REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CHIȚAC vrea să facă ORDINE la DIRECȚIA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ

CHIȚAC vrea să facă ORDINE la DIRECȚIA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Replica API 20 aprilie 2021 | 00:24 6203

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, vine cu noi propuneri pentru reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială. Astfel, vor fi desființate anumite structuri, înființate alte două, iar altele vor fi reorganizate. Totodată, Direcția va avea și un director general adjunct, pe lângă cel de director general, ocupat, teoretic de Emil Mereuță, care a câștigat procesul cu Primăria, recâștigându-și în instanță funcția. Practic, este în concediu de odihnă pentru o lună.

Consilierii locali municipali sunt convocați în ședință ordinară, vineri, 23 aprilie 2021, pe ordinea de zi aflându-se nu mai puțin de 48 de proiecte de hotărâre. Printre acestea, se află și unul ce vizează reorganizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa şi aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare.

Care este scopul acestui proiect de hotărâre?

Având în vedere priorităţile de dezvoltare şi revitalizare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa de a asigura cetăţenilor servicii publice de calitate, primarul, Vergil Chițac, consideră necesară eficientizarea activităţii instituţiei. Astfel, o primă etapă de reformare a direcţiei o reprezintă revizuirea structurilor organizatorice astfel încât să asigure o mai bună coordonare, responsabilizare, implicare directă, precum şi realizarea unor structuri administrative funcţionale. Pentru asigurarea eficienţei, operativităţii şi pentru optimizarea tuturor activităţilor din cadrul instituției, precum şi în scopul furnizării de servicii complexe care să vină în sprijinul grupurilor vulnerabile şi oricărei persoane aflate în dificultate. În acest sens s-au identificat o serie de măsuri necesare pentru îmbunătăţirea proceselor de activitate.

Structuri desființate și înființate altele

Edilul consideră necesară reorganizarea unor compartimente, servicii, direcţii şi implicit desfiinţarea unor structuri dar și înfiinţarea unor noi structuri corespunzătoare rolului lor, după cum urmează: înfiinţarea unui post de director general adjunct; desființarea Direcţiei Beneficii Sociale şi a Direcţiei Sprijin Comunitar prin desfiinţarea acestora şi înfiinţarea unor noi structuri, respectiv Direcţia Medico-socială şi Direcţia Protecţie Socială.

Cum va arăta noua structură a Direcției de Asistență Socială

Astfel, noua structura a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa va cuprinde următoarele: un post de director general care are în subordine directorul general adjunct; Compartimentul Audit şi Serviciul juridic şi contencios; directorul general adjunct va avea în subordine Direcţia Administrare Creşe, Căminul pentru Persoane Vârstnice, Direcţia Financiară, organizare, personal, Direcţia Medico-socială şi Direcţia Protecţie Socială.

Organigrama completă și detaliată, în fotografiile de mai jos:

Click pe imagine

Click pe imagine

Fiecare va trebui să știe ce are de făcut și cum

Prin Regulamentul de organizare şi funcţionare va fi stabilit modul de organizare al direcţiilor, serviciilor, birourilor şi compartimentelor din cadrul instituţiei, precum şi relaţiile ierarhice şi de colaborare intra şi interinstituţionale, iar fiecare salariat va trebui să cunoască misiunea încredinţată entităţii, obiectivele şi atribuţiile entităţii publice şi ale compartimentului din care face parte, rolul său în cadrul compartimentului, stabilit prin fişa postului, precum şi obiectivele postului pe care îl ocupă.

Întregul document îl puteți consulta AICI!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deaia suntem ba un popor de toata rusinea. Ala nu e bun, ala nu e bun.
0
0
Citeste boule ca li se desfiinteaza directiile
1
0
Sa mori tu
0
0
dar Chitac nu a mai dat bonuri de masa la pensionari pe anul asta, desi toti cei care se incadrau au depus actele pt anul asta la Directia de Asistenta Sociala, administratia Fagadau a dat tot timpul, noul primar e un mincinos
7
2
Un oportunist...... Ordine
7
1
Hahahaha! Gloabele de trasca si zahariciuc raman cara posturi?? sa vedem cine le mai angajeaza p-astea
7
0
Faceti totul praf!
6
3
El intai face smart city si dupa aia strange mormanele de gunoaie din tot orasul..
16
2
Impuscati si bagati altii la schimb.
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218