REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Chițac și-a pus pescarii în cap! Au fost notificați să-și demoleze barăcile de la Pescărie. Video

Chițac și-a pus pescarii în cap! Au fost notificați să-și demoleze barăcile de la Pescărie. Video

Mirela PASCAL 14 februarie 2023 | 00:00 9337

De zeci de ani, pe plaja de la Pescărie, din zona Căminelor studențești, funcționează un mic sat pescăresc, fiind amenajate mai multe barăci ce țin loc de casă pentru împătimiții pescuitului. La o distanță de 300 de metri de luciul de apă nu sunt permise construcţii civile sau alte amplasamente cu temelie, singurele construcţii acceptate fiind barăcile pescăreşti. Cu toate acestea, pescarii de aici au fost înștiințați, verbal, că trebuie să demoleze construcțiile până la sfârșitul lunii martie. Se anunță un imens scandal, dacă Primăria Constanța nu găsește o soluție. Unele voci susțin că aici ar urma să fie amenajată o plajă privată. Pescarii sunt disperați!

Chitac si-a pus pescarii in cap! Au fost notificati sa-si demoleze baracile de la Pescarie. Video

La sfârșitul lunii martie, cele aproximativ 25 de barăci vor fi rase de pe plajă. Dacă nu bagă pescarii buldoexcavatorul în construcții, o va face primăria. De ce? Nu au autorizații de construire. Pescarii… mulți dintre ei urmași ai celor decedați, nu înțeleg de ce se dorește distrugerea tradițiilor pescărești și de ce nu au nici cel mai mic sprijin al administrației locale.

Chitac si-a pus pescarii in cap! Au fost notificati sa-si demoleze baracile de la Pescarie. Video

Au făcut, în trecut, două solicitări al Primăria Constanța, pentru a intra, cumva, în legalitate, însă nu au primit nici un răspuns, spun ei. Au mai trecut prin teama de a fi izgoniți de pe plaja din zona Pescărie și în mandatul lui Radu Mazăre însă, cumva, s-a găsit o soluție, astfel încât pescarii să-și poată continua activitatea.

Chitac si-a pus pescarii in cap! Au fost notificati sa-si demoleze baracile de la Pescarie. Video

„Barăcile sunt aici din 1943”

Am fost notificați, verbal, de Poliția Locală ca, până la sfârșitul lunii martie să demolăm barăcile. Acestea sunt aici din străbuni, sunt din 1943…Sunt în jur de 25. Am tot făcut demersuri la primărie în vederea realizării unui anumit număr de barăci, însă nu am primit nici un răspuns. Am avut probleme și pe timpul lui Mazăre, și atunci au vrut să le demoleze”, a spus Florin Vasilescu, administratorul barăcilor, pentru Replica. Acesta a mai precizat faptul că, înainte de alegeri, Vergil Chițac a fost în zonă și le-a promis pescarilor amenajarea unor barăci moderne, pe fonduri europene însă nu s-a mai întâmplat nimic. ”Nu știm ce vom face. Domnul primar a fost aici, în campanie, și a promis că va face un proiect pe fonduri europene, dar nu a mai zis nimic”, a mai precizat pescarul.

Chitac si-a pus pescarii in cap! Au fost notificati sa-si demoleze baracile de la Pescarie. Video
Reprezentanții primăriei spun că s-a cerut demolarea pentru că pescarii nu au autorizații de construire. Gurile rele, însă, spun că s-ar curăța zona pentru un privat, care ar avea să facă aici o plajă la standarde europene. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe.

Chitac si-a pus pescarii in cap! Au fost notificati sa-si demoleze baracile de la Pescarie. Video

