REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cîmpeanu: Titularizarea, pe perioadă determinată. Toate posturile de director, scoase la concurs

Cîmpeanu: Titularizarea, pe perioadă determinată. Toate posturile de director, scoase la concurs

Replica API 6 martie 2021 | 22:13 2083

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că toate posturile de director vor fi scoase la concurs, chiar şi cele care au fost deja ocupate printr-o astfel de procedură şi îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple înainte de vacanţa de vară.

”Trebuie să ai conduceri în şcoli selectate pe criterii relevante şi obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de şcoli. Este un element esenţial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei şcoli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanţă, legate de criteriile de performanţă ale elevilor”, a declarat, joi, la Europa FM, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori, Cîmpeanu a afirmat: ”Cu siguranţă da”, precizând că şi posturile care au fost ocupate prin concurs sunt vizate.

”Obiectivul este să reuşim acest lucru înainte de vacanţa de vară. Tot. Director, directori adjuncţi”, a mai declarant ministrul, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit Europa FM, ministrul Educației a mai spus că va lua în calcul și titularizarea pe o perioadă determinată a cadrelor didactice. Cîmpeanu a precizat că „există voință politică” în acest scop.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine sa mergem cu toti la concurs.
1
4
Votanti si zbuciumati. Aveti ceea ce ati votat
8
0
Sigur directori vor ajunge cei care parte din pnl sau usr !Copiii trebuiesc educati in acest spirit , nu ?
7
0
O sa va cruciti de ce veti vedea . Pun pariu ca 80 % , din actuali directori , nu vor promova examenul , daca examenul va fi ,,pe bune " ! Cat despre titularizari ..... , acolo veti vedea ce calitate au dascalii care au educat copii in ultimii wni .
4
6
Sigur, guvernul eu, parlamentul meu, directorii mei, profesorii mei...
11
1
si fixeaxa puslamamele politice ca de la toamna vor zbura prevad cu plozii o sa faca chimie cu femeia de servici
5
0
Ba tampitule, daca vrei sa faci o treaba buna, scoate toate posturile profesorilor la concurs, inclusiv titularii, pentru ca ei n au mai dat concurs de 15, 20 sau 30 de ani. Directorii sunt ori niste fosile, ori inregimentati politic. Pe perioada determinata zici?pai ca dracu s a mai titularizat?cu unele exceptii....daca omul indeplineste toate criteriile, de ce nu se poate titulariza?
6
9
De fapt a vrut sa spuna ca trebuiesc adusi oamenii nostri in posturile de conducere. Ca sa poti face o evaluare obiectiva a cadrelor didactice trebuie mai intai sa ai niste criterii clare de evaluare. Pai ce criterii poti avea cand de 30 ani sistemul de invatamant inca isi cauta drumul care este din ce in ce mai intortocheat? Macar inainte de revolutie erau niste lucruri clare si stabile. Acum este o debandada totala.
9
0
De acord doar daca se va proceda la fel in toate domeniile economiei - sa dea concurs in fiecare an si politistul, si medicul, si farmacista, si angajatii ANAF, si angajatii din primarii etc.
15
1
asta e scopul concursului, ele trebuesc s a indeplineasca ...educatia guvernului, ministerului !
8
0
Asta e min al educatiei? Nici sa imi tunda iarba in curte nu l-as lasa pe zilierul asta.
9
1
Cum adica titular pe perioada determinata?Pe perioada determinata sunt suplinitorii,care de cele mai multe ori nu detin studii de specialitate sau calificati pentru postul respectiv dar din diverse motive ocupa temporar acea catedra.Si dupa perioada de gratie ce fac, dau examen, concurs, ca nu e clar.Pentru specializari cadrele didactice dau examene pentru obtinerea de grade didactice.Va place sa complicati lucrurile.Dupa ce ca sunt cadre didactice calificate din ce in ce mai putine, tinerii alegand meserii in ton cu tehnologiile de ultima generatie , ii fugariti si pe cei care mai sunt.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920