REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 22 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6707
13.4° Constanța Luni, 22 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6707
 

Christopher Nolan a câştigat principalul trofeu decernat de Sindicatul regizorilor americani

Christopher Nolan a câştigat principalul trofeu decernat de Sindicatul regizorilor americani

A.F. 13 februarie 2024 | 00:00 123

Cineastul Christopher Nolan, regizorul dramei istorice "Oppenheimer", a câştigat sâmbătă cel mai important trofeu decernat de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild Award - DGA), informează AFP.

Christopher Nolan a castigat principalul trofeu decernat de Sindicatul regizorilor americaniChristopher Nolan

Victoria de la gala DGA Awards, care a avut loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, îi oferă regizorului statutul de mare favorit la câştigarea premiului Oscar pentru regie.

Britanicul, renumit pentru blockbusterele sale complexe, cu succes comercial, dar nu întotdeauna recompensate la ceremoniile de decernare a premiilor din lumea cinematografiei, s-a impus în faţa unor regizori consacraţi: Martin Scorsese ("Killers of the Flower Moon"), Greta Gerwig ("Barbie"), Yorgos Lanthimos ("Poor Things") şi Alexander Payne ("The Holdovers").

"Faptul că colegii mei consideră că merit acest premiu înseamnă totul pentru mine", a declarat Nolan, referindu-se la lungmetrajul său despre părintele bombei atomice, J. Robert Oppenheimer, interpretat de actorul irlandez Cillian Murphy.

Cineastul mai fusese nominalizat la cel mai important trofeu al DGA Awards cu patru dintre filmele sale anterioare, "Memento", "The Dark Knight", "Inception" şi "Dunkirk", însă nu reuşise să câştige.

La primirea premiului, Christopher Nolan şi-a lăudat echipa pentru că a dat viaţă viziunilor sale ambiţioase, inclusiv pentru crearea unei replici uluitoare a primului test al bombei atomice.

Lungmetrajul "20 Days in Mariupol", care relatează despre sosirea războiului într-un oraş ucrainean care a devenit locul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii în urma invaziei ruseşti, s-a impus la categoria "cea mai bună regie a unui documentar" prin regizorul Mstyslav Chernov.

"Astăzi, oraşul meu natal a fost bombardat şi şapte persoane au fost ucise, inclusiv trei copii. Aşa că este o zi tristă", a declarat Chernov.

Gala DGA Awards a recompensat şi producţii de televiziune: Peter Hoar s-a impus la categoria cea mai bună regie a unui episod dintr-un serial dramatic pentru episodul "Long, Long Time" din "The Last of Us", iar Christopher Storer la cea care a recompensat cea mai bună regie a unui serial de comedie pentru "The Bear", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218