Ca o paranteză, precizăm că ABADL are pe rolul instanțelor de judecată un proces cu Primăria Constanța, în vederea revendicării acestei bucăți de plajă.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acu o suge in liniste PARDON voi o.sugeti k a ti pus botu si ștampilă Pleaca el acu Nu mai pupa alt mandat garantez
3
0
Dl chitac ai venit inainte de alegeri la pescarie si ai promis ca faci o pescarie moderna dupa standarde europene! Se pare ca au fost doar minciuni pe care toti polliticini le folosesc sa ajunga in functie. Fa ceea ce ai promis .Sunt pescari care din asta traiesc.Fa o pescarie dupa standarde europene si dupa poti demola .Dar asigurale oamenilor carora le-ai promis un loc unde sa tina barcile si echipamentele de pescuit sa poata sa isi castige painea pentru copii. Au existat niste acte precum ca regina maria ar fi donat terenul pescarilor dar se pare ca si pentru mazare a fost de interes acel teren pentru ca a luat foc arhiva si a disparut acel act .
2
0
Daca tot au chemat presa ,puteau si pescarii ,mostenitorii sau ce mai sunt acolo sa faca curat .Imagine pe Pakistan ,zona rurala .
5
0
Pai Constanta numa oraș turistic nu este poate talcioc ....Vai de steaua lor....Și păcat de uni localnici ok care chiar merita ceva mai bun....
8
1
Chitacule vezi ca nu e constanta ta aici vrei acte de proprietate in satul de vacanța vrei acte de proprietate dar tu emiți vreun act de proprietate la cei care au câștigat in instanța terenul de sub cladirea care le aparține ? Nuuuuuuu ! O sa ai alt proces ca nu emiți actul de punere in posesie și cu daune de 1000 RON pe zi! Ia sa te vedem cum explici alegătorilor cheltuiala asta ! Uaaaa PNL!
7
5
Bun, cine nu poate demonstra cu acte ,ca este proprietar trebuie sa zboare. Dar mai intâi să ne dovedească Chițac care au fost actele de vitejie ptr care a fost avansat la gradul de amiral. Cum nu poate sa ne dovedească la ce misiuni de luptă sau in ce războaie a luptat? Poate a luptat pe Lacul Belona din Eforie ( acolo are reședința)unde a fost comandantul flotei de barci si hidrobiciclete si noi nu stim. A lins clanțele partidelor si a zgâriat usile Cotrocenilor ,ptr ca Băsescu să schimbe statutul Academiei Navale si să-l facă amiral cu o stea .Apoi Iohannis i-a mai dat o stea, ptr ca i-a dat si flota de pe Lacul Tăbăcarie. PS.1.Băsescu a explicat cu subiect si predicat cum l-a facut amiral pe Chițac ( inregistrarea se afla pe Youtube). 2.Gh.I. Bratianu a murit in inchisoare ptr ca in sec 21 impostorii si plagiatorii sa conduca PNL .Bravos natiune!
13
4
In aceea zona a inceput sa se construiasca deja pe dambul din apropiere. Se lucreaza chiar si in weekend... Pacat de zona...
11
2
A gonit pescarii din portul Tomis si a facut cârciumi si locuri pentru iahturile bogatilor, nu -mi aduc aminte sa fi facut careva scandal. Si ce daca sunt acolo din 1943, nu ai acte, zbori! Stiu pe unul care avea o rabla de șalupa si vara trăgea banana prin Mamaia, avea hogeacul la pescarie si era mai degrabă peste decat pescar
4
15
O fi chitac de toate jena, dar si baracile alea arata ca in favelele din Brazilia. Cta miroase urat de tot.
14
3
este marioneta lui Hir-a si marioneta m-ke cimpanzei. L-au pus sa semneze si a semnat ca pro-st-ul si acum este in mana lor. Adevarutul primar este Hir-a si S-troe psdistul. Chit-chit face vaporase de hartie in biroul lui si mananca suplimentul la ora 10 direct din geanta diplomat cu care a facut armata.
16
2
Numai niște idioți ori din gașca pupincuriștilor lui Chițac pot spune că apvistul ăsta pensionat vrea binele orașului. Idiotul ăsta , avansat în grad fără măcar a știi cum se desfășoară o aplicație militară, grad obținut numai eleganței cu care ia pupat în acur pe comuniști, apoi pe psdiști și tot așa , este un expirat mental , el crede că Cta este o cazarmă. Si demolează, face șanțuri,parcări supra și supra etajate, un idiot fără viziune , fără discernămănt care merită scuipat 24/24. Jegul ăsta trebuia arestat demult și el, și Ovanesian! Astia sunt niste frustrați invidioși pe bărbații cu familii , cu copii, cate vin pe litoral să facă plajă și sa distreze, nu vin la " manastirea lu' Vergeluș si a vajnicului barbat , pardon , amazoanei Ovanesian ! Băi oameni buni, leprele astea două n-au viața in ei, sunt mumii.
