REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cimitirul musulman de la Intim este curăţat cu ajutorul deţinuţilor. „Doar 10-15 persoane vin să facă curăţenie printre morminte”

Cimitirul musulman de la Intim este curăţat cu ajutorul deţinuţilor. „Doar 10-15 persoane vin să facă curăţenie printre morminte”

Replica API 14 septembrie 2017 | 00:00 998

Cimitirul musulman din municipiul Constanța (zona Intim) a fost în nenumărate rânduri în atenția presei din cauza mizeriei și a ierbii care a transformat locurile de veci în obstacole pentru rudele care vor să își viziteze rudele decedate. În aceste condiţii, s-a luat decizia contractării deţinuţilor de la Poarta Albă, pentru curăţenie.

Astfel, încă de acum două săptămâni, de luni până vineri, timp de 7 ore, mai mulți deținuți curăță mormintele de iarba crescută excesiv, gunoaiele lăsate în neștire. Administratorul cimitirului a precizat pentru cotidianul „Replica” de Constanța că munca celor de la penitenciar este binevenită ținând cont că el se ocupă singur de cele aproximativ 3 hectare pe care le are în grijă. El spune că oamenii ar trebui să vină să facă singuri curat în zonă, dar nu fac asta, fie din comoditate, fie că nu au timp și că doar câteva persoane vin să facă curat la locurile de veci.

„Ajutorul este foarte important. Sunt multe morminte și lumea nu prea vine. Nevenind, suntem nevoiți să apelăm la diverse surse, cum este ajutorul social, cum sunt cei de la penitenciar, care ne-au tot ajutat. Sunt undeva la 3 hectare am în girjă. Sunt doar eu. Ideea este că nu ar trebui să fac față eu. Eu am și alte preocupări, în afară de făcut curat.

Mai trebuie reparat ceva, mai trebuie adus câte ceva. În principiu, ar trebui să vină fiecare măcar de 2-3 ori într-un an de zile. În fiecare zi, vin aproximativ 15-20 de persoane zilnic, dar sunt aceeiași care vin zilnic. Nu mai există acele alei, să intri cu un tomberon să iei vegetație. Trebuie să sari peste fiecare mormânt… le recomand oamenilor să vină măcar de 3-4 ori pe an”, a punctat administratorul cimitirului.

Contractul cu deţinuţii se ridică la suma de 12.000 de lei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aveti dreptate...dar de ce sa mai vina apropiatii,rudele,sa mai intretina locurile de veci???de ce ???daca i s-a dat mostenirea dupa cel decedat...de ce sa mai vina pe la cimitir???si-a primit mostenirea,s-a facut om dupa ce-a vandut-o,iar dta vrei sa mai vina sa-l pomeneasca pe cel trecut in eternitate.. glume...glume..glume.. nu mai exista bunul simt..vom ajunge si mai rau..asa este in democratie..
6
0
si taxa de cimitir de ce se mai plateste anual? este o suma modica. in jur de 20 lei. dar ia socoti 20 lei ori xxx morminte. care este rezultatul? mizerii de oameni
2
2
Cum isi viziteaza rudele...rudele decedate? si se mai pot intoarce?
3
1
Ciorile nu se apala pe ei dar sa vina sa faca curat.....aveti prea multe pretentii
1
4
Pai 80 % din locuri le iau cu japca tziganushii nostri musulmani. La ei auru si iarba e semn de bogatie
3
0
Dar cei care au mortii ingropati acolo ce fac? Asteapta sa le curete altii mormintele? Este ca si cum am astepta toti sa ne faca primarul curat pe scara blocului sau in curtea casei! Rusine! Indiferent cine este muftiu sau administrator de cimitir, indiferent ce religie ai, nu poti sa fii atat de lipsit de bun simt incat sa stai cu mainile in san asteptand sa ti ingrijeasca altii mormintele! Daca nu sunteti in stare sa ingrijiti mormintele celor apropiati, ce pretentie sa mai avem sa aveti grija de mormintele eroilor, inaintasilor vostri care se rasucesc in pamant!? Rusine!
5
3
Sa se perceapa o taxa anuala si atunci o sa aiba fonduri sa intretina cimitirul.
7
0
Sa vina si la valu lui traian na mai ramas nici gard an nautru te manaca serpii sa vina ANFUL la ogii sa ai verificede averii si pe presedintele udttmr ce avere are na muncit o zi an viata lui
2
2
Poate se curata si cel de la Anadalchioi, pentru ca si acolo administratorul "repara ceva, aduce ceva" 8 ore pe zi si din aceasta cauza te mananca serpii daca ajungi pe acolo
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367