REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cimitirele musulmane, în atenția Primăriei Constanța

Cimitirele musulmane, în atenția Primăriei Constanța

Replica API 10 februarie 2021 | 22:01 2408

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, s-a întâlnit în cursul zilei de marți, 9 februarie, cu președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, muftiul Muurat Iusuf și viitorul consilier local Ateș Casimceali.

Cu acest prilej, s-au purtat discuții cu privire la susținerea unor proiecte ale comunității de către administrația locală constănțeană. În cadrul discuțiilor a fost abordată și problema cimitirelor musulmane din municipiul Constanța.

Viceprimarul Ionuț Rusu a precizat că administrația locală se va implica în viitor în activitatea de curățare și întreținere a Cimitirului Musulman Central și va asigura tot sprijinul și pentru finalizarea lucrărilor la noul cimitir situat la limita dintre municipiul Constanța și comuna Valu lui Traian.

Viceprimarul Constanței a reiterat și cu acest prilej deschiderea pe care primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, o manifestă față de comunitățile etnice și și-a exprimat speranța că, prin implicarea cât mai rapidă și aplicată a tuturor factorilor, numeroase proiecte importante vor trece de la stadiul declarativ al ultimilor ani la concretizarea lor în acțiuni care să contribuie cu adevărat la redefinirea identitară și culturală a vechiului Tomis.

Ionuț Rusu a apreciat implicarea continuă a comunității tătare în demersul asumat de noua conducere administrativă a municipiului care are ca principal obiectiv construirea unui oraș puternic.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia sunt actorii principali din filmul 4 morti cara raniti,esergep si-a gasit linistea dupa ce l-a avansat deputat pe varol,dupa lupte seculare si pierderea unui mandat degeaba,nici asa nici macar a zecea parte din comunitatea tatara nu l-au votat,cat despre muftiu,asta-i mai hot ca spagoveanu basca curva,a divortat de nevasta si traieste in concubinaj cu o profi cu care are si carlan,cat despre vice,plutitor si el pe langa chitu
4
1
cap de scroafa ,romanii au venit dupa ce aici era sultanat ,citeste istoria ,cur nespalat
6
2
Bagamias pwla in rasa voastra de capatani de oaie. La abator cu voi
3
5
cel mai bine ar fi s-o puna pe ovanezian administrator la cimititrul musulman si sa fie un fel de draghici de la central...
7
3
Intre Lanurile si Mereni exista un cimitir musulman in ruina. Merita toata atentia. Este istoria si demnitatea noastra.
8
2
ce cauta interlopul de Gelil, cica presedinte UDTTMR, parca se desfiinta-se Uniunea, au acaparat-o, e SRL lor personal. Nu reprezinta comunitatea, oricum cimitirele musulmane sunt sub orice critica, toti interlopii isi fac mormintele unde vor si cum vor.....sa ramana cu ei, ca pe tatari oricum nu ii mai reprezinta niciunul....
15
2
Un interlop, escroc si un limbist, trei personaje care reprezinta cica comunitatea
12
3
Murat este interlop
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108