REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Cică victimele erau înnebunite de ATV-ul unui proxenet din Năvodari

Cică victimele erau înnebunite de ATV-ul unui proxenet din Năvodari

Replica API 11 mai 2012 | 00:00 838

Amuzament amar într-un dosar de proxenetism:

Amuzament amar într-un dosar de proxenetism:

Amuzament de zile mari la Tribunalul Constanţa. Mai mulţi martori, citaţi într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, au reuşit să facă o sală întreagă să râdă, astfel încât nici judecătorul nu s-a putut abţine şi a bufnit în râs, în ciuda acuzaţiilor grave din acest dosar. Este vorba despre 5 membri ai unei reţele de proxeneţi din Năvodari, deferiţi justiţiei în urmă cu un an, dintre care 2 se află în stare de arest. Este vorba despre Florin Cristea, de 31 ani, care este şi capul răutăţilor, Florin Iulian, de 33 de ani, ambii din Năvodari, aflaţi în arest preventiv, şi complicii lor, judecaţi în libertate, Gabriel Cristea, Ion Cristea şi Iulian Cristea, toţi trimişi în judecată pentru trafic de minori, viol, pornografie infantilă, proxenetism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Ei sunt acuzaţi că au exploatat mai multe minore, obţinând profit de pe urma acestora. La Tribunalul Constanţa au fost audiaţi, marţi, mai mulţi martori, printre care mama lui Florin Cristea, un vecin al acestuia şi o cunoştinţă. Numai că declaraţiile acestora nu numai că nu păreau credibile, dar mai erau şi comice. În plus, toţi martorii au venit cu textul gata pregătit, toţi începându-şi declaraţiile cu "În vara anului 2010...". Astfel, mama inculpatului Florin Cristea susţine că fetele respective, victimele, stăteau coadă la ei la poartă şi nu puteau scăpa de ele nici în ruptul capului, deşi le-a luat la goană de câteva ori. Femeia a declarat că, de fapt, fetele îl aşteptau pe Florin să iasă şi să le plimbe cu ATV-ul, acesta fiind motivul principal pentru care "stăteau ciorchine" la poartă. Să nu mai spunem că femeia, ca şi vecinul audiat, au declarat că ştiau despre victime că sunt prostituate vechi, dinainte să îl cunoască pe Florin Cristea. Vecinul lor a declarat că la poarta lui Cristea stăteau fetele mai tot timpul grămadă şi nu plecau acasă nici noaptea, motivul fiind acelaşi: aşteptau să fie plimbate cu ATV-ul. Chiar dacă Cristea le gonea, ele refuzau să plece şi acceptau să facă sex de plăcere. Un alt martori susţine că una dintre victime se prostitua de mai mult timp, iar Florin Cristea i-a schimbat viaţa, astfel încât tânăra a devenit iubita sa şi nicidecum nu a exploatat-o sexual.

Ce spun procurorii

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2005 - 2011, Florin Cristea şi membrii familiei lui au racolat zece tinere, dintre care şase minore, din Năvodari şi Corbu, pe care le-au exploatat sexual. Conform procurorilor, scenariul era clasic: liderul grupării le promitea victimelor că le va găsi locuri de muncă bine plătite peste hotare. Cele şase minore care au căzut în capcana reţelei au fost sechestrate, violate şi filmate în timpul actelor sexuale. Celelalte patru tinere au fost convinse să se prostitueze în Spania şi Germania. Anchetatorii spun că traficanţii au obţinut în urma exploatării celor zece victime nu mai puţin de 500.000 de euro, pe care i-au folosit pentru a cumpăra imobile, terenuri, autoturisme de lux şi alte bunuri de valoare. Oamenii legii au descins în locuinţele acestora şi au ridicat suma de 30.000 de euro, 50 de cartuşe, o sabie, 400 de grame de bijuterii din aur, calculatoare, două maşini de lux şi mult râvnitul ATV, care, chipurile, a băgat fetele în boală şi le-a ţinut lipite de gardul casei lui Cristea. Numai că, din cele zece victime, numai cinci au avut curaj să îi denunţe pe proxeneţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108