REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cică județul Constanța se află la coada clasamentului privind criminalitatea

Cică județul Constanța se află la coada clasamentului privind criminalitatea

Victor ROTARU 19 octombrie 2022 | 00:00 2125

Județul Constanța se află pe locul 37 din 42 de județe plus municipiul București în ceea ce privește rata criminalității, pentru anul 2021. Pe primul loc în această ierarhie se poziționează județul Tulcea, urmat de Cluj și Maramureș. Ca o paranteză, vă prezentăm mai jos cele mai răsunătoare cazuri de crimă de la Constanța, care au șocat întreaga țară.

Județul Constanța a înregistrat în anul 2021, cu 146 de persoane condamnate definitiv la 100.000 locuitori, ocupând poziția 37 în ierarhia națională, fiind la finalul acestui clasament. La polul opus, județul Tulcea se poziționează pe prima poziție, cu 413 persoane condamnate definitiv la 100.000 locuitori, urmat de județul Cluj, cu 270 de persoane condamnate definitiv la 100.000 locuitori, iar pe poziția a 3-a se află județul Maramureș.

Cea mai mică rată a criminalității este întâlnită în județul Prahova, acolo unde 44 de persoane au fost condamnate definitiv la 100.000 locuitori, Caraș-Severin, cu 70 de persoane condamnate definitiv la 100.000 locuitori, și județul Mureș, cu 74 de persoane condamnate definitiv la 100.000 locuitori. Capitala României se poziționează pe locul 32, cu 167 de persoane condamnate definitiv la 100.000 locuitori.

Cele mai răsunătoare crime din Constanța, în 2021

Un caz răsunător l-am întâlnit unul trecut, atunci când o profesoară a fost ucisă pentru câteva mii de euro, la Cernavodă! Alarma a fost dată în dimineața zilei de joi, 8 aprilie 2021, în jurul orei 09.00, prin apel unic la 112. Mai exact, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși în Cernavodă. Sosiți la fața locului, pompierii au deblocat ușa cu mijloacele din dotare și în casă a fost găsită o persoană de sex feminin, în vârstă de 52 de ani, care a fost declarata decedată. Victima era Cristina Palu, profesoară la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, din Medgidia. Femeia se afla întinsă pe spate, dezbrăcată pe jumătate, cu brațele sub ea, legate la spate. La gură avea un căluș, fiind vorba de o pereche de șosete. Pe trupul neînsuflețit au fost descoperite multiple semne de violență, de unde și conturarea faptului că între agresor și victimă a avut loc o luptă. În cele din urmă, femeia a fost sugrumată. Cosmin Hărăbor, criminalul din Medgidia, a recunoscut totul.

Romică Cosmin Hărăbor a fost trimis în judecată pentru omor calificat pe 20.07.2021, în stare de arest preventiv. În ianuarie 2022, el a cerut înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, însă cererea i-a fost respinsă. În ceea ce privește procesul de judecată, următorul termen a fost stabilit pentru data de 28.02.2022, în vederea audierii martorilor. Însă, pe pagina de Facebook a inculpatului, oamenii au ținut să-și exprime indignarea, numindu-l pe Hărăbor ”criminal”.

Măcel într-o casă din Corbu!    

Un alt caz este cel de la Corbu. Scene de groază au avut loc vineri, 2 iulie 2021, într-o casă din localitatea Corbu. O fată de 20 de ani, din Corbu, reclamă faptul că o persoană cu cagulă ar fi intrat în casă, în jurul orelor 4:00 dimineața, și ar fi violat-o.

Potrivit unor cunoscuți ai familiei, ceea ce s-a întâmplat în casă pare desprins din filmele de groază. Se pare că a avut loc o adevărată luptă în respectiva locuință, persoana omorâtă fiind în casă cu soția și cei trei copii ai lor. Mama celor trei copii ar fi încercat să lupte cu agresorul, alegându-se cu plăgi tăiate la mâini. Fata de 20 a fost violată și transportată la spital, ceilalți doi copii reușind să scape nevătămați. Persoana omorâtă, în vârstă de 40 de ani, a fost găsită cu o mână amputată, tăiat la gât, persoane apropiate familiei precizând, pentru Replica, că agresorul a fost la un pas să îi zboare capul." Avea mâna amputată, ficatul scos afară. Tăieturi groaznice la gât, a vrut să-i zboare capul..", au spus aceștia.

Mustafa Denis, autorul teribilei crime de la Corbu, a fost condamnat pe viață. Decizia aparține Tribunalului Constanța și a fost luată pe 2 februarie 2022. Aceasta nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Și-a omorât soția cu o coadă de mătură…    

O altă crimă avea să șocheze cetățenii din județul Constanța. Mai exact, luni, 26 iulie 2021, în jurul orei 4.50, polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că soția sa ar fi decedat în timp ce dormea, în locuința comună din comuna Tortoman. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoana în cauză, un bărbat, de 61 de ani, iar în locuință a fost identificată femeia, de 57 de ani, decedată.

Pe trupul neînsuflețit au fost constatate urme vizibile de violență pe cap, trunchi și membre. Potrivit informațiilor noastre, bărbatul a fost cel care și-a bătut soția, cu o coadă de mătură.

Ea tăiată, el cu un cuțit în inimă!    

Două persoane, o femeie și un bărbat, concubini, au fost găsiți morți în casă, ambii aflându-se pe canapea, în cursul zilei de luni, 25 octombrie 2021, în jurul orei 18:10. Ambele cadavre au fost găsite în sufragerie, pe canapea. Ea prezenta leziuni tăiate, iar el era căzut lângă ea, cu un cuțit înfipt în inimă!

Persoanele au fost identificate, fiind vorba despre o femeie, de 51 de ani și un bărbat, de 52 de ani, ambii fiind decedați, prezentând plăgi tăiate la nivel toracal. Se pare că bărbatul și-ar fi ucis concubina, după care s-ar fi sinucis. Totul s-ar fi petrecut din cauza geloziei.

Femeie înjunghiată de 40 de ori de iubitul surorii sale

Crimă teribilă în cartierul Medea din Constanța. O femeie a murit, după ce a fost înjunghiată de mai multe ori. Totul s-a petrecut în cursul serii de duminică, 19 septembrie 2021, pe fondul unui conflict în familie. Femeia, în vârstă de 32 de ani, a suferit leziuni la nivelul abdomenului și toracelui, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru ea, fiindu-i constatat decesul. Suspectul în cazul teribilei crime a fost reținut de către oamenii legii și condus la audieri.

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile care au îngrozit opinia publică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum 3 ani eram ca judet pe locul 4 pe tara....mamaa, ce salt...din cifre doar
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212