REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Chițac vrea să amenajeze un pasaj rutier la ieșire din oraș, spre Carrefour. Video

Chițac vrea să amenajeze un pasaj rutier la ieșire din oraș, spre Carrefour. Video

Andreea CONDURACHE 24 ianuarie 2024 | 00:00 8580

La intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu ar urma, în viitorul apropiat, să fie construit un pasaj rutier denivelat. Grupul consilierilor PSD a depus, în noiembrie 2023, în dezbatere în Consiliul Local o solicitare pentru demararea de urgență a proiectului privind noul pasaj rutier. Într-un interviu acordat Replica, primarul Chițac oferea detalii despre acest proiect. Recent, Primăria Constanța a demarat procedurile pentru elaborarea documentațiilor necesare şi a atribuit 3 contracte în acest sens. Suma totală cheltuită de municipalitate pentru documentații este de 382.000 de lei, fără TVA.

Chitac vrea sa amenajeze un pasaj rutier la iesire din oras, spre Carrefour. Videoașa ar urma să arate pasajul rutier

Primăria municipiului Constanța a demarat procedura de elaborare a documentației tehnico-economice pentru construirea unui pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu, fiind desemnate 3 firme pentru această etapă.

Chitac vrea sa amenajeze un pasaj rutier la iesire din oras, spre Carrefour. Videoașa ar urma să arate pasajul rutier

Monolit Enterprise SRL, înființată în anul 2017, deținută de Stroe Adriana Nicoleta, se va ocupa de elaborarea studiului topografic, pentru suma de 129.000 de lei, fără TVA.

Chitac vrea sa amenajeze un pasaj rutier la iesire din oras, spre Carrefour. Videointersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu

În ceea ce privește studiul geotehnic aferent proiectului, Primăria Constanța va oferi 128.000 de lei, fără TVA, societății Geotech Dobrogea SRL, deținută de Gabriela Brândușa Cazacu. Firma a reușit să obțină mai multe contracte, de-a lungul timpului, cu municipalitatea.

De verificarea tehnică de calitate a documentației tehnico-economice se va ocupa Energie Urbană Rsgroup SRL, deținută de Savu Ramona Iuliana. Ca și în cazul firmei amintite anterior, Energie Urbană Rsgroup SRL a obținut, de-a lungul timpului, mai multe contracte de la Primăria Constanța. Contractul are o valoare de 125.000 de lei, fără TVA.

Chitac vrea sa amenajeze un pasaj rutier la iesire din oras, spre Carrefour. Videoașa ar urma să arate pasajul rutier


Într-un interviu acordat pentru Replica de Constanța, primarul Vergil Chițac a discutat și despre proiectu privind construcția unui pasaj care să decongestioneze traficul rutier din zonă. ,,La intersecția Aurel Vlaicu cu Tomis, pe relația Ovidiu, avem un proiect pentru un pasaj, facem un Studiu de Fezabilitate care ne va spune cum să facem acest lucru. Acolo vorbim de un pasaj. Este în discuție această variantă și la Podul de la Butelii, când cobori de pe pod, din zona Medeea, să nu se mai intersecteze cu Brătianu”, spunea edilul.

Video:

