REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Chiţac şi-a anunţat candidatura din partea PNL şi a dezvăluit grupurile sale de interese

Chiţac şi-a anunţat candidatura din partea PNL şi a dezvăluit grupurile sale de interese

Replica API 5 februarie 2016 | 23:43 229

Lansare fără întrebări

Lansare fără întrebări

Vergil Chiţac

Vergil Chiţac, fostul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, şi-a anunţat ieri oficial candidatura din partea PNL la Primăria Constanţa. Contraamiralul a citit un discurs, iar la final a explicat că nu poate răspunde la nici o întrebare până când nu va fi validat şi de conducerea centrală a PNL. Potrivit deputatului Gheorghe Dragomir, candidatura lui Chiţac va fi validată luni, 8 februarie, dată la care va deveni automat şi preşedinte unic al organizaţiei municipale a PNL Constanţa. De altfel, a completat deputatul, este foarte probabil ca şi organizaţia judeţeană să aibă, de săptămâna viitoare, un singur preşedinte. Dragomir a precizat că Vergil Chiţac a fost „de departe” cel mai bine plasat în sondajul efectuat de PNL pentru stabilirea candidatului la Primăria Constanţa.

În discursul său de prezentare, Vergil Chiţac a explicat de ce nu a candidat independent, deşi a primit multe mesaje în acest sens, de ce vrea să ajungă primarul Constanţei şi care sunt grupurile sale de interese. „S-a discutat în spaţiul public despre o candidatură a mea la primăria Constanţa din postura de independent. Chiar eu am invocat cu ceva timp în urmă că analizez această variantă. Primesc numeroase mesaje care-mi sugerează acest lucru. Vreau să-i chem alături de mine pe cei care m-au îndemnat să candidez ca independent şi să nu mă asociez cu politica.

Nu vreau să-i dezamăgesc prin această acţiune a mea. Lor le răspund că analiza de oportunitate m-a dus la concluzia că demersul meu era dificil de finalizat în afara PNL în condiţiile pe care le ştim cu toţii, anume ale unei legi potrivit căreia primarii sunt aleşi dintr-un singur tur de scrutin. Probabil aş fi scos un scor rezonabil, dar nu aş fi câştigat Primăria Constanţa”, a declarat Chiţac. Iată la ce să vă gândiţi legat de candidatura mea la funcţia de primar al oraşului Constanţa: Candidez pentru o Constanţă altfel.

Pentru o Constanţă care să-şi recâştige locul de frunte printre oraşele ţării. Nu o fac pentru glorie sau nevoia de recunoaştere, care sunt umane de altfel. Pe acestea le-am avut în activitatea profesională, atât cât au fost. Candidez pentru o Constanţă prosperă, nu pentru câştiguri materiale. Am nevoi materiale modeste şi s-ar putea să vă surprind, dar nu-mi plac banii în mod deosebit. Fără nici o ipocrizie, banii îţi mai relaxează viaţa, dar nu mi-am dorit niciodată să fiu cel mai bogat om din cimitir”, a mai spus Chiţac.

„Candidez pentru o Constanţă a constănţenilor, o Constanţă eliberată de grupurile de interese. Constănţenii sunt grupul meu de interese. Ei mă preocupă, pentru că au fost neglijaţi de prea mult timp. Constănţenii care, bărbaţi şi femei, ne apără ţara, care muncesc în industria din Constanţa, care îi învaţă pe copiii noştri şi care ne vindecă atunci când suntem bolnavi - profesioniştii, afaceriştii, negustorii, funcţionarii, taximetriştii. Pentru grupul meu de interese, care poartă numele constănţenii, vreau să aduc măsuri concrete, nu alegorice.

Pentru ei trebuie primăria să muncească şi putem să le facem viaţa mai frumoasă lor şi copiilor lor prin spaţii verzi, curăţenie, cultură, modernizare. Candidez pentru o Constanţă corectă, în care să troneze legalitatea. “Corupţia ucide!”, au strigat tinerii care au ieşit în stradă în octombrie anul trecut. Şi acesta este un mare adevăr. Trebuie să oprim furtul, pentru că aşa ne furăm pe noi înşine şi, mai grav decât orice, furăm viitorul copiilor noştri şi al copiilor copiilor noştri”, şi-a încheiat discursul candidatul (semi)oficial al PNL la Primăria Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272