21
4
Puteti avea de la Chitac care este o javra ordinara
20
2
Ha!ha!ha! " barăci din fonduri europene" , când Chițac ,Ovanezian & Co. au pierdut cu succes fondurile europene ptr reabilitarea Colegiului Mircea si sunt pe cale sa le piarda si pe cele ptr reabilitarea orasului. Un incompetent , un mincinos iar daca gurile rele au dreptate despre afacerile pe care vrea sa le faca cu plaja , atunci o sa intre in galeria coruptilor din Romania. PS. După alegerile din 2024 poate il vad si pe asta saltat de procurorii DNA , face schimb cu Mazare la Rahova
21
3
Chițac nu va demola nimic. El nu este in stare să demoleze biserica de pe trotuar ,cu tot cu hotărâre judecătorească.Eu știam că in fața legii toți suntem egali ,inclusiv Arhiepiscopul Tomisului. Are hotărâre judecătorească , atunci să aplice legea,mai intâi biserica de pe trotuar ,să continue cu mașinile parcate ilegal ( CCR ul a clarificat cum este cu săltatul masinilor) si apoi sa demoleze si baracile daca tot i s-a pus pata. PS. In 2024 amiralul tik tok-ist ( a ajuns amiral precum au ajuns generali Șoigu și Kadârov in Rusia lui Putin) , va fi unul dintre piroanele care vor fi bătute in coșciugul politic al PNL. PNL va avea soarta PNȚ CD ului in 2024,RIP va scrie pe ei.
14
3
pacat, era un colt de liniste.
8
6
Titlu de proprietate,buletin,cnp,SLAVE SHIT cine cum le-a luat ?
10
0
Vecinii deranjati,o parte la stomac si cealalta constipata de ceea ce vad pe balcoanele lor din zona de "corupti"
14
0
Cu asa primari Conatanta va ajunge SAT DE VACANTA.
20
5
Dupa cum se observa, parca vad ca ii goneste pe respectivii si acolo apar niste mizerii de beach bar si alte aberatii.... In spatele actiunii oare nu sta ascuna o cauza imobilara?
25
1
daca sunt din 1943 cotetzele alea acolo le au lastat mostenire la copii sau cum? Cu stanele de oii ale cipanilor de pe plaja cum ramane?
15
8
Antradevar trebuie demolate bărcile,dar sa fie anlocuite cu ceva standard și de bun gust și pescaria sa continue.asa ar fii ok.
14
13
E foarte simplu de rezolvat problema,dacă acei pescari au titlu de proprietate pe acele terenuri,să modernizeze acele clădiri ,dacă terenul aparține municipalitatii clar trebuie să fie demolate ,amenajata plaja și redata spre folosință.Aceiași poveste cu acele garaje care au fost demolate de pe terenul primariei,și au fost redate tuturor cetatenilor orasului,Îl vad ca pe o normalitate
12
13
nu ti mai ajunge mai golanule ,ai asfaltat,borduriat,fapte penale fara tagada ,relatiile se duc,mizeriile raman,ai mare grija.
22
2
Zona pescareasca a ramas singura fara coruptie si acum vor sa o distruga?Priviti ce este in jurul zonei pescaresti,"CORUPTIA IN CULORI" ,"CORUPTIA IN CARAMIDA" ,"CORUPTIA BETOANELOR"
27
4
SPOR LA TREABA ! MODERNIZAREA ZONEI GRATIS SI DATA IN FOLOSINTA EXACT CELOR CARE SUNT DIN 1943 ACOLO!
10
13
CHITAC este cel mai bun primar si cel mai serios de pana acum si tot el va castiga alegerile pentru ca este SERIOS si el si LUPU nu ca aia de la psd constantinescu un betiv si mazare un curvar care au lasat orasul o ruina si in faliment , toti directorii psd ului din constanta sunt in puscarie pentru furt , asa ca fiti seriosi si votati PNL .
8
39
LE FACETI UN PORT PESCARESC SI LE MODERNIZATI ZONA!!!! GRATIS! OAMENII AIA RAMAN ACOLO CA ATI FURAT DESTUL NU? LE PLATITI TOATA RENOVAREA ZONEI , ORICUM NU E PAMANTUL VOSTRU SI NICI RESURSELE NU SUNT ALE VOASTRE CI DOAR V-ATI PUS STAPANI PENTRU CA AVETI ARMELE!
33
6
biserica aia grajd de pe Tomis de ce nu o daramati ca nici aia nu are autorizatie .
35
3
Nu e adevarat, eu sunt pescar am 4 femei la produs pe variantă si nu m-a deranjat nimeni acum m-am extins si pe Baba Novac că Aurel Vlaicu e cam aglomerat
