că regulamentul urbanistic nu permite amplasarea roții în respectiva locație. Nu este nicio diferență între a amplasa un bloc într-o locație nepermisă de regulamente și a plasa o roată panoramică într-o locație interzisă de regulamente.

În sfârșit, cum reabilitarea bulevardelor, proiect ce se va realiza cu fonduri europene, demarează în jurul datei de 01.03.2021, roata panoramică nu mai poate fi păstrată în zona Cazinoului.

De principiu, nu mă opun relocării acesteia. Cu condiția identificării unei locații legale.

Singura mea nedumerire este aceasta: cum este posibil ca cei ce înfierau proletar fosta administrație pentru amplasarea roții, aruncând anatema asupra acesteia, să se fi transformat în doar 6 luni de zile în cei mai vajnici apărători ai ei?“, a precizat primarul Constanței.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate ca prioritatile sunt altele, nu chiar roata aia care ar fi trebuit eventual mutata nu desfiintata. Parca eram un oras turistic, era interesant sa avem asa ceva. Cine critica roata credea ca a cumparato fagadau pe banii nostri nu ca era a unui privat. Ea aducea bani primariei daca ar fi fost folosita corect. Diferenta de abordare.
0
2
ma doare capul cand ma gandesc cata treaba are chitac !!! Inceputul trebuie facut in primarie. O dictare de clasa a patra si scapi de 90 la suta din putoret. Data afara infractoarea merla si infractorii polaris !!! Asa se incepe, nu cu roti !!!
11
0
acum cred ca s-au calmat si psd-eii iubitori de fagadau I-a luminat chitac Dar oare or fi priceput ce a spus omul asta ?
7
8
Trebuie scos imediat Mazare din puscarie si pus primar, el ne dadea circ si paine si eram fericiti chiar daca a facut praf orasul si s-a imbogatit din banii nostri cat 100 de seici Sauditi!
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108