REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CHIȚAC și-a luat REVANȘA și i-a făcut VÂNT lui FĂGĂDĂU!

CHIȚAC și-a luat REVANȘA și i-a făcut VÂNT lui FĂGĂDĂU!

Replica API 29 septembrie 2020 | 11:03 10361

Alegerile la Constanța au adus puține surprize, iar competiția a fost destul de animată. Decebal Făgădău a intrat in cursa electorală pentru Primăria Constanța, cu avantajul primarului în funcție. Avea încredere în el, sperând că a reușit să păcălească și de data aceasta constănțenii cu promisiunile sale mincinoase. Numai că, nu a fost deloc așa. Și iată că principalul său adversar, candidatul PNL, Vergil Chițac, în prezent senator în Parlamentul României, i-a dat o palmă usturătoare, reușind să-i sufle scaunul de sub fund cu scorul de 28%, față de 24,18%, cât a obținut candidatul perdant al PSD. Și candidatul USR, Stelian Ion, care a obținut 24,31%, l-a bătut rușinos pe Făgădău. În 2016, aproximativ 8 procente l-a despărțit pe Chițac de Făgădău. Mai jos, puteți urmări și evoluția în ultimii patru ani a preferințelor constănțenilor, pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean.

În 2016, Decebal Făgădău, candidatul PSD la Primăria Constanța, câștiga Primăria Constanța cu aproximativ 8 procente în fața adversarului săi, Vergil Chițac. Patru ani mai târziu, candidatul PNL avea să-și ia revanșa, reușind să se înlăture PSD Constanța la administrația locală, după 20 de ani de domnie.

ALEGERI 2020 la Primăria Constanța

Primăria Constanţa va fi condusă de Vergil Chițac (Partidul Național Liberal) care a obţinut 28%, din voturi, potrivit rezultatelor transmise de BEJ. Făgădău a avut un procent de 24,18%,

Prezenţa la vot în municipiul Constanţa a fost de 38,07 %, adică 99,328 de alegători.

ALEGERI 2016 la Primăria Constanța

Decebal Făgădău (Partidul Social Democrat) a obținut, în 2016, 42,095% din voturi, în timp ce Chițac a obținut 34,139%.. Prezenţa la vot în municipiul Constanţa a fost de 40,3657 % din cele 268.944 persoane cu drept de vot înscrise pe listele permanente, adică puțin peste 100.000 de alegători.

Și la Consiliul Județean a fost lupta strânsă în 2020

La alegerile de duminică, 27 septembrie, PNL a câștigat Consiliul Județean cu 36, 14 %, Mihai Lupu reușind să se impună în fața candidatului principal, Felix Sroe,d e la PSD, acesta din urmă bifând 23,10%. Prezența la vot în județul Constanța a fost de 46,28%.

La alegerile din 2016, PNL a pierdut la mustață

În 2016, la CJ, candidatul PSD, Horia Țuțuianu, a obținut 34.56 %, în timp ce candidatul PNL, Gheorghe Dragomir, a obținut 34,50 . . În urmă cu patru ani, din cei 630.649 de alegători din județul Constanța, la vot s-a prezentat un procent de 49,7340 %.

Poziționarea partidelor la alegerile locale 2020, pentruPrimăria Constanța:

Vergil Chițac, PNL: 28,5%

Stelian Ion, USR-24,3%

Decebal Făgădău, PSD-24,1%

Horia Constantinescu, PPU-SL- 5.04%

Corina Martin, PER-3,33%

Poziționarea partidelor la Consiliul Județean:

