REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cică la SPITALUL JUDEŢEAN situaţia este sub CONTROL

Cică la SPITALUL JUDEŢEAN situaţia este sub CONTROL

Replica API 20 noiembrie 2020 | 13:15 2683

În săptămâna 15-19 noiembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al județului Constanța a desfăşurat acţiuni de control la spitalele din întreg judeţul. În ceea ce priveşte situaţia Spitalului Clinic Judeţean Constanţa (SCJU), situaţia pare să fie una bună. Chiar primarul Vergil Chiţac a declarat, recent, că nu sunt motive de îngrijorare. Acesta a mai precizat şi că, în prezent, este în proces achiziţia a încă unui rezervor de oxigen de 10.800 de litri.

Toate aceste controale s-au petrecut în contextul evenimentului nefericit ce a avut loc la Piatra Neamţ, acolo unde la secţia ATI a izbucnit un incendiu în urma căruia au murit 11 persoane. Drept urmare, la spitalele de pe raza judeţului Constanţa au fost verificate următoarele aspecte: funcționalitatea instalației de semnalizare/avertizare în caz de incendiu; hidranți interiori/exteriori; instalațiile electrice; partea de evacuare în caz de incendiu (căi de evacuare, iluminat, căi de evacuare în condițiile circuitului epidemiologic). Totodată, cadrele inspectoratului au verificat partea de instructaj în domeniul situațiilor de urgenţă, precum și procedurile de evacuare.

SCJU a iniţiat înfiinţarea serviciului propriu de pompieri

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii spitalului, în domeniul situațiilor de urgentă, la nivelul Spitalului Județean Constanța au fost implementate mai multe măsuri atât pentru respectarea legislației specifice în vigoare, cât și pentru îmbunătățirea nivelului de securitate la incendiu. “SCJU este una dintre puţinele instituţii în care s-a iniţiat înfiinţarea serviciului propriu de pompieri. În prezent, personalul din cadrul serviciului asigură permanența în cadrul unității medicale”, au precizat pentru Replica reprezentanţii spitalului.

Măsurile implementate de SCJU în domeniul situațiilor de urgentă

În domeniul situaţiilor de urgenţă au fost implementate măsuri atât pentru respectarea legislației specifice în vigoare cât și pentru îmbunătățirea nivelului de securitate la incendiu prin următoarele: au fost realizate lucrări de instalare de sisteme de alarmă împotriva incendiilor la secțiile: UPU, ATI și Centrul de Hemodializă, fiind integrate pentru monitorizare într-o centrală master în dispecerat; au fost realizate lucrări de execuţie instalaţie detecţie, semnalizare şi alertare în caz de incendiu-Amenajare Radioterapie şi Compartiment Ingrijiri Paleative; au fost obținute autorizațiile de securitate la incendiu specifice instalațiilor de detectare, semnalizare si avertizare la incendiu pentru Laboratorul de Radiologie Imagistică Medicală, Angiograf și Compartiment Ingrijiri Paliative.

Două clădiri ale SCJU, fără autorizație de securitate la incendiu

Amintim că, potrivit informaţiilor furnizate de către ISU Dobrogea, printre unitățile sanitare fără autorizație de securitate la incendiu se numără şi două clădiri ale Sptalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei”. “Pentru cele două construcţii ale spitalului a fost avizat proiectul de executie. În prezent, construcţia este în stadiul de investiţie în termenul autorizaţiei de construire. Având în vedere caracterul unităţii sanitare, lucările se execută pe compartimente de incendiu distincte, fiecare nivel fiind considerat un compartiment de incendiu”, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa a fost si in cazul Colectiv cand prostul de Ponta i-a crezut pe manegeri care spuneau ca in spitalele din Romania este mai curat decat in cele din vest si a refuzat tratarea arsilor in strainatate de a condamnat zeci de oameni la moarte,pentru ca dupa ce pana la urma au ajuns arsi la tratament in vest s-au speriat medici din Franta,Belgia si Germania de infectiile intraspitalicesti cu care au venit oameni din Romania,poate ca intre timp manageri au devenit mai responsabili dar eu nu cred pentru ca pe astia nu i-a controlat nimeni niciodata,ei au fost patroni in spitalele de stat.
2
0
trezeste-te femeie! Grasa nu mai este director de ceva vreme! ai ramas blocata pe recomandarile de partid? LOL
5
0
Demisia GRASA CATALIN
1
3
PeNeLe carantina e!
3
2
La spital banii n-au covid
7
0
Si covid 19 este sub control acolo?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272