REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CHIȚAC s-a SĂTURAT să le îngroașe CONTURILE celor de la City Mall. A cerut RENEGOCIEREA chiriei

CHIȚAC s-a SĂTURAT să le îngroașe CONTURILE celor de la City Mall. A cerut RENEGOCIEREA chiriei

Replica API 20 martie 2021 | 00:17 16666

Vin vremuri grele pentru firma care deține City Mall! Așa cum se știe, în clădirea de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu funcționează Centrul de Informare Cetățeni. Ani de zile, municipalitatea a îngroșat profitul firmei Constanța Shopping City, plătind peste 20.000 de lei pe lună chiria, plus utilități. Iată că administrația locală ia, în sfârșit, atitudine: vrea să micșoreze prețul! Deși, am fi preferat să rezilieze contractul.

După cum, deja se știe, în timp ce primăriile din marile municipii din țară dețin sedii în clădiri impunătoare, la Constanța primăria nu are propriul sediu, funcționând de ani de zile printr-un contract de comodat semnat cu Consiliul Județean, pentru una din laturile Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51.

Foarte multe direcții sau servicii își desfășoară activitatea în spații închiriate de la diverși afaceriști, unii destul de cunoscuți în Constanța. Unul dintre aceste spații este pe bulevardul Lăpușneanu, în clădirea deținută de Constanța Shopping City, City Park Mall, acolo unde găsim Centrul de Informare Cetățeni, pentru care municipalitatea plătește, lunar în jur de 20.000 lei plus utilitățile. Iată că, noua administrație și-a propus să facă economie în buget. A formulat solicitare la conducerea City Mall, în vederea micșorării chiriei, în ianuarie. Societatea care administrează mall-ul a fost de acord, se pare, și a transmis primăriei o ofertă de preț.

Va fi înființată o comisie, la nivelul primăriei, pentru renegocierea prețului. În primă fază, din comisie vor face parte viceprimarul Ionuț Rusu, care va fi președintele, doi consilieri locali, și alții.

Sediile primăriei, închiriate de la doi foști consilieri locali

Primăria Constanța a închiriat clădiri de la persoane fizice sau juridice pentru a muta serviciile municipalității.