PNL: 36, 14 %

PSD: 23,10%

USR-PLUS: 13 %

PMP: 7,92%

Pro România: 6,36%

Reamintim că Vergil Chițac este senator în Parlamentul României, urmând să-și dea demisia pentru a prelua funcția de primar al Constanței.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primul lucru de bifat pentru noua administratie: sa zboare Vanturache! Cat mai departe! Vant din pupa, sut in cur, nenorocitule! Arhitect infect, corupt. Ai distrus un oras, mizerie! Sper sa platesti, jigodie ordinara!
1
0
Sper sa nu-mi fie dor de PSD. Am o presimtire.
5
6
cat de prost sa fii, machidoane, securist jegos si beneficiar de penie de Bulgaria, sa ii spui muie lui Fagadau al tau, etnie de tot cacatul care sunteti voi. Sugi pula, tu cu toti machidonii tai pt ca a iesit un roman primar la Constanta! De asta a fost sustinut nationalitatea conlocuitoare stelian, ca daca nu iese un aurolac ca primar poate iese celalat aurolac machidonesc... Muie cioflingari legionari ce sunteti! A, era sa uit.. si xenofobi ...!
22
1
acum trebuie golita primaria de atirnatori dgen merla .la juridiv trebuie date toate afara pentru ca oricumse angajeaza firme de avocatura .
2
1
Subscriu si sunt total de acord cu tine. In Constanta exista cea mai multa rautate si invidie pe metru patrat. Multora le place sa epateze, sa jigneasca, sa critice insa, nu isi vad rahatul de pe propriul nas. Daca vor veni alte generatii care vor avea o alta educatie, care vor sti sa comunice si sa fie mai empatici, poate asa Constanta se va dezvolta. Ura, minciuna, epatarea, invidia, vor stopa din evolutia fireasca a acestei localitati!
3
1
oricare din securistii inscrisi si sustinuti de diverse partide.Nici dupa 30 de ani romulanul nu a priceput ca votul lui,oricare ar fi,valideaza un securist la putere
4
0
Dragi Constanteni. Eu va spun in clar. Sunteti niste dobitoci. Eu, colega cu tovarasul Chitac, eu am plecat din constanta pentru ca este un oras plin de ura si prosti care nu inteleg ca un partid este un mare cacat in Romania. Este doar condus de 2-3 care au inteligenta unei gaini insa sub ei si la ei se uita cateva mii, zeci de mii de idioti cu inteligenta unei rame. Constanta are cei mai tampiti locuitori ai romaniei si isi merita soarta pentru ca mai crede ca comunisti de genul Chitac sau fii de securisti gen Ion sau securisti in functie gen Stroe se vor gandi la altceva decat buzunarul lor
10
2
MULTA MUIE LUI Mohamad Murad. ACEST JEG DE OM CARE CREDE CA BANII SUNT TOTUL. IL TRIMITE PE SCLAVU ALA CU MASINA SA IMPARTA BANI. SUGI PULA DE TUPEIST!! COCALAR CU BANI.
22
5
aloo replica ! Acum 4 ani nu au fost alegeri pentru presedintele CJ ci a fost desemnat prin vot de consilierii judeteni. De unde scoateti procentele din 2016? explicati ca sa inteleaga lumea ce reprezinta acele procente!
11
2
trebuie catusesel sa zbarnaie. cati cipani flocosi nu au platit impozit pentru toate constructiile lor se stie in etnie.Numai prosti platesc.
9
1
Ha ha ha! Cum sunt profetii astia din PSD, care au pus umarul la devalizarea orasului! Stiu ei ca va fi mai rau cu un nou primar, oricare ar fi el! Bai laturi comuniste, voi plangeti dupa sistemul mafiot, pus la punct de Mazare si continuat de Fagadau! Nimic nu va fi mai rau decat ce ati facut voi, ordinarilor! Va plangeti ca niste ghicitoare analfabete! Mars la cort, hotilor! Si oricum, daca Chitac nu va fi bun, Stelian Ion va fi noul primar! Ceea ce trebuia sa se intample acum.
14
6
daca o da afara pe Miss Merla, il mai votez odata.
20
1
Ati inlocuit un fagadau cu alt fagadau
13
19
Are o sansa sa demonstreze oamenilor ca merita sa ramana si dupa 4 ani, dar daca nu poate vai ce o sa fie......
15
2
Omul ales prin anti vot fagadau, incepe sa creada ca a fost ales pt ca e bun, la fel ca si pnl. Bai neterminatilor, anti votul psd nu e un vot pt capaciatatea voastra! Animalul de Lupu sa spuna cati bani avea inainte sa fie director la Oil Terminal si dupa. A venit cu cielo in cta si acum are una din cele mai scumpe case din oras, ceea ce nu e putin lucru. Mars in pula mea cu partidul vostru de scarbe, veti vedea ca ce era rau cu Fagabou ca primar vi se va parea parfum cu sluga de Chitac primar.
23
12
Mai copii de la replica, ce repede ati virat. Baieti adevarati.
19
2
Gata neam de zdrente sa terminat cu moka de la Psd. La munca la produs pe centura. Draq de zdrente si secaturi. Muye gitanes romanes tzigoina
