REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cinci polițiști de la Rutieră, acuzați de luare de mită, au fost reținuți

Cinci polițiști de la Rutieră, acuzați de luare de mită, au fost reținuți

Andreea VREJOIU 2 februarie 2023 | 16:31 1185

Apar noi informații despre modul în care acționau cei cinci polițiști de la Rutieră din Brașov. Aceștia au fost reținuti pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Cinci politisti de la Rutiera, acuzati de luare de mita, au fost retinuti

Cinci din cei șase agenți de poliție din județul Brașov au fost reținuți pentru 24 de ore de procurori. Patru dintre aceștia sunt de la poliția Codlea, iar al cincilea de la poliția Ghimbav.

Cei patru polițiști de la Codlea sunt implicați în dare, luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu. Se pare că unul dintre aceștia ar fi perceput taxă de protecție trimestrială de la o companie de taximetrie din Codlea pentru a nu opri în trafic mașinile firmei. Este vorba de o sumă de 2000 de lei pe trimestru.

Un al doilea polițist abuza de funcție pentru a face rost de materiale de construcții pentru casă, dar și de material lemnos. Pentru intimidare el chiar folosea expresii precum: "Ce leagă unul d-ăsta mic ca mine nu dezleagă cei mari" referindu-se la funcția lui de agent la Rutieră.

Un alt polițist a solicitat unei persoane oprite în trafic cu consum de alcool la volan, un pachet de carne pentru a-i scoate alcoolemia din aparatul etilotest și nu era pentru prima oară când abuza de funcție.

Acesta din urmă a împărțit pachetul și cu colegul său, cel de al patrulea reținut în dosar.

În cursul zilei de ieri au fost aduse la audieri și persoane civile cu conexiuni în aflarea adevărului despre polițiștii implicați. Majoritatea sunt persoane cu mici afaceri din municipiul Codlea, conform antena3.ro

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212