Își desfășoară activitatea în mai multe sedii, pe străzile: Ștefan Mihăileanu, bulevardul Tomis, Amzacea, Bărăganului, Cuza Vodă nr. 27, Sulmona, Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, pe strada Plevnei, Ecaterina Varga. Anual, municipalitatea plătește 1,7 milioane de lei pe chirii, în condițiile în care administrația locală, prin RAEDPP, administrează o mulțime de imobile care ar fi putut fi folosite, dacă s-ar fi dorit acest lucru.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta - colonie cu jeg pentru cocalari
2
0
Tuturor celor care ati putut vota un asa primar ! Inca din campanie , se vedea de la posta ...ca este un om sters , fals !
2
1
Mue PNL.mue usr cu negoi in frunte
2
0
foarte slab ca primar echipa lui e foarte slaba da cu aere de filozofi, asa ca ne.am dus pe copca..asta nu o sa faca nimik, nu poate, nu stie e prost retard tot ce vrei
5
2
la viitoarele alegeri locale cum are sa se prezinte? v-a promis marea si sarea si la viitoarele alegeri are sa se prezinte cu SCUZE, si fel si fel de motive si argumente de tot kkatul si voi ca creduli ce sunteti or sa-l alegeti iar................
6
2
Amiralul spagar...
13
4
Nu il cheama Chitac ...il cheama Chetac , cacati de ziaristi prosti !
8
2
Un mare dobitoc care nu da doi bani pe constanta. Primarul lu peste
17
8
Amiralul de pluta. Mai du-te-n mortii ma-ti de gunoi. Numai de latrat esti bun. Muie pnl
18
11
1,7 milioane de lei pe an pe chirii? Va bateti joc de noi! Nu au vrut sa construiasca un sediu pentru Primarie, pentru ca nu mai primeau lunar spaguta din aceste chirii. Ne-au condus niste escroci, niste vagabonzi, niste stricati, un primar drogat, ani de zile! Degeaba sunt la mititica acum daca afacerile le merg in afara. Toate spatiile comerciale si afacerile pe care le au inca, pe numele altora, rude, prieteni, amante si care le aduc bani in continuare. Poate primarul actual va construi o primarie pentru Constanta!
17
4
Bai nea Chitac? Cand incepi sa te apuci de treaba ca pana acum n ai facut nimic.Ne ai tinut de vorba.Sa ti fie rusine
19
6
Buna ziua dragi Constanteti . Daca pana acum v-ati luat MUMU de la un electrician si un ospatar acum va luati MuMu de la un Amiral ,adica calitate . Omul nu mai este on deplinatatea puterilor , apelati la viceprimari si Horia . Mumu fericit
16
8
Cat timp mai platiti ptr sediul de pe Mihaileanu ca sa traiasca bine progenitura lui Moisoiu???
13
1
In tari civilizate totul se face online ...ca de aia exista tehnologie......nu se mai plateste la ghiseu.....
21
1
Pentru a dovedi ca vrei binele Constantei fa gestul sacrificiului din Mesterul Manole. Ingroapate intr.o lucrare de la RADETsau RAJA, sa vezi daca dupa aceea mai se produc avarii la retele.
14
4
Vine pandemia si jokerul de armata pensionar nesimtit creste chiria. Ce pretentii sa ai de la unul care a imbracat ani de zile haina statului si gandeste ca orice numai ca amnager nu.
16
4
Solutia:dati afara jumatate ca sigur se poate si mai tineti minte ca in situatii grele se iau masuri radicale asa ca nu intelegem cum mentineti sefii radet au demonstra ca nu sunt buni de nimic.Asa o sa fie Sosoaca in frunte si viitor de AUR vom avea ca nu se mai poate
6
5
statul a imbogatit multa lume platind chirii colo si colo cand statul ar trebui sa foloseasca propriile sedii de la RADEPP si sa bage bani in alea si sa le imbunatateasca
25
0
In Tomis I, nu avem apa calda de 3 zile
15
1
De astia din centru, au dat-o pe bune cu ce fel de oameni este populata zona centrala
6
1
In orice oras din europa civilizata exista o sala cu 40-50 de ghisee toate functionale in care poti sa platesti tot,de la impozite de tpt felul la amenzi...in mijlocul salii sunt cam 80 de scaune unde astepti mai putin de 15 min ...deci,nea virgile,sa iti faci avant din pupa si construiete o sala mare pe terenul primariei de la marginea orasului cu multe locuri de parcare cu chiria pe un an si o sa fie bine...dar trebuie viziune pentru asta si cum sunt sobolani in primarie de peste 20de ani,cred ca o sa te muste si pe tine
18
1
Negocierea pt spaga
16
2