11
4
Primarul, managerul, arhitectul-șef, madam puz( Constantin) și mulți alții din primărie, trebuie notificați : SA PLECE. Mă incompetenților , dacă î-mi ajută …. cine trebuie ,sa ajung primarul Constanței , promit ca va fac sa plătiți din banii voștri, nu ai constănțenilor, toate pagubele pe care le-ați produs, le produceți, și le veți produce pana la sfârșitul mandatului. Ați nenorocit toată Constanta!!! Cea mai incompetenta echipa care a ajuns sa gestioneze Constanta!
34
4
probabil a pus ochii pe teren un makkedon care a invatat si el cuvinte noi gen "residence" si "luxury" si vrea sa-si ridice cotetele pe terenul ala .Pun pariu ca acolo vor aparea blocuri "de lucs" si pescarii trebuie sa dispara .In toata lumea exista porturi pescaresti de unde sa iti iei peste proaspat nu adus din Grecia sau Vietnam .la noi e pt yachturile imbuibatilor .
35
2
Sictir cu cocioabele voastre din 1943.Cum ar fi ca toți constănțenii sa și facă cocioabe pe toate plajele,care pe unde are chef, ilegal, sa arătăm ca noi chiar am rămas la nivelul anului '43?Cică vrem în Schengeen.Duceti va și trăiți în Sudan,acolo ați fi la moda cu cocioabele voastre.
19
27
Sincer nu prea dau bine in fata acelor blocuri. Nu se vand apartamentele? Toti vrem o tara ca afara, este? Dar sa nu ne afecteze personal.
19
12
Tzigania aia de acolo trebuia desfiintata demult, dar niciodata nu-i prea tarziu...
21
18
De zeci de ani e ca in congo acolo, te mananca maidanezii...bine ca vrem o tara ca afara cu colibe si ghetoul henri coanda
28
10
pai au demolat ei terasele restaurantelor care erau aranjate frumos si nu o sa demoleze mizeriile acelea ??? pai acolo se aplica alta lege ??? sa fie demolate asa sa moara si capra vecinului
17
10
Pai ce sa mai spunem altceva decit ca șpaga este la mare putere in fata pescarului sarac care traieste de pe o zi pe alta din ceea ce-i oferă marea! Acelasi lucru s-a intimplat si cu Asociatia de pescari Albatrosul! Au venit cu texte ca se demoleaza tot si se va construi ceva frumos standard care sa fie in ton cu zona, s-au dat terenurile pe spăgi, au stat unii la răcoare o perioada de timp, altii inca mai stau, s-au anulat documente, s-au construit parcări, apare un hotel in deal, probabil o sa primeasca spatiu de parcare pe locul unde odinioara era asociatia(vorbesc despre portul Tomis) si uite asa dispare o traditie de peste 100 de ani si mincam peste de la greci, italieni, croaţi pentru ca cei de acolo nu dizolva traditiile strămoşeşti! Pai nu-i bine sa mai pui mina pe furca din cind in cind sa strîngi buruiana sa o pui pe foc? De ce nu se face ceea ce s-a promis? Căbănuțe stas cu chirie pe ele cu un garduț, cu un regulament clar cu ce ai voie si ce nu si voie sa faci pe proprietatea respectiva, cu o chirie anuala si esti pescar in asociatie atut costă, vrei sa detii un spatiu bine, nu vrei la revedere si sa nu mai ziceti ca nu v-am creat condiţii!
31
5
Suntem în 2023 și mai sunt unii care susțin boschetareala de acolo!? Ar fi singura măsură bună a amiralului de carton. Va mai aduceți aminte boschetareala din PTomis, la baza taluzului? Și atunci au fost discuții când Mazăre a desființat toate improvizațiile. Zona Pescarie se pretează unui port turistic cu promenada care sa continue celei de la Santa Maria Bay. Luați fraților exemple din orasele de la Mediterana:Malaga, Valencia, Barcelona. Trebuie sa mai evoluam și noi. Borduri din beton nu se mai utilizează nicăieri în orașele civilizate. La fel și pavelele din beton. Ce s-a schimbat pe Lăpușneanu sau pe Mircea! Nimic! Doar borduri întrerupte de rădăcinile plopilor bătrâni care produc puf în exces și cad la fiecare vânt puternic. Pe Tomis trotuarele facute de Fagadau sunt deja deformate din cauza rădăcinilor copacilor. Ce s a schimbat la Bd Mamaia? Doar borduri și pavelele. Același scuar inutil de larg pe mijloc, pe care au apărut noile panouri publicitare identice cu cele dinainte. În timp ce mașinile se înghesuie pe cate 2 benzi înguste pe fiecare sens. Trist, foarte trist. Acesta este urbanismul de mahala!!!
