REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cin Cin trebuie să demoleze construcţia ridicată lângă Geamia Hunchiar

Cin Cin trebuie să demoleze construcţia ridicată lângă Geamia Hunchiar

Replica API 3 iunie 2011 | 00:00 268

Muftiatul a câştigat procesul privind anularea autorizaţiei de construcţie

Muftiatul a câştigat procesul privind anularea autorizaţiei de construcţie

Scandalul creat în jurul celui mai vechi lăcaş de cult musulman este pe cale să se "stingă". Acum doi ani, omul de afaceri Sorin Mocianu a construit un imobil de trei etaje la o distanţă de mai puţin de un metru faţă de geamia Hunchiar. Nemulţumiţi, enoriaşii au formulat numeroase sesizări pe adresa Ministerului Culturii, căruia i-au cerut sprijinul pentru remedierea problemei.

Potrivit enoriaşilor, Geamia Hunchiar, cel mai vechi monument de cult din Constanţa, ar fi fost umbrit de noua clădire de tip (D+P+2E+M), al cărei proprietar este SC Cin -Cin SRL. De şapte luni, însă, reprezentanţii Muftiatului din Constanţa, alături de deputaţii Amet Aledin şi Iusein Ibram au început lupta pe cale judecătorească, solicitând desfiinţarea construcţiei, care culmea, a fost aprobată de către Ministerul Culturii printr-un aviz în care însă se specifica faptul că distanţa dintre Geamie şi viitorul imobil trebuie să fie de 3 metri. În ciuda acestui fapt, reprezentanţii comunităţii turco-tătare spun că SC Cin-Cin SRL a ridicat construcţia la mai puţin de un metru şi jumătate de Geamia Hunchiar. În primă instanţă, Muftiatul din Constanţa a cerut încuviinţarea magistraţilor în vederea anulării actului administrativ prin care reprezentanţii societăţii au ridicat construcţia la distanţa de mai puţin de un metru şi jumătate faţă de Geamia Hunchiar. Muftiatul a avut câştig de cauză, iar reprezentanţii societăţii Cin-Cin au formular recurs. Ieri, prin decizia civilă numărul 458/CA, din 01.06.2011, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins recursul formulat de către SC Cin-Cin, iar autorizaţia de construire a clădirii a fost anulată. "Următorul pas este să cerem autorităţilor demolarea clădirii. Ceea ce şi facem, chiar în aceste momente vom depune actele premergătoare demolării clădirii", a declarat, ieri, pentru "Replica", muftiul Cultului Musulman, Iusuf Muurat. Facem precizarea că decizia este definitivă, irevocabilă şi executorie.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272