REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 14 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6760
21.2° Constanța Vineri, 14 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6760
 

Cîmpeanu: Patrimoniul palatelor copiilor şi cluburilor şcolare, descentralizat

Cîmpeanu: Patrimoniul palatelor copiilor şi cluburilor şcolare, descentralizat

Replica API 25 august 2022 | 00:00 2136

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi că patrimoniul unităţilor de educaţie extraşcolară va fi descentralizat, trecând la consiliile judeţene.

"Patrimoniul unităţilor de educaţie extraşcolară va fi descentralizat (...) şi va trece la autorităţi locale, dar nu la primării, ci la consiliile judeţene. Sunt multe situaţii în care în municipiul reşedinţă de judeţ avem un palat al copiilor sau un club şcolar care are două, trei (...), şase structuri arondate pe teritoriul întregului judeţ. Dacă le-am trece la autorităţile locale, unde ar rămâne structurile arondate? Şi atunci, soluţia optimă, rezultată pe parcursul dezbaterilor, a fost acordarea statutului de unitate de educaţie extraşcolară, pentru angajaţi - statut de cadru didactic şi patrimoniul trece la consiliile judeţene. Avantajul este că va exista bază legală pentru consiliile judeţene să investească în aceste unităţi de educaţie extraşcolară", a afirmat Cîmpeanu într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Referindu-se la consilierii şcolari, Cîmpeanu a precizat că cei 3.152 de consilieri existenţi sunt insuficienţi pentru a pune în practică toate măsurile din pachetul legislativ "România educată".

"Este nevoie de 10.000 de consilieri (...) care vor avea statut de cadru didactic - salariu de cadru didactic, vacanţa şi vor fi angajaţi ai şcolii. (...) Dorim să fie atractivă această profesie de consilier şcolar, de care avem nevoie acum mai mult decât oricând. Partea de formare continuă va fi asigurată din bugetele unităţilor de învăţământ", a adăugat Cîmpeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atat are terenul aferent palatului copiiilor din Constanta. Oare cat e mp in zona ? Nu mai vobesc de vorbesc de forma, suprafata sau deschiderile acestui lot.
1
0
Retrocedari moka la baieti destepti
1
0
Afaceri cu imobiliare.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112