Vă reamintim că, în noiembrie 2023, grupul consilierilor locali PSD Constanța solicitau constituirea unui grup de lucru interinstituțional, care să conducă la realizarea în cel mai scurt timp a obiectivului de investiții pasaj rutier la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu. „Pe lista noastră de proiecte se află și acest obiectiv de infrastructură, obiectiv atât de necesar decongestionării traficului. Cu toții resimțim frustrarea timpului pierdut la cozi în trafic. Orașul este mai aglomerat ca niciodată! Trebuie să implementăm această soluție de fluidizare a traficului cât mai repede. Suntem deschiși la dialog pentru a reuși împreună să facem posibilă realizarea acestui obiectiv de investiții extrem de important. Am lucrat împreună cu specialiști pentru a contura aspectul pasajului. Propunerea o puteți vedea în imagini”, a declarat Costin Răsăuțeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trecute s-a publicat o statistica. Orasul Constanta este cel mai scump din tara! Si adaug, cel mai urat! Mai trebuie cotigi si turnulete si cateva turme de oi. Dar putine, ca verdeata nu mai au. Singura varianta, demolat pe jumatate si niste arhitecti adevarati....
0
0
Vrajala, Se apropie alegerile
2
0
ca pasajul lui fagadau de la cumpenei peste bratianu.
4
0
pasajul e bun dar pana il faci, ca sa scapi de aglomeratie acolo mai fa 2-3 legaturi cu A 4, modernizeaza str amsterdam, dirijeaza intersectia ei cu centura veche, mai fa o legatura intre bdul a vlaicu si A4 pe la metro , alta pe la cumpana si duci tot traficul in exterior. pasaje ar trebui multe, la intersectia actuala de la cumpana , la cora, la intersectia din poza, de ce nu la intrarea in mamaia dar voi v-ati chinuit 4 ani sa reparati a vlaicu si nu ati modernizat nimic la el, borduri, spoiala si atat!
4
0
Pasaj adapost la toți boschetari
3
2
Cu cine votați ba prostilor, cu HAUR, eu știu să trăiesc și în comunism ca am mai făcut -o, dar prostanii își vor sparge căpățânile! Ce bine v-au făcut vouă extremistii ăștia ca din gură știe să dea toată lumea, stai să pună mâna pe putere și veți fi carne de tun, idiotilor !
3
4
Duceți-vă draacului cu toți,ca a ți nenorocit orașul asta.Cel mai scump din țara si cel mai urat.Oricum după alegeri veți merga acasă cu totii, nu va mai votează nimeni,doar câțiva reetardati.
13
3
Miroase a promisiune electorală .Acum patru ani acelasi grup psd in frunte cu primarul lor promitea in intersectia de la cora pasaj subteran pasarele de pietoni .Ne-am ales cu mutarea trecerilor de pietoni mai departe de intersectie .Masinile trebuie sa intoarca la scoala 8 pt a ajunge de unde au plecat .Proiectele propuse sunt utile pt constanteni dar va dura pana se vor realiza. Eu as dori cel putin in an electoral administratia sa aplece urechea la doleantele cetatenilor : semaforizarea intersectiei de la Cora Bratianu ;- sistematizarea interectiei Tomis- Soveja,mai multe benzi in intersectie,pt a reduce cozile uriase de masini. Trecerile de pietoni sa fie aproape de intersectie model Soveja-Lapusneanu . Statiile de autobuz sa fie aproape de intersectii .Autobuzele sa respecte graficul .Datorita aglomeratiei in orele de varf timpul de asteptare in statii creste,pt a se respecta graficul sa se introduca doua autobuze in plus pe fiecare linie. Vrem sa vedem ceva concret . Atât.
18
0
Ptr PNL -istu din tine. Pentru toată adunătură de deștepți care știu cum se papă bani public, macar faceți și voi ce faceți cu simt de răspundere. Asfaltați,nu mai spargeți după, refaceți trotoare nu le mai primiti cu borduri și dale sparte. Faceți ba, faceți că nimeni nu zice că se face și bați din palme. Dar facerile odată bune și nu cu eșarfa la ochi. Creezi linie specială pentru autobuze,bravo
11
1
Oras de ipocriti si nemultumitii,carora le pute totul !Stau in casa si din varful pixului isi dau cu parerea aia nu e bine,aia nu ne trebuie,aia e hotie...Ia candideaza tu ma Sobiesky si pune osul la treaba,fii corect ,da putin din nasuc fa o vrajitorie si totul se rezolva in doi timpi si trei miscari,asa cum crede caputul ala al tau micut si din pacate GOL !
