REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CHIȚAC vrea să DOTEZE ȘCOLILE cu ECHIPAMENTE IT

CHIȚAC vrea să DOTEZE ȘCOLILE cu ECHIPAMENTE IT

Replica API 16 noiembrie 2020 | 00:00 1940

Consilierii locali municipali, au fost convocați de către primarul Vergil Chițac, în ședință extraordinară pentru un proiect ce vizează elevii din municipiul Constanța. Mai exact, se dorește aprobarea proiectului ce prevede dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanţa cu echipamente IT, având în vedere contextul pandemic actual în care ne aflăm.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat luni, 16 noiembrie, consilerii locali municipali în ședință extraordinară. Mai exact, pe ordinea de zi este un singur proiect ce are nevoie de aprobarea consilierilor locali și anume, "Dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Constanţa cu echipamente IT, în contextul COVID-19" și a cheltuielilor aferente.

Aleșii locali vor dezbate referatul de aprobare al primarului Vergil Chiţac, raportul de specialitate al Direcţiei Dezvoltare şi Fonduri Europene și avizele comisiilor de specialitate. Astfel, prin aprobarea proiectului „Dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Constanţa cu echipamente IT, în contextul COVID-19", se aprobă și valoarea totală în cuantum de 50.255.311,02 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 50.221.991,02 lei şi valoare totală neeligibilă de 33.320,00 lei. Totodată, se va aproba și contribuţia de 2% în cuantum de 1.004.439,82 lei, reprezentând cofinanţarea din valoarea eligibilă a proiectului.

Date din Raportul de Aprobare întemeiat de primarul Vergil Chițac

Având în vedere faptul că proiectul "Dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Constanţa cu echipamente IT, în contextul COVID-19", va fi depus spre finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020, Axa prioritară 2: Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă; Prioritatea de investiţii 2c - Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate; Obiectivul specific 2.4: Creşterea gradului de utilizare a internetului; 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură.

Astfel, se va lua în considerare cerinţa din ghidul solicitantului și este necesară trasmiterea hotărârii către Consiliul Local pentru aprobarea proiectului şi a cheltuielilor aferente.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici fagadau nu a fost atat de hapsan sa ia bani pe scoala online
2
2
Decat sa cumparati tablete ,care oricum nu sunt de folos pt.scoala ,mai bine dotati spitalele cu cele necesare!Voi ati invatat cu tablete?Cum sa inveti sa faci litere si cifre cu tableta?Ce nu se facea scoala pana acum ,dar de acum incolo nici atat!Tabletele vor fi folosite pt.orice altceva ,numai pt.scoala nu!
2
3
sa faca ceva folositor dar cand intri in cocina normal sa mirosi a rahat.e si el un lefegiu tot la stat,abonat la bugetul Romaniei,credeti ca o sa-si puna mafia in cap pentru Constanta?uite-asa trec zilele bugetarilor,mai o cafeluta,mai o barfa,mai un weekend,o sarbatoare legala-si au destule!,mai o promisiune ca nu-i dor gurile,pai daca nimeni nu le fixeaza targeturi lunare?nu ti-ai indeplinit sarcinile,nu iei salariu,sau iei jumate.Astia sunt bugetari carora le place sa traiasca in capitalism dar fara sa aduca plus-valoare,ceva care sa se vada si sa se simta,benefic.,,O sa facem,o sa dregem,
7
2
Sa schimbi sefii din primaria Constanta. Cat sa mai asteptam ? Vreti sa mergeti mai departe tot cu ei ?
5
5
Scrieti ce face sau ce a facut Chitac...nu ce o sa faca....ca de 30 de ani, toti o sa...si la final nimic. Suntem tara lui O SA...
13
0
carpa de sters la cur a lui Comanescu.
10
3
chitalau papusica lu comanau !
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272