13
25
Speram ca dvs sa nu mai faceti vreo alianta cu vesnicul candidat, Palaz....sa de duca la ferma lui la Pietreni
21
0
Cum sa regreti un primar arogant, incompetent, care face conferinte de presa prin boschetii de la primarie? Un primar care a distrus un oras cu toate autorizatiile de constructie date pe banda, fara un plan general adoptat? Un primar care nici macar nu a vorbit vreodata de terenurile retrocedate ilegal de Mazare, pe care trebuia sa le recupereze primaria? Lista cu lucruri negative este enorma! Realizari, zero. Ce sa regretam? Marsavia si banii publici aruncati aiurea?
32
5
nu mi se pare corect, ca la asa un nivel, sa arunci cu expresii urate si neavenite. Intai, a face vant , este incorect- faci vant pentru aerisire sau un vant pe scari. In cazul acesta, luand de buna aceasta expresie- nu Chitac i-a facut vant ci cetatenii care nu au fost de acord cu politica, cu implicarea, cu rezultatele munii acestuia. Succes dlui Chitac, sa se ridice la nivelul promisiunilor s a sa nu amageasca asteptarile
17
4
a iesit droghi la eforie!!!!
8
2
fatalaul nu mai e
15
6
Acum trebuie curatenie la toate institutiile subordonate primariei. Altfel nu se poate.
22
3
Chitzac e un bou dar Fagadau e mai prost. Muie la secta makidoneasca adusa de fagadau. Muie lu babu combinatorul. Muie slugilor din primarie. Tutuianu trebuia sa fie primar.
26
8
Ma bucur ca in sfarsit a scapat Constanta de sub talpa PSD, din acest punct de vedere pandemia a fost o binefacere, a tinut in casa batraneii spalati pe creier de PSD. L-am votat pe Stelian...iar peste 4 ani scapam si de Chitac. Important e acum sa scapam si camera deputatilor si senatul de penali.
23
10
peste 4 ani....
18
2
O sa plangeti dupa Fagadau. Cu bune si cu rele asa cum a fost, dar e mic copil pe langa amiralul comunist Chitac
26
31
steliane vezi ca te-au fraudat capusele ca la bucuresti sectorul unu ! cere renumararea voturilor !!!
16
1
Bucurati-va cat mai puteti de accesul la comentarii. Vor fi dezactivate in cel mai scurt timp cand vor fi articole legate de Primarie.
19
11
Ma bucur ca am scapat de Fagadau dar imi pare rau ca a castigat Chitac, nu m-as fi bucurat nici pentru candidatul USR. Si istoria se repeta, oamenii iar cred ca au ales raul mai mic dar si cel mic se face mare
22
10
Chitac, felicitari pentru castigarea functiei de Primar. Speram sa reorganizezi Primaria Constanta din temelii. Fara nicio concesie.
23
9
CATEVA CUVINTE: O SA PLANGETI DUPA FAGADAU!
24
34
Se inpune un AUDIT serios si o evaluare clara a personalului.
38
6
cu 28 % se ajunge primar, fara majoritate absoluta
19
6
la eforie iar a iesit drogatul ala de primar
15
5
Lupule sper ca nu incerci sa faceti mangle cu afinul Ciuti cu terenurile OTC.DNA nu prea tine cont de politica,odata va umfla!
26
3
ciunga aia P.C din PMC mai ia banii degeaba oamenilor? Afara si cu asta. Ajunge cat a mancat la primarie.
8
2
Trebuie dat afara Vanturache si facut audit la urbanism, Cristina Stamat
28
4
MUE Baronului Robinet!
15
4
Nici unul din cei 3 nu-i mai bun ----Cta ramine in aceeasi stare mizerabila !-----Conztantinescu era mai bun avea o alta viziune dar n-are partid in spate
13
13
isi lua revansa daca ar fi castigat cu 50% plus...e o diferenta prea mica de rezultat. daca nu ar fi fost frica batranilor de COVID, castiga Fagadau fluierand.
17
16
Amice :Guci cei care trebuia sa se duce la Parnaie este Ciuma Galbena de PNL-isti Nesimiti dracului de Porcii au furat cu Nesimtire cei 4, 5%de la Decebal Fagadau care el trebuia sa castige si cel de al doilea Mandat de Primar Al Constantei si nu prostul asta de Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac! Oricum peste 4 ani in 2024 va Expira Mandatul de Presedinte a lui Nemtoiul Klaus Iohanis si va Expira si Mandatul de Primar Al Constantei al porcului de Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac oricum in 2024 cei de la Psd va intra din nou la Guvernare si il va zbura si pe Prostul de Vergil Chit
10
31
pentru cine nu stie: acest individ lupu este un fost lacatus care lucra la Petromidia , dar intrand in politica si-a cumparat o diploma de la o universitate fantoma... pe el nu-l duce capul , dovada ca fiind pus de partid la conducerea Oil Terminal era sa fie defiintata societatea , cu toate ca inca este o vaca de muls pentru multi golani ai politicii. ziarul replica ar putea sa faca un interviu cu liderul de sindicat de la Oil Terminal si sa spuna adevarul despre acest moldovean lupu aciuiat la venirea sa din Moldova prin Navodari cand a emigrat in Dobrogea...