6
17
Da chiar nu exista oameni răsăriți in orașul ăsta de hoți. Nu au terminat sala polivalentă. Puzz-urile sunt făcute după cum le tresare și cine are mai multă influență. O harababura legislativă. Nu au terminat sala polivalentă,stadionul,spitalul de pediatrie. Nu sunt in stare sa modernizeze ce e vechi. Eu chiar nu înțeleg unde se duc banii noștri. Orașul cu cel mai scump nivel de trai din Romania. Oraș port,turism. Nimik, nimik nu se vede. Suntem o mocirla de oraș cu preturi de vest. Atât,nimik mai mult, nimik despre spatii verzi, speranța de viață, bunăstarea familiala. O rușine de oraș. Scump rău ,dar fara nici un beneficiu
20
2
Alegerile sunt aproape. Promisiuni mincinoase, exact ca Fagadau cu pasajul de la Cora Bratianu. Politicianul nu se dezminte de parsivenie.
20
1
asta nu e conducere normala ci de escroci politici si analfabeti trebuie contractat un studiu cu o firma profesionista ptr tot traficul din cta si aplicat ca multe altele este o problema de stricta specializare si trebuie facuta de niste buni specialisti la noi in guvern parlament primarii toti analfabetii isi dau cu parerea si scot legi si iau decizii ca la carciuma sau pe stadion ar trebui obligati prin lege toti alesii sa aiba un curs de management ca o postliceala
15
0
Mergea un sens unic acolo
11
0
El nu e in stare sa asfalteze gropile de pe bulevarde si face pasaj. Minte de ingheața marea. An electoral Chitac
21
1
Stiti cu ce rimeaza Chitzac? Nu, nu cu izoleta! Cu blestemat. Oras blestemat...
18
1
Mă incapabililor , mă surzilor( la apelurile constănțenilor), voi nu santeti capabili sa asfaltați de cca 3 luni , o suprafața de MAX. 2 mp , pe B-dul Mamaia ( la intersecție cu prelungirea Bucovinei), și o sa realizați un pasaj rutier? Mă , dar voi chiar aveți senzația ,că ,vă mai crede cineva? Că vă mai Votează cineva? Bani aruncați pe studii de fezabilitate , pe … bla, bla, bla!
28
1
aia care au facut studiul de trafic sunt niste p****i, au zis ca pasajul trebuie sa fie pe Aurel Vlaicu. Io, Vergil, intaiul intemeietorul, zic ca pasajul trebuie sa fie pe bdul Tomis. Am zis!
14
2
Nu chitac, nu-l duce capul. Ideea e veche, bese-n cizme o va modifica sa fie doar sa fie nefolositoare.
25
1
CHITÁCIE, chitaci, S. f Lucru făcut de mântuială, de-a-n pulea, dar pe bani mulţi; buleală cu para-ndărăt. Ex: lar a făcut amiralu' o chițăcie în Tomis Ill. - Din ef.n. chitac
21
0
Dragi constănțeni, pe nenorociții astia care conduc acum tara, orașul noi credem ca i am votat! Surprizator dar Ei pot fi Acuzati de slugărnicie, lașitate , pupincurism, jegosenie, avariție, prostie si multă Hoție, pt ca restul regulilor in spre care se indreapta țară.. orsele adica ( pro biciclete, pro bio, non masini, non parcari, non porc, non alcool, non vaca, pro gay, pro nivelarea creierelor, incolonarea si manipularea maselor întru voință unor grupuri malefice ....si mult , mult prostirea omenirii in general ) NI SE Trage de la minunata alianța UE!!! De ce dracu daca era asa minunat UE alte țări mari ai pternice nu au intrat deloc sau nu au rămas în alianța! Pt ca au avut patrioți conducători cu coaie! Șleahta noastră conducatoare nu conduce, doar ia bani , UE i a deciziiile.
10
12
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ... este cumva an electoral ?! Bine ca nu a prezentat pasajul de pe ICBratianu cu Dezrobirii
30
3
Hotarati-va , a cui e idea? Oricum, daca e sa umpleti vreun frigider cu poole, umpleti-l lui fagabou si vechea administratie. Ei au facut planurile de sistematizare. Actualul, oricum impotent, doar le pune in practica. Votati pnl ca tot cu pesede va spalati pe cap.
24
6
... mă minunez câtă minciuna există, pentru ciolan, in 4 ani de mandat... orașul Constanța, numai gropi aglomerație mizerie toate alandala. Și acum...pasaj...peste Dunăre, păcat de Oraș... că administrația lasă de dorit...CRED CĂ ORAȘUL ACESTA ESTE BLESTEMAT...no COMMENT