25
19
te mai voteaza p..a Chitac Partac, cel mai dobitoc primar . Mare jeg, acelasi spagar din Academie isi da in petec iar etalandu si prostia si incompetenta. Multumita lui, eu nu voi mai vota niciodata PNL si ii sfatuiesc pe toti cunoscutii sa faca la fel.
29
11
Foarte bine face domnul Primar. In toata constanta pe unde nu te astepti sunt fel de fel de cociobute.
12
28
Bravo prostanacule Chitac.In rest le-ai rezolvat pe toate asta ți-a mai rămas.Ce dobitoc doamne!!!
36
8
Sa le facă barăci standardizate pentru toți, un oraș la malul marii trebuia să aibă sat pescăresc și piata de peste nu numai blocuri din carton, de ce nu dărâmați și parcul tăbăcărie să îl umpleți de blocuri hapsanilor.
33
5
blocurile acelea baltate! Te ia greata instant! Nu mai zic de cotetele alea rasfirate pe acolo!
26
4
Niste mizerii cum erau in Portu Tomis.Din 1943 auzi la ei.Stau ca boschetii acolo si beau toata ziua.
23
22
Sa-l votați și la următoarele alegeri,ca va promite iar...ceva..și după face altceva
32
5
Așa arata o pescărie? Zici că ești la dezmembrări pe tarla. Ori faceți frumos, ori, cine a făcut, să strângă!
26
16
Pai, sa le dea autorizatie si sa ii ajute sa modernizeze baracile, sa faca o cherhana cu specific pescaresc, dar nu sa ii goneasca cu barci cu tot, nemernicii! Ajuta, nu distruge, ca de-aia ti-am dat putere, boss!
37
6
Exact ca pe p****i v-a facut! Intai l-ati votat ca va face sat pescaresc si el v-a demolat dupa 2 ani ca s-a orientat mai bine si face Ramazan blocuri . Semeni vant culegi furtuna
35
3
Sa dea jos totul, arata oribil cu baracile acelea. Cine v-a pus sa construiti fara autorizatie? Legea e lege pt toti. Nu va mai plangeti si demolati.
25
20
Chit chit te întinzi la cașcaval imobiliar...vezi sa nu sari gardul din greseala la poarta alba
37
2
Mars cu baracile voastre!
20
28
Mu1e chitac si votantilor pml. Fara lamaie.
39
5
Mos teaca face singurul lucru pe care il stie. Distruge tot ce ii iese in cale.
44
5
Clar exista interese ,este posibil sa ii deranjeze chiar pe aia care au construit blocurile sus . Niște golani ,sa distrugă tot ,acolo a existat din totdeauna pescărie.
40
10
mai bine demolezi panaramele alea de blocuri pestrite, ce se vor futuriste, in fapt, un kitsch ordinar.
40
5
Din taxe si impozite iei si spagi pe langa pensie si salariu. Ce faci cu atatia bani de la Stat. Fura mai mult ca nu iti ajunge
38
6
Când își termina kakatul asta infect mandatul, pana nu termina toată Constanta?! Cu fata aia de imbecil și cu rânjetul tâmp, a făcut numai dezastru in oras, dar cu folos. Cele mai mari tunuri financiare se trag din betoane, așa-i idiot cu nume de imbecil? Din pavaje, borduri, asfaltări etc. De ce morții tai ai distrus stefan cel mare, mah, ca doar ce îl făcuse Fagadau?! Unul face, altul desface și face iar. Și va intra banii, intra-v-ar in cwr sa va între de hoți infecti.
54
9
Baracile alea nu par a fi din 1943. O titanic in mijlocul unui oras .
7
26
Chițac e căzut in freză, demoleaza, expropiaza , parca ar fi pe mosia lu' tasu. Primaria este data in judeca de o multime de reclamanti dar nemernicului nu-i pasă pt ca daunele si onorariile le plateste din banii Ctei , nu din ai lui sau a lui Ovanesian. Idiotul , in loc sa investeasca si sa amenajeze o pescarie ca cele din 1900 , sa devina o atractie pt turisti , el demoleaza. Ba individule cu c***t in cap, demoleaza-ti casa ta , a lui Ovanesian, a lui Leu , a lui Vintila, casele găstii tale de ipocriti ! Constanta parca-i blestemata, are parte numai de primari tampiți ! Asa ne trebuie daca am votat fara sa gandim.Acum nemernicii profită.
51
10
Vrea sa ii faca loc turcului pentru ca a luat spaga la greu de la Solid House. Aia au 13 ansambluri pe cale sa se darame la primil cutremur…
40
5
Bine ca era papagalul ala de Isop reprezentantul pescarilor , ala unde e televiziune hop si el , o p******a de om
24
12

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468