solutia e clara. rezilierea contractelor si mutarea birourilor la GSP... poate GSP ul ia mai putin bani chirie sau le tine gratis... cine stie?
20
4
in loc sa-si construiasca pe pamantul LOR o cladire primaria prefera sa dea la samsari chirie. Va mai amintiti cat platea OCPI-ul la spatiile mafiei mazariste? Ia sa adune cineva chiria, cate blocuri putea construi pana acum? Dar la Constanta, este o cardasie la toate nivelurile. In Serbia, pana acum ii trageau in teapa, pe toti. La noi, plecam grumazul, cahhh.
29
1
Vrea si el o felie din prajitura! Cum e invatat!
18
4
Da, trebuie facuta curatenie in primul rand si inlaturata mocirla instalata de mazare si apropiatii sai! indepartate toate sugativele, jegurile de ultima speta care mananca banii constantenilor!
15
5
mai mareste taxele la parcari d-le primar
8
6
Bai Chitacule, daca tot tai din toate partile, daca distrugi ce au facut cei dinaintea ta , inseamna ca matale cu banii astia pe care-i economisesti o sa-i investesti in alte obiective , ca parcari,asfaltat, repararea si reconditionarea cladirilor din Centru, investitii in sport, imi doresc ca echipele de sport sa fie din nou campioane la handbal, volei, rugby, revenirea Farului in elita. Asa cum era pe vremea lui Nicusor. Chiar daca o sa dai licitatiile catre liberali si useristi.
21
5
DOMNULE PRIMAR, CE FACEM CU RADETUL????? ISI BAT JOC DE NOI!! CALDURA SI APA CALDA CU PORTIA SAU DELOC???? VA RUGAM SA REMEDIATI PROBLEMA!
20
2
instituiile statului trebuie sa si faca sedii proprii au cum .nu sa dam chirii din banul public la smecheri ...sa se foloseasca spatii radpp ..cum a facut anl uri la amante si judecatori facea si un sediu daca se vroia
14
0
BA PRIMAR IMPUTIT ASTA E PSD SI AI PA EL SLUGA ORDINARA
2
9
Aoleu, asa a facut? Gata, ne imbogatim in cta. Ne face aeroport pe mare. Hai mai du-te-n mortii ma-ti de balos ordinar. Pacientul 0 covid. MUIE PNL
18
9
Sunt atatea cladiri in paragina. Reconditioneaza le si muta ti sleata . Asa faci si dumneata un lucru bine facut .
20
2
este normal sa renegocieze chiria. Dar locatia este foarte buna .Civilizata si cu locuri de parcare .
18
1
Stati bene ! Urmeaza bani aruncati ptr.inlocuirea tevilor care incalzesc trotuarele si blocarea intregului oras cu santuri si utilaje ..Asta doar ptr. a umfla conturile unor asa zisi specialisti.
13
8
totul din centru trebuie mutat in periferie! pt simplul fapt ca din traficul pe care il vedem pe strazi, mai mult de 70 la suta sunt pitipoance si bombradieri care freaca manganu in trafic si astfel se aglomereaza orasul! neveste de marinari care merg la amanti, cafengii, pitipoance, videochatiste!
21
11
Da afara jigodiile de la Radet !!!! De 2 zile stam fara caldura. Nu sunt in stare sa rezolve nimic de atatia ani! De ce tineti aceste anima-e inca angajate sa conduca Radetul? Afara cu leprele incompetente !!!!!!!!!!!!!! Nu sunt 7 zile consecutive de ani de zile sa avem caldura non stop. Si asta in centrul orasului
39
1
un cacat de articol care nu spune de fapt nimic. iar primaria pare ca fute cu sula indoita...
20
6
Asta e vrajeala, Chit-Chit nu va accepta nicio oferta micsorata, vrea sa rezilieze toate contractele si sa se mute in niste cocini si grajduri dezafectate, pe la dracu in praznic la periferia periferii, sa ii oblige pe cetateni sa piarda ore pe drum ca sa obtina o dovada sau o stampila pe un act. Mooye penele si mooye usere!!!
28
12
sa ingrase conturile apropiatilor lui? Hira, Bogdan-gataj unde isi are domiciliul primarele, Ovarlezbian, submarinistului fost coleg cu el etc? Si, in alta ordine de idei, daca lui i se pare mult cat plateste la mall sau in alte locuri, noi ce sa zicem de taxa de parcare? Muie Chitac!
35
11
vINO SI JOACA SI TU....DACA TE DUCE MINTEA...STIU SAHUL E PREA GREU, DAR POTI INCERCA "TROMBON",SI NU E NEVOIE SA SUFLI IN CEVA...TE ASTEPTAM!
24
8
Mirelo...tot proasta esti...
24
5
Cate zeci de mii de euro plateste primaria catre spatiile comerciale unde cei in varsta joaca table si sah? Baiii, cum sa jefuiesti ma primaria pentru asemenea sporturi?
37
13

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468