34
1
minte creata a putut gandi circulatia pe Tomis? Aveti de 3 ori mai multe masini pe Mircea, o straduta cu doua benzi, santeti orbi sau tampi?
34
0
Avem încredere în W.ergil C.hițac
17
0
HA,HA,HA ! CE MA RAD DE POANTELE MELE ! SEMNAT CHITAC !
17
0
sa proiecteze si Chiti un pasaj, Bolojan a construit 10! Unii viseaza si altii realizeaza, oricum vremea lui a trecut.
23
0
sa proiecteze si Chiti un pasaj, Bolojan a construit 10! Unii viseaza si altii realizeaza, oricum vremea lui a trecut.
15
0
Aveti incredere în Wergil Chițac. Votăm AUR
8
10
Domn’ primar a avut o sansa mare de a trimite ciuma rosie la groapa de gunoi a istoriei dar partidul ciuma galbena a ales sa se infrateasca la ciolan cu ei. Turistul de la cotroceni e groparul partidului. Vin alegerile si veti vedea cum e sa iti bati joc de electorat. Aliante cu hotii, pensii speciale eliminate in 30 de zile, incompetenta, nesimtire. Vin alegerile peste voi. Deveniti neinsemnati.
31
0
Sictir PSD, că-mi aduc aminte de pasarela minune de la Cora
26
3
eu credeam ca a lasat cta in pace.
21
0
Ca sa ce? Pe cn ajuta pasajul, inafara de firma care va castiga contractul care probabil e a nepotului de'al 4'lea al dansului. Draga Chitac, taticule, te rog, nu mai face nimic, doar nu mai candida si pleaca acasa acolo in eforie. Si ramai acolo. Te rog frumos, nu degeaba. Nu te mai vrem, nu te mai dorim, da-te si gur jos, ca daca ajungem sa te dam noi, te altoim peste fund cu nuiele de nu te vezi.
32
1
Recunoaste ca orasul a devenit mai aglomerat mai ales dupa intrarea in functiune a proiectelor( inteligente ?) de mobilitate urbana ...
34
0
Cenzura comunista. s******i comentarii decente, fara injuraturi, dar care sunt impotriva partidului iubit. PSD este si va ramane un partid de hoti, oricat veti incerca sa-l scoateti curat!
26
2
Ăștia ce zice ca vrea să facă Rasauteanu hopa și ei. Ne dorim tineri la primărie
10
2
Cum faci stânga spre Ovidiu dacă vii dinspre Maritimo?
13
0
Vai ce proiect mirific impreuna cu retardul rasauteanu . Nemaipomenit. Chitacule fii-tu nu a murit inca de supradoza ? Sau urmeaza fiindca e pe cai mari ?
24
1
Vis. Ca si pasajul pietonal de la butelii. Dar cu traficul care se va descarca in amarata aia de intersectie de la Brotacei, ce faceti? Ganditi o solutie sa descarcati la Dacia. Acolo mai preia Lapusneanu. Daca nu-l terminati si pe ăla până atunci.
37
0
Ai distrus orașul.nu locuri de joaca, nu parcări nu parcuri..și tot asa
49
0
Orasul este mai aglomerat ca niciodata, din cauza ta, incompetentule, din cauza sensurilor unice, dar nici asta nu stii! Te rugam noi mult de tot sa nu mai incepi nimic!
56
2
Pana una alta tăiați dracului stuful ala când faci dreapta spre Ovidiu, nu ai vizibilitate cretinilor .
45
2
CHIȚĂCHEL v****l spune pa primăriei Constanța.Oameni sint sătui peste poate. O sa realizezi cît esti de dorit la alegeri. Ialingît
48
3
Tot ce am citit e ca s-au dat 400000 lei din bani publici unor prieteni pentru niste mazgaleli fanteziste.
57
1
Mai halesti si salariu pe langa pensie nesimtita, asta e furt din banii tarii. Tradatorule ti-ai vandut tara pe galbeni
48
3
Profesore, ai sa te intorci la spagile tale pe care le incasezi de la fraierii care vor sa ridice si ei cate un bloc pe ici pe colo! O sa fie bine, stai linistit! Asta cu pasajele, buna idee, ar fi chiar prea frumos, da, cu cine sa le faci???si in ce secol, univers paralel etc
58
1
La anul și la mulți ani Alte parandaraturi spărturi in oraș trafic greu mizerie muncitori și firme de doi lei Ani mulți până la finalizare dacă va fi Sala Sporturilor și Stadionul sânt la stadiul mai stăm pe loc Vă mulțumim pentru intenție mandate de penele să umplem tomberoanele
49
2
Boss..nu te mai votează nici pisicile din cartier. Linisteste-te..
70
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212