32
9
Monstruozitatea de MERLA sa zboare prima din Primarie direct in puscarie acolo unde ii este locul. Si sa i se confiste si toata averea facuta din capusarea Primariei Constanta de catre firmele barbatului ei. Conflictul de interese a fost si este cat casa dar autoritatile asa-zis competente se fac ca nu vad.
42
4
steliane vezi ca te-au fraudat capusele ca la bucuresti sectorul unu ! cere renumararea voturilor !!!
19
4
Ce nu pricepe pnl si chitac este ca nu a fost vot pro pnl si anti vot psd, dar ce sa te astepti de la un partid condus de Ciolahannis si Mandolina si de la marioneta lui Comanescu? Mintiti-va in continuare ca ati fost votati pt capacitatea voastra si nu pt ca lumea il uraste pe Fagadau.
28
9
Primar nici macar nu le a multumit celor care l au votat! O sa vezi fagadaule la parlamentare cati o sa te voteze!
26
10
Am dubii ca un om ca cel care a castigat va face ceva..este slab ca personalitate, manipulabil si fara scrupule..si cum galbenii au schimbat directori capabili cu fosti incompetenti dar care au cotizat la partid..nu vom evolua..
31
9
Subscriu la ANCHETATI.
12
3
vergile sunt cateva bunaciuni pe acolo in primarie.... pe alea sa le pastrezi, restul afara... doar nu angajezi strambe dreq.
17
5
chit era ...prins in cursa , concluzia la vot nu e elocventa , primarul adevarat trebue sa se detaseze procentual cu cel putin jumate din voturile celuilalt !
16
6
Dragi constanteni, o sa va luati multa MUIE cu amiralul Chitac si cu Lupu un prost .Abia astept sa vad parcarile de care tot batea campii Chitac si proiectele lui marete.Luati-va adio de la port.O sa plangeti dupa Fagadau!
31
29
USR a pierdut mult cand au aparut articolele in presa ca singurii care se lupta sunt faga si amirelul. multi s-au panicat sa scape de psd si au dat voturi la pnl, altfel USR era castigator.
22
4
bani multi dati unor hingheri din Bucuresti, audit necesar
21
1
pentru votanti este trimiterea hotilor fagadau si camarila la parnaie !!! Si dati afara toti muistii spagagii atarnatori din primarie !!!
31
3
Saltul lui Fagadau de la lacheul lui Mazariche la primar interimar a fost soc pentru el. Dar dupa alti 4 ani tot apucaturi de lacheu are !
32
4
Urgent audit la Primarie. ..!!!
45
3
Pentru banii colosali, nereturnabili, care s-au dus pe manelele din parcuri, iarna, pe improvizatiile cu familiile lor , pe mozaicuri din faianta de baie pe strazi si pe alte mizerii, in complicitate cu facultatea de arte de la universitatea Ovidius.
32
2
O sa vedeti ce veti primi si va garantez ca acestia vor fi de 100 de ori mai injurati de oameni, cum a fost injurat Fagadau si ai lui. In primul rand, veti vedea ca nu au oameni pregatiti, nu au viziune si mai mult decat atat, vor fi mai aroganti decat precedentii insa, democratia a castigat. Sunt curios daca cei care l au sustinut pe Chitac acum, o vor mai face peste cel mul un an!
20
22
sa vedem pesedisti la pirnaie!incepeti cercetarile si luati.le banii furatide aia v.am votat,nu ca sa furati si voi!
30
4
,,daca votul nostru ar putea schimba ceva,nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam,, Mark Twain.
30
3
acum o sa vedem noi cu un chitac obisnui ca in armata sa dea ordine de sus in jos si mihai lupu cu o fata de parsiv isi urmareste interesele lui voi constanteni sa mai asteptati.
26
9
mancaneai malachia la.toti romanii bai albanez branzos ce esti mwie tie lu babu si la toata secta de slinosi
19
8
Traiasca sts ca te a facut primar
23
30
in 2016 erau cu drept de vot 270mii si acum sunt peste dublu? tot la voi scria ca sunt in jur de 650mii, ciudat
18
0
De-abia acum putem spune ca s-a dus era Mazare. Ai tras in jos Constanta 20 de ani Vierme, ne-ai umplut orasul de tigani. Stai cu ei inchis acum si satisfacei sexual
53
13
Abia la procentele penru CJ se vede Romania adevarata. PSD e abominabil, PNL o suge iar restul isi arata adevarata valoare. Bine ca macar a castigat Amiralul la I Love My CT
13
13
Chitac...alt general cu o stea? Cine pula mea e si asta? A facut la FF scoala??
23
42
Succes! Acum la treaba!
47
13

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920